Uf ovdje ima dosta toga i trebalo bi mi puno vremena za sjetiti se svih pa ću probati što više ih spomenuti, a pritom objasniti i zašto.
The Witcher trilogija
Sve tri igre sam ovdje obuhvatio jer jednostavno skupa čine jednu nevjerojatnu cjelinu koja također prikazuje koliko jedna već talentirana ekipa može napredovati. Jedine igre u kojima izbori nisu bili toliko jasno crno-bijeli, već se dobro razmišljalo prije svakog odgovora koje bi posljedice mogla donijeti odabrana opcija.
Također, riječ je o vrlo bogatom loreu na koji treba navike, ali kada uvuče igrača, ne pušta ga.
Osobno smatram da ono što je Game of Thrones za serije, to je The Witcher za igre.
Mass Effect trilogija
Mass Effect 2 je igra koja me upoznala s jednom nevjerojatnom kompanijom - Biowareom. Jedni od najbolje napisanih likova u gamingu bili su dovoljna motivacija da krenem i na original. Sve je rezultiralo nevjerojatnim hypeom za trojkom. Pravi svemirski ep koji ima previše pamtljivih trenutaka da bi se sada išlo nabrajati.
Commandos 2: Men of Courage
S 5 godina sam ovo igrao i od onda ga svake druge godine pređem barem jedanput. Savršena strategija zbog koje me uhvati tuga kada shvatim da takvih igara više nema. Uz to, nevjerojatan soundtrack!
Desperados: Wanted Dead or Alive
Obožavam western setting, a ovdje ne samo da imamo to, već i RTS izazov. Igra koja ne prašta greške, ali nije nepravedna. Čovjek nauči igrati i osjećaj uspjeha je sasvim dovoljna nagrada. Osim toga, obožavam takav art stil, stoga sam uživao i u Chicago 1930 te Robin Hood: The Legend of Sherwood.
Medal of Honor: Allied Assault
Jedna od prvih pucačina koje sam zaigrao. Soundtrack, gameplay, lokacije, sve pamtim još dan danas. Zaigrao sam prije koji tjedan i koliko god stara igra bila i koliko god tehnologija napredovala, i dalje mi je zabavna kao prvi put kad sam igrao.
Grand Theft Auto: Vice City Stories
Od svih igara iz tog serijala, ovaj mi je ostao u najboljem sjećanju. Kasno sam nabavio PS2 pa je ovo bila prva igra koju sam na njemu zaigrao. Čiste 80-e, predivne boje i jednostavno rečeno - GTA. Nema se šta više dodati.
Call of Duty 4: Modern Warfare
Nikad nisam igrao neku online igru toliko kao ovu. Sigurno sam utrošio 600 sati na promod. Također pamtim igru po odličnom singleplayeru i vrlo dobroj priči te legendarnom Priceu.
Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty
Tek sam na ljeto 2015. prvi put zaigrao ovaj serijal, ali ovaj nastavak je ostavio ogroman utisak zbog lako moguće najbolje napisane radnje ikada. Niz poruka koje čovjek može izvući iz razgovora je nevjerojatan. Jedan od dokaza da su igre prava umjetnost.
The Last of Us
O ovoj igri je sve rečeno. Jedna od najboljih igara ikada sa svojom pametno napisanom radnjom i genijalnim likovima. Naughty Dog zna svoj posao.
Dragon Age: Origins
Ova igra me upoznala s čistokrvnim RPG žanrom. Orzammar mi ostaje jedno od najljepših mjesta u igrama, a prešao sam ju sigurno 6 puta. Dogodit će se i 7. uskoro.
Red Dead Redemption
Već sam spomenuo da obožavam western setting. Spojiti to i GTA stil s izvrsnim glavnim likom i dobije se čisto remekdjelo. Jedina Rockstarova igra koju sam prešao apsolutno 100% jer se nisam htio odvojiti od tog predivnog svijeta.
To je sve što mi je palo na pamet trenutno, no ima tu još mnogo igara koje bi trebale biti spomenute. Eto, toliko od mene.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Još su mi četiri igre pale na pamet, a jednostavno ih moram ih spomenuti.
Fallout: New Vegas
Jednostavno rečeno zaljubljen sam u ovu atmosferu. Inače obožavam taj post-apokaliptični setting, ali u ovoj igri pogotovo.
Uz to igra ima puno više crnohumornih trenutaka od trojke i prepuna je čudnih, ali odličnih likova. I Johnny fucking Guitar!
S.T.A.L.K.E.R. Call of Pripyat
Prvi prelazak je bio prošlu jesen. Kakva igretina. Kao i u NV, atmosfera je genijalna samo što se ciljalo na jeziviju atmosferu.
Lokacije fenomenalne, a sam Pripyat jedno jezivo mjesto s posebnom aurom.
Metro 2033
Prvo sam odigrao demo s, ako se ne varam, BUG-ova DVD-a. Inače ne volim horore, ali nakon odigranog sam morao sve preći.
Igra koja me navela da pročitam i roman i zato stoji kao jedno sasvim posebno iskustvo.
The Elder Scrolls V: Skyrim
Ovo je jedna od igara koja me uvijek iznenada uvuče. Koliko god mislim da sam sve vidio, nope, eto nečeg novog. Ili starog, ali toliko uživam u tome da ne mogu prestati. Uz New Vegas mi stoji kao najdraža Bethesdina igra. Hrpetina sati uložena u svijet Skyrima.
E SAD sam gotov... Valjda.