Počeo igrat. Za sad je zanimljivo ,al mi riknulo dvoje(baš su oni bili surgeoni) ,pa se pitam di mogu nabavit još ekipe?
Wasteland 2
Dom
Najbolje ti je lupit save reload. :)
Ako je prekasno za to, mislim da možeš dobiti nove companione u citadelu ako imaš dovoljno jaku charismu, iako kako ćeš obavljati questove, pojavljivat će se novi followeri.
Recimo da sam negdje na pola igre pa dojmovi so far, u jednostavnoj formi pluseva i minusa
+ pisanje - realno, kraj ovoga Bethesdin Fallout izgleda kao sapunica C produkcije
+ karakterizacija likova - svi imaju neke svoje crte, izraženu osobnost i vlastito viđenje svijeta i zbivanja. Followeri su sposobni napustiti grupu ako se ne slažu s tvojim odlukama
+ plot - za sada (još uvijek) je samo vidljiva premisa istog uz prisutnost jake misterije. Budući da obožavam misteriju u igrama kroz koju se gradi polako napetost, win što se tiče forme scenarija
+ crni humor - nije forsiran, al' je svaki puta do amena pogođen
+ gameplay - brdo opcija za razvoj likova, vrlo reaktivan svijet, svakoj situaciji se može pristupiti barem na 3 različita načina. Level dizajn podržava takav gameplay
+ role-play - vrlo detaljne mogućnosti specijalizacije likova, s director cutom stigli su i perkovi po uzoru na Fallout
+ nasilje - svega ima - otkinutih udova, crijeva razbacanih po pijesku i gomila krvi
- level dizajn - lokacije su barem za sada dosta jednolične, imaju onaj osjećaj skučenosti i nevidljivih granica.
- art - ok je izgledao na slikama, no u Unity engine nije baš najzgodnije prebačen. Ne znam je li engine bio ograničavajući ili sposobnost onih koji su radili u njemu. Pillarsi su recimo savršeno prebacili zacrtani art u engine
- paleta boja - sve nekako previše isprano djeluje. Kužim, apokalipsa i to, no Fallout 4 je pokazao da se može drugačije
- UI - užasan je. Previše klikova za bilo kakvu radnju, nepregledno dosta sve, za nove igrače kudikamo zbunjujuće
- Engine - random dropovi fps-a na nekim lokacijama zbog sjena, pojava stutteringa koji ne možeš riješiti osim restarta igre i sl. Nisu još to pokrpali, a prošle su dvije godine od izlaska igre.
- nešto imaginarno fali - kvalitetu igre u konačnici najlakše presudim prema faktoru zaraznosti. Wasteland 2 za sada to nema - dobra je igra i sve to, al' mi nešto fali. Ne znam je li neki izražen negativac, jači motiv da središ stvari u svijetu ili manje mikromenadžmenta za svaki encounter. Ili samo žličica Vegete.
Sve u svemu, vrlo dobra igra. Čuo sam da je druga mapa (Kalifornija) dosta bolja pa se možda neki minusi do kraja pretvore u pluseve. A možda bude i obratno.
Kako sam skeptik po prirodi, hope for the best and prepare for the worst and expect nothing
Sve u svemu, vrlo dobra igra. Čuo sam da je druga mapa (Kalifornija) dosta bolja pa se možda neki minusi do kraja pretvore u pluseve. A možda bude i obratno.Promjena mape je odlično tajmirana i djeluje osvježavajuće, vjerujem da će ti se svidjeti.
Budemo vidjeli. Za sada je sve samo pustinja, kanjoni i špilje.
Inače si nabavio PC verziju Wastelanda - probao prvo igrati na PlayStationu, al nezz, previše mi je to tamo petljavo s kontrolerom. S time da mi je font bio presitan (čak nakon što sam stavio na large) + očajna kamera. Osposobio igru da radi na laptopu u 30+ fps-a što je za takav RPG skroz ok...Platinirao na PS4. Super igra tko ima strpljenja progurati malo tezi pocetak, ako se igra na normal tezini.
Graficki je losija u odnosu na PC verziju, ali kontrole i tekst su u redu. Mozda je do mene, jer igram na 23" monitoru, a ne na 2m udaljenom TVu.
Sabilo me prvih 2-3 pokusaja (bas ovi gusteri koji su OP za pocetnu ekipu), pa sam potrazio kakav begginers guide. Naravno nakon sto sam procitao par savjeta sam skuzio u cemu grijesim. Uzeo sam predefinirane likove, a trebao sam napraviti svoje koje cu vec unaprijed znati u kojem ih smjeru zelim razvijati + raspored atributa.
