Danas ujutro u 7 šetam pasa i vidim netko opet bacio tri vrećice smeća na cestu, dakle najgore smeće nije to bačeno smeće nego ljudsko smeće koje to baca. I moram maknut jer kasnije obično životinje jedu to smeće pa kasnije skupljam lopatom smrvljena trupla kad auto naleti na životinju, pa eto da spriječimo.
I sad vratim se oko 10 sa rukavicama i vrećom za smeće, skupim to, i rekoh ajde da napunim tu veliku vreću, ne fali smeća a u srijedu je odvoz pa ajde.
I kupim ja to i počnem skupljat neke male smeđe bočice za koje sam ja bila uvjerena za su kapi za nos, i hodam ja a ono svakih dva koraka nove bočice, rekoh sebi netko je ovisnik o kapima za nos okej, kad nakon 20ak bočica ja pročitam, kaže metadon.
Jebeni metadon i neke bočice nisu bile skroz prazne.
Dakle mala djeca se igraju ovuda, ljudi šetaju pse, nedaj bože da neko blesavo dijete poliže ili popije, ima ih STOTINE a ovih 20ak sam ja nakupila u 100metara ceste.
I šta sad? Kome reć, jel ikome govorit, tko će sanirat te teške droge ako uopće hoće. Dakle ja sam u šoku jer, smeće čak i malo razumijem kad bacaju vreće iz auta, ali bočice metadona??? Koji kurac je ljudima?
Edit: za ljude koji neznaju, metadon se koristi pri odvikavanja teških dugogodišnjih ovisnika od heroina, kokaina i sličnih teških droga, jer spada u lijekove/opijate koji imaju jako sličan efekt i pomaže kod teških apstinencijskih kriza kod odvikavanja.