@"chono"#p501137yes, sve to stoji, ali i dalje imam svoje misljenje i dojam oko nu-metala u globalu.
Ma sve je to ok, ja nemam ništ protiv toga, naravno da će svatko imat svoje preferencije, vše sam se referencirao na nastavak rečenice gdje si napisao ono za simplicity muzike. To nikako ne stoji, jer napravit nešto jednostavno a impaktno je teže nego bilo što drugo, a ima takvih stvari koje odavljuju planine koliko su moćne (ne sad da to mislim za Nu metal i da je on promijenio svijet, ali bendovi poput Coal Chambera koji imaju pol riffa su predvodili taj new breed i kasnije je nastao Devil Driver koji mi apsolutni hit od benda, minus par albuma). A spike što je cool i nije su za mene ostale u srednjoj školi, točno kak si to sročio je kao da slušam sebe tad 😃 Sad me više nije briga što je cool, nema toga, sad guštam gdje želim guštat, ne jer je nekom cool ili nije.
Uglavnom, znaš šta mi je najbolje sad od svega iz ove rasprave? 😃 Ova prva Jinjer stvar koju si linkao, apsolutni Nu Metal riff
😃 Recimo meni Jinjer nije napet, niti malo. Napeta mi je pevaljka, što iz vokalnih, što iz čistih životinjskih nagona. Novi Jinjer mi je još manje napet.
I evo da malo presječemo, punih 30sec našeg nastupa iz Vintaga (na 30sec možete gasit) 😃
Kad kažeš cool, ja se odmah sjetim i predivne hrvatske metal publike koja dođe s takvim stavom na koncert, prekriži ruke i osuđuje jer im nije cool. Imamo jednu od najgorih metal publika underground scene, čast iznimkama. Ne kažem da se nama to dešavalo 😃 Sjećam se hrpe koncerata gdje su svirali tak bendovi, a ljudi stoje i seru. Evo, uzmi gitaru, nađi ljude i probaj smislit i 2 riffa po stvari pa to sviraj.
Anyway, Deatchore mi je nepotreban, ali iz razloga što nisam fan sporih breakdownova. A nekad su stvari tog žanra jedan veliki breakdown, to mi je baš nekak užas. Ne paše mi, i gotovo. Ali! Ima jedan dost mekan i tvrd bend kojeg volim iz raznih razloga, a to je I Killed the Prom Queen:
Tipična melos progresija riffova, zato mi se i sviđa valjda 😃 Nisam fan clean vokala u ovakvom tipu mjuze, ali što je tu je.
I metalcore nije moja preferencija, ali bendovi kao Killswitch Engage su čista jebačina, pogotovo stare stvari. Ima toliko mjuze da je to strava, nađe se uvijek nešto.
I za kraj, ako bi opisao što najviše volim i koji je moj tip muzike, onda bi ova stvar dobro to opisala:
Melodeath špranca koju nikad neću prerasti. Tupa tupa, blast beat, melodija, screamčina i švedska. Prodano.