Odlični EKV kao bend. Poskidao sam si prije 2g. čitavu njihovu diskografiju.

Sa albuma Ljubav iz 1987. Bass linija mi je odlična u ovoj stvari. Bojan to odlično izvodi jer bio je jedan od tada boljih basista. Preminuo je od posljedice infarkta.

Magi je bila divna osoba (gledao razne intervjue) i kraljica za klavijaturama (prokleta sida) a Mladenović kao vođa benda sa svojim izvrsnim vokalom istaknuo i izdvojio je EKV od čitave plejade bendova koji su nekad haračili po bivšoj Jugi. Šteta što od originalne postave nitko nije među živima i zbog tog sam malo tužan jer bili su zaista izvrstan bend. Ostale su iza njih pjesme koje rado slušam.

Ekatarina Velika -Pored mene

Malo drugačiji Freddie. Album Barcelona iz 1988 zadnji je album kojeg sam nabavio na kojem Freddie pjeva. To je najbolje što je mogao dati publici. Na tom eventu 1988 prvi put izvedena i predstavljena pjesma Barcelona koja je napisana za nadolazeće OI 1992.

Kupnjom Barcelone upotpunio sam si time kolekciju FM&QUEEN CD-ova, MC kaseta i ponešto starih LP ploča koje su se nekoć prodavale ispred NAMA-e na Trešnjevci i u Bogovićevoj ispred music shpa od Croatie Records te na Cvjetnom ispred Dancing Beara.

Freddie Mercury and Montserrat Caballe -The Golden Boy (live)

chono Jesam, dosta sam ih slušao. Prvi albumi su mi bili odlični, onda kasnije nisam više pratio.

Empire of the obscene sam najviše slušao, on mi je ujedno i najbolji album. Jedna od boljih (ako se dobro sjećam):

Odličan im je i EP Teratogenesis, i stvarčina (melodeath totalni, spot brutala)

I ova stvar sa Revocation albuma (banjo-style sa killer riffom na 0:56 koji kroz par dijelova i kasnije kida, i 3:20 kad kreće jebačina do kraja, kad završi sedmicom naježim se 😃):

Jebeno bijesan bend koji sa 3 člana zvuči iznenađujuče dobro 😃 Morao bih malo ove novije albume preslušat. Prvih par ima stvarno dobrih pjesama.

37 godina poslije i dalje zvuči kao grob grobova. Svaka im čast

Prošle sam godine je imao na repeatu. Odličan videospot i mjuza. Snimljen je u Hrv. Oregonu u kaubojskom selu koje je izgrađeno za potrebe snimanja filmova o Winnetou (Gorski Kotar-Fužine). Često sam bio tamo jer mi je tam ujak živel.

Opća opasnost -Pusti me na miru

Videospot za ovu pjesmu snimljen je u ranojutarnjim satima i još u ljetno doba kada su građani ili spavali ili ih je većina bila na godišnjem odmoru negdje na Jadranu.

Zagreb je naoko izgledao nekako pust grad duhova. Dobar videospot koji dočarava Zagreb 80-tih te još bolji rock sentiš. Sonja je uz "Rođen u Zagrebu" najveći hit benda.

ITD band -Sonja (album: Plavi vojnik 1986.)

Nagrade

Kad gledam neš tak uhvati me sjeta, nostalgija i melankolija.

Najbolje Josipine godine glazbene karijere. U današnje vrijeme Josipa se vokalno pretvorila u karikaturu i nimalo mi se to ne sviđa kod nje.

Boginja je meni solidan album jer na njemu se nalaze većina omiljenih Josipinih pjesama.

Bogmeć je bila fajn bara u ovom glazbenom videospotu.

Josipa Lisac -Nismo mi bez cilja (album: Boginja 1987.)

TITANXIS ITD band -Sonja (album: Plavi vojnik 1986.)

Ovo mi je možda najdraži videospot za neku pjesmu ikada. Svakih par mjeseci si upalim ovaj video. Fantastična pjesma, ali jednostavno bezvremenski spot. Ovaj Zagreb rano ujutro u 80-ima ima baš nešto magično. Čini se kao najbolji grad na svijetu. Nažalost nikad nisam mogao doživjeti Zagreb tad, ali pošto mi je tata svoje tinejđerstvo proveo u 80-ima kroz njegove priče mi se uvijek činilo da su nekako te 80-e bile najljepše doba pa ih tako ja i zamišljam. Život se činio jednostavnan i bezbrižan, zadnja dekada prije ove nevjerojatno brze tehnološke (re)evolucije koja je došla s internetom. Prije par godina sam baš išao prošetati kroz neke od ulica iz spota u rano jutro slušajući pjesmu. Iako je bilo super, opet se nemrem oteti dojmu kako u videu to izgleda još 100 puta bolje.

Stavljam sebi da ne zaboravim poslusat kasnije

Jebemu miša malenoga. Ovaj album kupio sam samo zbog ovog dueta, godinu, dvije nakon njegovog izlaska. Ajd duet je prvi na listi CD-a pa se ne mora puno tražit.😁 Morao sam obrisat prašinu sa njega jer nisam ga slušao ohoho godina.😔

Bruce se jadan trudi da ispadne to kak treba ali ne idu mu baš najbolje rock baladice ali na kraju pjesme ulazi u svoj element i tu je poprilično dobar. Sve u svemu dobar duet.

Montserrat Caballe and Bruce Dickinson -Bohemian Rhapsody (album: Friends for life 1997.)

Qrca ne razumijem tekst, a uživam u svakoj riječi.

Kakvi umjetnici.