• Offtopic
  • Bitching oliti kukanje sve u 16 dok Oxi jede 2 Big Tasty bacon-a od jada

Picek U teoriji bi to značilo ili da paket nije još došao do paketomata ili da su ti poslali kod pa je negdje zalutao na putu do tebe. 🙂

Plaćanje pouzećem tu dodatno podiže razinu zabave, ali ipak je to HP pa je sve moguće.

6 dana kasnije

Odem malo biciklom se voziti u Maksimir jer to navodno ispušta hormon sreće i usred vožnje me zove žena da je uspjela autom zapeti za kuću, išla je do svojih i tamo je zapela. Pa ajde budi sretan s njom.

Tzereen Pežo naravno, kao da nije dovoljno jadan.

Moram dat 409 eura za popravak drugi tjedan da bi se gospođa vozila, a ona ga parkira u kuću. Daš im prst, a one bi cijelu ruku.

DarkPunisher Najgore je mom puncu, prvo mu se najstarija kćer zabila njegovim autom u kuću na dan svoje svadbe i razbila mu šajbu zadnju. Sad mu se srednja s mojim autom zabila u kuću. Čeka se najmlađa. Očito je u kući problem, stavio ju je na krivo mjesto.

buz Pežo naravno

Fulo si temu frende, ona "Što vam je uljepšalo dan" je nešto niže.

Izgleda da je shvatila da je Pežo smeće.

buz stavio ga je na krivo mjesto

Triput.

10 dana kasnije

Otišli u kino prvi put nakon 100 godina, usred filma zove predstavnik stanara, pukla cijev u stanu. Spržilo PC, PS5, monitore… O ostaloj šteti da ne pričamo

Update, od svega nabrojanog spržen je "samo" PC. On je bio direkt potopljen. A i to je pitanje, možda je samo napajanje? Spržen je produžni na koji je bilo spojeno sve ostalo, ali srećom osigurač je očito prebacio na vrijeme

EDIT: I laptop

Fenix

A u picku materinu, aj nije sve crklo ko sto si mislija na prvu pa te malo umiri sa klasicnom dobro sam i proša sto je moglo biti ali te isto ubije bez metka.

Drž se

Ako triba kakva pomoc javi

Dok sam studirao bio u jednosobnom stanu, jedan dan sam se doslovno probudio okružen vodom. Pukla cijev od hladne vode kod sudopera. Srećom pa nije poplavilo više od razine produžnog kabela jer sam onako pospan i jutarnje glup ugazio odmah u vodu bos u natikačama. Voda se počela slijevati na stan ispod i naravno ovi su prvi digli frku jer su ustali ranije. Umjesto da su zvonili, mogli su i odmah zakrenuti vanjski dovodni ventil, al ajd, srećom nije baš toliko šikljalo da u minutama sve potopi.

Tako da, elektronika je ostala čitava skroz (da, čak i PS3 ili X360 kojeg sam tada držao vertikalno), čak se i laminat na kraju nije izdigao kad sam isušio taj sloj vode od par centimetara. Jedino je trebalo susjedu platiti krečenje stana i vodoinstalatera. Nije ti svejedno kad je još i tvoj stan.😅🤣

Ali taj osjećaj buđenja u takvom okruženju…ugh. Tako da, suosjećam zbog slične situacije.

Mi do jutra isušili svoje i spriječili još veću štetu (makar kažu da će namještaj i parket počet trunut kroz par tjedana), ali najviše je najebala susjeda ispod koja nije bila u ZG i tek maloprije došla. Kupila stan, renovirala ga zadnjih pola godine, uselila prije par tjedana i sad joj dosta toga sjebalo. Laminat već pocrnio, zidovi se ljušte na mjestima, madrac pun vode, pitaj boga što ce s kuhinjom bit… jadna žena

E da, kroz maglu se sjećam da je upraviteljica održavanja zgrade rekla da bi dio štete bio plaćen iz pričuve da je recimo pukla cijev od grijanja/radijatora koje je gradsko, ali ovo je kakti privatno, pa sam ja snosio troškove. Jednom prilikom je poplavio i podrum zgrade i mijenjala se pumpa, i to je naravnk sve išlo preko pričuve (kao i ranije za krov, fasadu i tako to). Treba uvijek provjeriti ako se može što srediti na taj način.

Ja sam nakon toga uzeo i godinu dana osiguranja kod @Flipper -a, koji je tad bio u Allianzu. Naravno ništa se nakon toga nije dogodilo, ako ne računam zamjenu vodokotlića, lol.

Ja imam višegodišnju policu osiguranja za stan. Na sreću već 10 godina ništa, ali nije mi žao plaćati jer nikad ne znaš. Osigurano je sve - od izljeva vode, krađe do odgovornosti prema trećim osobama. Tada je bila neka akcija, pa sam osigurao stan za 50kn mjesečno.

Fenix u Dm-u imaš one kutije za vlagu za 7 eura, nakupuj se toga i postavljaj po podu i svuda. Ne zaboravi izljevat svaki dan. Možda neće sve izvuć iz poda ali barem ti namještaj neće propast. A na kontakt poda i namještaja probaj najlon vrećice dok ti ne pokupe vlagu te kutije.

Edit: još bolje ako si samo pola godine tamo, kupi si kutijice i namještaj će ti bit okej, a parket, tko ga šiša, i tako se seliš 😀