(prebijen sam od neke jebene prehlade već par dana, ali bila bi šteta da se ne osvrnem na ovaj, za mene, standout moment 2017.-e)
Genijalno, pršti atmosferom i jedinstvenošću. viper89 , K. dišete li?
"Shut up. Don't even breathe." a trailer ni da ne pričam, od jutros sam ga bez pretjerivanja, pogledao 10x. Nešto novo, nešto divlje od Kojime.
Ista stvar. S tim da je jučerašnji minimum od deset puta danas dosegnuo nekih dvadesetak. (pričamo o traileru od 8 minuta) Naravno da nisam normalan, ali tako je kako je.
Radi se o jednom od najbolje izrežiranih i istovremeno najjezivijih trailera koje sam ikad pogledao. Majstorstvo Kojiminog
uncuta je na vrhuncu. Iako je taj prvi dio trailera (najveći dio) uncut opet se osjete tranzicije koje mijenjaju ton trailera, što je zapravo prikaz vrhunske režije. Od samog početka koji fura sličnosti sa prvim trailerom DS-a, do kraja trailera gdje ne znaš što si uopće pogledao. I svejedno guštaš u tome. Nevjerojatna vibra kroz cijelih osam minuta. Obožavam ovaj
dark tone i svo ovo sivilo prva tri prikaza ove igre.
Sta radi Guerrillin Decima engine. Cudo
Pisao sam već u HZD topicu da se svi skupa sjetimo HZD-a jednom kad Death Stranding izađe. Tad sam aludirao na
lip sync i
voice acting, ali slobodno mogu ići i na više tehničkih razina. Jer koliko god je Guerrilla sa HZD-om neke stvari radila nejverojatno dobro, sa Death Strandingom ćemo imati prilike vidjeti koliko Hideo Kojima neke stvari radi najbolje; koliko je veći perfekcionist i vizionar od ostalih.
Ovo je Hideo Kojima
unleashed, definitivno. Ovo je Kojima koji sada odriješenih ruku radi sa svojim idejama i konceptima koji su vjerojatno godinama bili po nekim njegovim ladicama i u toj simpatično bolesnoj japanskoj glavici. Isto tako, ovo je Kojima kojega se ljudi zapravo najviše boje. To sam shvatio po dojmovima pojedinaca sa ovog foruma, a i po dojmovima na ostatku interneta. Ljudi se praktički boje Death Strandinga. Novi IP Hidea Kojime u kojem i nakon tri trailera ne mogu dokučiti što nam Kojima zapravo želi poručiti i što nam uopće želi prodati. Mnogi ljudi (čak i pripadnici kulta ) sramežljivo tipkaju da je previše apstraktnog sranja oko ovih trailera. I ok, jasno mi je to. Čak je i pošteno u ovom trenutku. Ali,
you will be ashamed of you words and deeds.
Još nešto. Moram se dotaknuti nečeg što je Viper ovdje napisao u jednom trenutku. Da me se krivo ne shvati (a ni ti Vajperu ), ja točno znam na što je Viper mislio kad je rekao da je Metal Gear Solid gotova priča i kužim zašto je to baš ovdje napisao, ali isto tako... Nemojte nikada pomisliti da je Metal Gear Solid zaboravljen ili da je nebitan. Dok god je živ Hideo Kojima to jednostavno nije istina. Baš taj MGS je razlog zbog čega oni najposvećeniji fanovi Kojiminih igara vjeruju da je ovo igra koja će nas raznijeti, MGS je neizostavan dio Kojime. Onaj dio koji nam je pokazao da Kojima gura ovu industriju svom snagom, i da kako god ponekad izgledalo - uvijek zna što radi.
Nema potrebe da svi skupa više pišemo o Phantom Painu kao da svi imamo insajdera u Konamiju i točno znamo kako šta i sve ostalo u vezi te igre, a još luđe je da se o TPP-u piše kao o nekakvoj mrlji Kojime, jer to što se nismo uvijek slagali sa smjerom MGS-a sa Kojimom (i sam mislim da TPP nije na razini ostalih, a mislim da je jedna od igara generacije, što govori i previše o MGS-u i Kojimi), ne znači apsolutno ništa. Jer i Peace Walker je bio tehnološko postignuće i
mainline MGS na jebenom
handheldu, a TPP je čistokrvno gameplay remek djelo. A gameplay je srž svega, koliko god se današnji mainstream gaming trudio dokazati suprotno.
I zato svi skeptici, svi vi koji mislite da su ovo apstraktna sranja i da je Kojima napokon otkrio narkotike, strpite se do sjedećeg E3-ja (vjerojatno prvi gameplay prikaz igre) i gledajte kako Kojima ruši internet. Po tko zna koji put već.
Ovi traileri, pa analize samog trailera, njegov Twitter i ostale "nevažne" stvari su samo dio toga što on sa sobom nosi. Zato je sve to skupa
thrill. And what a thrill, indeed.