Raziel vjerujem i ja da ovo sto pricas da je do zena, a ne do frendova. Neki govore kao pa ne moze zena sve sama radit, moraju sudjelovati i oni jer je i to njihovo dijete blabal, recimo ja vidim svog sogora stalno ide okolo dok se moja sestra brine za njihovo dijete, nisam ju cuo nikad da je prigovarala.
Pricali su mi ljudi za taj osjecaj, takodjer su pricali valjd da su i mrzili dijete prvih par mjeseci pa tek onda zavoljeli. Znam recimo da mojim roditeljima ne bih mogao ostavit dijete na 2 dana tokom vikenda i slicno da ih cuvaju jer nemaju tu zelju, tu bi recimo bio zakinut jer kod nekih ljudi vidim da to odlicno funkcionira. Koliko sam primjetio nestalo je i onog osjecaja kad smo mi bili klinci pa smo bili kod bake i djede tokom dana dok su roditelji radili, danas isti ti roditelji ne zele preuzeti ulogu bake i djede.
Da mi sad dodje zelja da zelim dijete, realno morao bih odmah prekinuti s trenutnom curom s kojom sam vec 4 godine i pocet trazit odmah novu koja ce imat zelju da imamo dijete ASAP i to bi trebao trazit neku do 30 god 😃