Dosta dobro, šteta što je skoro sve leakano pa nije bilo iznenađenja.
Microsoft - 13.6. 18:30h
Žao mi je što nemaju baš konzolaških ekskluziva jer može dovesti do opuštanja u drugim taborima i posljedično do pada kvalitete igara. Najbolje je imati zdravu konkurenciju.
Microsoft je najavio točno 0 ekskluziva za Xbox One i uspijeli su ubiti koncept konzola GG guys.
That's a first.
Sala na stranu. Da, Flipper. Next-gen dolazi krajem iduce godine.
Nazovite kako to hocete, nema generacija, beyond generations. Nova konzola od MS-a nam stiže nakon 4 godine. Sony isto.
Super su se prezentirali. Publika odusevljeno prihvatila Scorpio, KruxZhlajfa na :
I pametno, iskoristili su Sonyjevo oružje cak i izjave "most powerfull console ever".
Totalno glup pristup sa dva modela konzola. Više posla za developere plus nikad nece moci iskoristit puni potencijal novog modela kad stari uvijek koci.
Bolje da su najaviili next gen, to isto i za sony vrijedi.
To ti je next gen.
Konzole kao koncept konzola su prestale kad je najavljena x86 64 arhitektura. Nema više egzotičnog hardvera da se svaki put generacija razlikuje i da je next gen "next gen". Cak i da nisu scorpio sada najavljivali kao "medjugeneracijsku" konzolu i da je scorpio izasao za 10 godina koncept je isti. Cim imas istu arhitekturu samo nastavljas sa jacim hardverom. Nece bit potreban nikakav backwards compatibility jer je to sve ista arhitektura i odmah ce ti igre stare radit na jacem hardveru. PC like skroz.
Konzole ko konzole su ti gotove. Za developere je problem da ih koci stari hardver jer su stare konzole bile PowerPC a ovo je ista arhitektura samo nabrijes igru dodatno, ko na PCu. Naravno da je najbolje rjesnje ekskluziva i razvoj na samo jednom sistemu za totalni maxout ali ovo nece biti problem za developere bas toliki.
its the future, man!!
viper89
Premjestite Xbox podforum u PC.
Totalno glup pristup sa dva modela konzola. Više posla za developere plus nikad nece moci iskoristit puni potencijal novog modela kad stari uvijek koci.Pa najavili su nextgen. Neće reći "jebite se majmuni koji imate Xbox One, a mi nakon 3-4 godine najavljujemo next-gen već", nego se to sve fino upakira. Jasno je da će već idući E3 biti okrenut tim novim konzolama i prikazima igara, a postojeće će konzole dobivati slabije verzije. I tako se radi polako prijelaz na next-gen. Siguran sam da će developeri prvenstveno razvijati igre za Neo/Scorpio, a onda za "stare" konzole portati. Sony i MS se dogovorili fino da idu skupa na nextgen. Valjda ih je PC gaming ugrozio. Ili Nintendo nešto ima. Ili su im developeri rekli da je ovaj trenutni hardver sranje, pa gospodo ukoliko želite prave igre dajte nam jače strojeve.
Biti ce veselo ekipi na trenutnim konzolama.
Najs
Neka neko provjeri dali master dise
Sea of Thieves i Scalebound su mi se najviše svidili od igara. ReCore me zasad nije kupio.
Forza, Gearsi i Halo Wars će bit na razini.
I onda ak ostaneš pri trenutnim konzolama igraš jedva u 30fpsa sa bljak grafikom, tako bar prvu godinu a onda nakon nekog vremena budu svi jaci devovi prestali radit igre za curent gen pa bude samo tone indie igara za casualce...Totalno glup pristup sa dva modela konzola. Više posla za developere plus nikad nece moci iskoristit puni potencijal novog modela kad stari uvijek koci.Pa najavili su nextgen. Neće reći "jebite se majmuni koji imate Xbox One, a mi nakon 3-4 godine najavljujemo next-gen već", nego se to sve fino upakira. Jasno je da će već idući E3 biti okrenut tim novim konzolama i prikazima igara, a postojeće će konzole dobivati slabije verzije. I tako se radi polako prijelaz na next-gen. Siguran sam da će developeri prvenstveno razvijati igre za Neo/Scorpio, a onda za "stare" konzole portati. Sony i MS se dogovorili fino da idu skupa na nextgen. Valjda ih je PC gaming ugrozio. Ili Nintendo nešto ima. Ili su im developeri rekli da je ovaj trenutni hardver sranje, pa gospodo ukoliko želite prave igre dajte nam jače strojeve.
Ali pošteno je MS ošamario Sonya sa ovim. Što je je.
Baš me zanima što će sony napraviti (ne večeras jer neće na ovo odgovoriti, jer Sony je sigurno sada stao i MORA napumpati Neo jer je dosta slabiji od novog Xboxa.
I dalje je ovo bezveze situacija da se razumijemo.
Odlična konferencija, za svakog ponešto, istina trebaju kontrolisati leakove, ali svih 90 minuta je bilo odlično. Naravno, meni se ne sviđa Minecraft recimo, ali možda se drugome sviđa i ne treba generalizirati.
Da su ovako krenuli 2013. godine, danas bi gledali drugu priču. Sa ovom konferencijom su se postavili čvrsto i jasno izjasnili svoj stav. Pa kud puklo da puklo.
300 dolara slim xbox, dali okus mali za Project Scorpio...
