Evo i od mene jedan ozbiljniji post. 🙂
Nekolicina vas je shvatila da me nema posljednjih mjesec - mjesec i pol dana i hvala svima koji su se javili ovdje i privatno te pitali gdje sam. Stvarno hvala. Da ne opisujem sve detalje, imali smo veliku, veliku frku sa ženinom trudnoćom. Hrpu problema, komplikacija, straha i neizvjesnosti. Sad je manje - više sve OK i s te strane je konačno krenulo na bolje. Dijete je dobro i ako ne bude daljnjih sranja, bit će sve OK i pišonja će doći na svijet.
No, izgleda da nevolje i loša sreća ne dolaze nikad same. Znate za moj posao u A1 i da ga nešto ne obožavam, ali me prehranjivao i borio sam se ko' konj da svaki mjesec napravim plan i zaradim bonus. U petak sam saznao da ću ostati bez posla. Ne zbog svojih rezultata, ne zato što sam nešto skrivio jer nisam, nego zato što je interna revizija iz Češke utvrdila da naš shop u SB ima jednog djelatnika viška, odnosno da je broj ulazaka korisnika u velikom padu i da nas je previše radnika.
U lipnju ove godine, pokušali su na kolegici koja radi 10 godina napraviti pritisak da da otkaz jer od nas četiri ima najlošije rezultate, ali nisu uspjeli. A nisu uspjeli jer sam ja taj mjesec odlučio bojkotirati svoj osobni plan, past mjesec i raditi sve na nju kako bi ona bila iznad 100% i ostala na poslu. Da bi u petak ušao u ured kod voditeljice i saznao od regionalnog da mi neće produžiti ugovor. Radim do 31. 12. i to je to. Razlog? Ja nemam ugovor za stalno i s pravne strane, mene je najlakše otpustiti. Ne moraju mi dati otpremninu, ne moraju se natezati sa mnom, jednostavno istek ugovora.
Doživio sam ogroman šok i nepravdu jer sam jedan od boljih djelatnika u shopu, ali eto, nemam ugovor za stalno. Regionalni je skupio jedva hrabrost to mi reći u lice, a moja voditeljica nije ni znala što će se dogoditi. Žena je čula kad i ja. Plakala je kao blesava da ju je ovaj istjerao iz ureda. Kolegica kojoj sam spasio guzicu se ispričava jer shvatili ste ironiju - da joj nisam pomogao ona bi dobila otkaz, a ja ostao, Samo kakav god jesam, ja bih opet napravio isto i pomogao jer što smo mi onda ako nećemo pomoći jedni drugima na poslu? Hijene koje se bore za svaki postotak plana i gaze jedni preko drugih? To bi ovi voljeli da jesmo.
Tako da draga moja forumaška braćo i sestre, zadnjih mjeseci sam imao ogromna sranja koja su se na sreću smirila, ali eto sad, dolazi dijete a ja ću ostat bez posla. Pa jebeš mi sve i sreću. Ali dobro, naći ću nešto do tada, a ovdje u A1 planiram odraditi do kraja pošteno njima u inat i usput pokupiti dobru božićnicu i na kraju godišnji bonus kojeg sam zaradio jer sam do sada pao samo jedan mjesec u toj šugavoj kompaniji.
E da, regionalni je rekao da sam jedan od boljih ljudi koje je upoznao i da znam da mogu računati na njegovu pomoć ako zatrebam jer će za mene dati najveće moguće preporuke. Pa kako čovjek ne bi bio sretan? Tako da, eto razloga zašto me nema ili me nije bilo. Nije me karta nikad išla u životu, ali zadnjih mjeseci je netko dobrano odlučio me zajebavati. Ali, ne može ni to zauvijek. 🙂