IZDAVAC: Sony Interactive Entertainment
DEVELOPER: SIE Bend Studio
PLATFORME: PlayStation 4
VRIJEME IZLASKA:

Zaboravljeni Sony Bend studio koji je još davno na prvom PlayStationu radio na Syphon Filter serijalua zadnjih desetak je godina zadužen za prljavi posao, izradu igara za prijenosne konzole nam napokon donosi svoju novu igru za velike konzole. Days Gone je akcijska avantura smještena u brutalni otvoreni postapokaliptični svijet. Igramo u ulozi Deacon St. Johna, bivšeg bajkera, sada skitnice i lovca na glave. Radnja igre se odvija dvije godine nakon globalne katastrofekoja je usmrtila većinu ljudi a milijune pretvorila u Freakerse, divlje horde koje napadaju preživjele. Mjesto radnje je američki sjeverozapad. U istraživanju prekrasnih lokacija će nam pomoći i vozila.Deacon u gameplay demonstraciji vozi motor, istražuje lokacije i pokušava preživjeti. Days Gone u prvom prikazu jako podsjeća na The Last of Us, najviše zbog sličnog okruženja i gameplay mehanike. Igru pokreće Unreal Engin 4 tu je i dinamična izmjena dana i noći, vremenski uvjeti poput snijega vjetra itd.

https://www.youtube.com/watch?v=n95IaELdWDU

Monolog na početku me pomalo podsjeća na prvu scenu u The Road.

Story trailer mi je odlican. Gameplayem i settingom definitvno podsjeca na TloU.
Madas ima malo previse zombia u igri za moj ukus. Mozda je to samo takva scena.

Ja nisam ni skuzio di ih je previše...
Ne znam ni ak sam vidio kojeg

Dobar trailer, atmosferican :)

Izgleda kao kopija od TLOU. Dok sam gledao presicu bojao sam se da to nije neki spinoff. Na svu sreću nije, i nije tps mmo.
Čini se ful kul i mislim da nas očekuje još jedna kvalitena PS4 ekskluziva..

KEY FEATURES

Expansive Open World Action – Exemplifying truly free-form gameplay, Days Gone offers freedom to explore, strategize and play “your way” in the vast high-desert of the Pacific Northwest. The hazardous environments, filled with carved out ridges, mountains, caves, cliffs mines and river basins, deliver a breathtaking backdrop to an equally diverse style of gameplay.

Emergent Gameplay – Featuring fully explorable environments and dynamic AI enemies, players will rely on their own abilities to strategize, craft weapons and tools, explore the world, and engage in combat. With almost every car, building and environment searchable, Days Gone delivers emergent gameplay possibilities, making a player’s approach to combat and discovery a vital part of the experience.

Stunning, Dynamic Graphics – Using the power of PlayStation 4 and Unreal Engine 4, Bend Studio has developed a high volume of rendering and gameplay technology to deliver an incredibly realistic open world experience. Realistic weather effects, such as rain, wind, snow and day-night cycles impact the gameplay. The game’s lighting is all real-time and reacts dynamically, the way the human iris does, as players move from one location to the next.

Vidi se da će biti kvalitetna igra. Baš se vidi.
Bend je ipak radio na njoj barem 4-5 godina.

Baš ima taj TLoU feel i goddamn koliko onih zombija!

Odlično izgleda. Valjda prva zombie igra koja me zanima! Grafika odlična i sviđa mi se motorcycle štih!

Open world :

Znači odgovor sonya na microsoftov State of Decay, sigurno ide na moju listu najočekivanijih igara.

Izvanredno izgleda. Meni osobno iznenađenje sajma, uopće nisam očekivao nešto ovakvo.
S obzirom da se combat ne forsira toliko, već je više orijentirano prema Hit&Run sistemu, uopće mi ne smeta količina zombija.
Uz to, glavni lik mi se čini interesantnim, a izgleda da će craftanje također biti pun pogodak.

Još jedna must buy exclusiva. Slažem se, podsjeća na Tlou

U prvih 4 sekunde trailera na konferenciji sam pomislio da ima veze sa TLOU-m. Bend i ND su već imali poveznicu u vidu Uncharted: Golden Abyssa kojeg je Bend radio. Ako i nije direktno vezano uz TLOU svijet ovo je sigurno neki spiritualni nasljednik, ali sam prilično siguran da je radnja u TLOU svijetu i to u ranom stadiju zaraze Cordyceps gljivama. Ako me sjećanje ne vara te gljive mutiraju i samim time beštije "evoluiraju".

To te ja pitam, samo nam daj zombije 
Impresivno izgleda, brdo freakera na ekranu, totalno podsjeca na Tlou samo malo brža akcija...

Pa to je sa presice bilo na kraju.

Predobro izgleda igra,  mjuza pogotovo zakon.

Gust je vidjeti kad Dormin otvori temu, znas da ce bit dobra igra onda 

sta je ovo fakat unreal engine 4, konacno da je netko osim gearsa iskoristio na posten nacin

Pa to je sa presice bilo na kraju.

Predobro izgleda igra,  mjuza pogotovo zakon.

Gust je vidjeti kad Dormin otvori temu, znas da ce bit dobra igra onda 

sta je ovo fakat unreal engine 4, konacno da je netko osim gearsa iskoristio na posten nacin
Ovo je duža verzija... Sa presice je ranije postana

U prvih 4 sekunde trailera na konferenciji sam pomislio da ima veze sa TLOU-m. Bend i ND su već imali poveznicu u vidu Uncharted: Golden Abyssa kojeg je Bend radio. Ako i nije direktno vezano uz TLOU svijet ovo je sigurno neki spiritualni nasljednik, ali sam prilično siguran da je radnja u TLOU svijetu i to u ranom stadiju zaraze Cordyceps gljivama. Ako me sjećanje ne vara te gljive mutiraju i samim time beštije "evoluiraju".
Neboj se naglasili bi to da je tako  ;)
Ovo je skroz druga igra, iako na prvu podsjeća na TLOU.

U svakom slučaju uopće ne bježe od sličnosti sa The Last of Us. Usporedi samo ikone za oružje. Samo što će Days Gone očito biti više action oriented i sudeći po radaru, open world.

da,da. cak i melee prompti su isti

Vidiš nisam zamjetio sličnosti sa HUD-om. Zanimljivo.
Mislim to su sve pozitivne stvari, a imam osjećaj da je svaka prikazana igra sinoć imala utjecaj ND-a.