Live gameplayi na sve strane, Gearsi, Forza, Scalebound, Recore, Final Fantasy, ona psihotična igra (ne uhvati joj ime), Tekken 7, Dead Rising 4... Miljama daleko od EA, Bethesde, Ubija itd...
Nije Microsoft kriv što ovim forumom (myself included) i velikim dijelom gamerske populacije privlače nostalgične igre na kojima smo odrasli i koje imaju velik pedigre.
Zbog čega kažu da je Sony pobjedio prošli E3? Pa kako neće kada su predstavili FF VII remake igre stare 18 godina i Shenmue III koji nas podsjeća na neka druga vremena i The Last Guardian koji je spiritualni nastavak Icoa i SotC-a. Da je TLG prikazan od nekog no name studija, većina nas ne bi imala ni upola hype kao činjenica da iza ovog naslova stoji Ueda.
I šta sad opet ljudi očekuju? Povratak Crasha. Starog ip-a koji popunjava veliku rupu u našim srcima. Nema teorije da se Microsoft takmiči sa Sonijem po pitanju novih ip-ova kad Soni igra zadnje tri godine na kartu nostalgije i starih ipova.
Šta su Scalebound, Recore, psihotična igra i Sea of Thieves nego novi ip-ovi? Ali džabe kad na Sonijevoj strani imate Final Fantasy VII.
Treba ponekad biti realan i reći da su odradili odličan posao koliko je bilo u njihovoj mogućnosti i IMO mogu slobodno reći da objektivno govorim bez nekog favoriziranja platforme.
Solid Snake
Ali igre su bitne...meni osim Horizon 3 i GeoW ništa posebno ne privlaci...+ SVE na PC.
Da ali masa ljudi ovdje voli igrati na konzolama i ne na pc-u. Ma koliko bijesan pc da je, opet navikli su igrali na konzoli i to se ništa neće promijeniti. Mogu makar deset ljudi sa ovog foruma nabrojati koji su takvog mišljenja. Još ne razumijem kako ljudima nije pozitivno to što su rekli da ako kupite igru na jednoj platformi na drugoj je dobijate bespltno!? To je meni fantastična vijest. Dakle, nabavim xone, kupim igre za njega i nakon 3-4 godine crkne mi i ne moram kupiti novu konzolu već mogu jednostavno igrati na pc-u? Fantastično. GG Spencer.
Kao što sam rekao, Microsoft je ubio sad igrama i to bez sumnje mogu objektivno reći. Ni meni se ne sviđa Lego World, Minecraft i Killer Instinct no opet mogu objektivno reći da će se nekome drugom to sviđati. Ali mi se zato sviđaju sve navedene gore igre. I mene su privukli, ali recimo tebe neće. I to je to.
Kharnu se ne sviđa nijedna igra koja nije Souls pa šta tu sad može Microsoft da njega privuče? Ništa.
https://twitter.com/yosp/status/742416796544684033
Ma slažem se u potpunosti sa tim da će ekipa kupovati na konzoli i konzole. Pa ja sam jedan od takvih iako imam dobar PC. Radije igram na konzoli.
Samo eto očekujem da će barem nešto biti baš potpuno eksluzivno na Xboxu, ali ništa.
A čuj i ovaj cross buy je samo na W10 Storeu? Netko bi volio da može na Steam to baciti...
Slažem se, idealno bi bilo na steamu, . Win store im je katastrofalan i samo govori statistika da je 98% Lare prodano na steamu, a samo 2% na njihovom storeu. Ali dobro, opet bolje vrabac u ruci nego golub na grani. Valjda će i to kasnije doći, samo ovo je pokazatelj koliko konzumenti kad utiču svojim novcem mogu promijeniti politiku u takvo kratko vrijeme. Samo kad se sjetim Mattricka i onog poznatog intervjua i Microsoftove bahatosti... Ovo sad je nebo i zemlja.
Ma slažem se u potpunosti sa tim da će ekipa kupovati na konzoli i konzole. Pa ja sam jedan od takvih iako imam dobar PC. Radije igram na konzoli.I ja sam prije bio takav i vecinu toga radije igrao na konzoli ali sto su konzole starije sve me vise nervira ta razlika u kvaliteti multiplat naslova u odnosu na PC.
Samo eto očekujem da će barem nešto biti baš potpuno eksluzivno na Xboxu, ali ništa.
A čuj i ovaj cross buy je samo na W10 Storeu? Netko bi volio da može na Steam to baciti...
Tu je ta caka što sve ide na W10 store koji je smješan...
Kako god svaka cast Spenceru koji je krenuo u pravom smjeru sto se tice xone i win10 gaminga...
Ne brinu me razlike u grafici da li je sjena na medium, refleksije na high itd.Ma slažem se u potpunosti sa tim da će ekipa kupovati na konzoli i konzole. Pa ja sam jedan od takvih iako imam dobar PC. Radije igram na konzoli.I ja sam prije bio takav i vecinu toga radije igrao na konzoli ali sto su konzole starije sve me vise nervira ta razlika u kvaliteti multiplat naslova u odnosu na PC.
Tu je ta caka što sve ide na W10 store koji je smješan...
Kako god svaka cast Spenceru koji je krenuo u pravom smjeru sto se tice xone i win10 gaminga...
Igre na konzoli izgledaju odlično! Ko želi nešto više neka igra na PC-u i ulaže u bijesni hardver...