Nakon toga su se stvari ustabilile. I dalje je bilo skokova u tezini pojedinih borbi, ali se obicno iz drugog pokusaja prolazila svaka teza bitka.
Ono sto me zadrzalo uz igru je definitivno lud svijet (+ takticka borba). Nema magije, nego samo hard kick ass firepower. Odlicni NPC s pozadinskim pricama. Svaka "mapa" ima svog ludaka. Hrpa referenci na igre, filmove, likove.
Ako bude viska vremena vrijedilo bi odigrati jos koji puta s drugim unajmljenim NPCima, ali se to vjerojatno ne bude nikada dogodilo.
U suštini to je tipični party RPG do 7 likova. Obavezno u početnoj postavi treba biti jedan medic, tank s heavy naoružanjem (ili melee) i dva DPS lika (sniper i assault rifle). Kasnije je s followerima dobro pojačati party - još jedan dps (laser oružja recimo), medic i tank. I svaki lik da bude specijaliziran barem u jednom skillu, iako ovi s visokom atributom inteligencije mogu imati gomilu skillova budući da sa svakim levelom dobivaju brdo skill pointsa.
Full je korisno imati razvijene speech skillove budući da se na taj način može izbjeći gomila encountera.
Meni je rulež igra, iako slažem se, početak je jako trom i može odbiti mnoge od dužeg igranja.
Čekam da bude na sniženju za 10 eura (ili niže) pa da uzmem. Inače mi super djeluje igra, a i nekako fali old-school TBS-ova.
Meni su ovakve igre preporod.
Baš onaj pravi role-play gdje si praktički sam možeš u character screen napisati kompletni history lika, imati custom avatare, pobacati atribute kako hoćeš i što sve ne.
Čekam ko ozebli sunce Torment: Tides of Numenera. Isto TBS borba s jebenim storytellingom i nenadjebivim level dizajnom + mark morgan glazba.
Samo za sladokusce RPG-a :)
Evo konačno sa svojim squadom stigao u LA, zadržao sam se u Arizoni dok nisam počistio većinu questova.
Bez obzira na najbolje moguće naoružanje iz prethodne zone, nekakvi divlji psi me na početku skoro masakrirali.
Možda bih inače kenjao da to nije baš realno, al kako je sve potkrijepljeno loreom i storylineom, rekoh ok, valjda su toliko gadni.
Inače mi se odmah svidjela prezentacija različitih grupa u regiji - popravljaš ogradu nove baze i pritom kroz radio upoznaš nove frakcije. Umro sam na spiku onog nekog master robota terminatora.
Kad mi u novom stanu proradi internet, ubacim još poneki screenshot.
Well...učitao raniji save i opet se vratio u Arizonu
Budala uletio u novo područje bez dovoljno prve pomoći kod healera, a vendora nigdje na vidiku. Isto je prvi jači sukob s humanoidnim robotima završio vrlo brzo na moju pogibeljnu štetu pa rekoh jebeš to, idem si još dići koji level i naći najbolju mogu opremu koja se može iskopati u Arizoni.
Tak da ono, uspio ubrzo nakon reloada savea pronaći kod nekog random vendora nešto jači snajper, malo jaču sačmaricu i naoružao se žešće s granatama. Inače sam počistio do amena tu prvu mapu, nema se više ništa iskopati na njoj. Većina likova mi je blizu 20. levela i svi do zuba naoružani. Valjda bu ovaj puta lakše
Ah taj old school kada misliš da rasturaš pa te igra lupi po jajima
Napatio se u drugom području - znači najbolje naoružanje i armor iz Arizone ti je dosta da preživiš u encounteru jedan turn duže.
Od njih 3 nakon kojih si sigurno mrtav.
Baš ogromni skok u težini random encountera budući da nema skaliranja neprijatelja. Dvosjekli mač tog koncepta, s time da sam recimo jučer temeljem nekog questa imao na kraju sukob s robotima na kraju gdje je recimo najveći imao 1600 healtha i hitac nakon kojeg ti je ranger instantno mrtav (bez mogućnosti revivea). Uz moj armor rating 9 što je trenutno najjači armor koji sam uspio pronaći i koji košta ko suho zlato.
Preživio sukob tako da sam hakirao manje robote koje su se onda okrenuli protiv velikog te uz par sniper / laser hitaca (cca 100 damage po turnu) uspio sam ga srušiti.
U čemu je caka? Random encounteri na mapi se uz određeni skill mogu izbjeći (dok ne ojačaš), no ovakav recimo sukob se nije mogao. I tu je po meni glavni problem igre - u gameplay je postavljen koncept gdje se težina neprijatelja ne skalira, a onda ti naprave skriptirani sukob unutar misije s neprijateljima koji su par puta jači od tebe. Unutar turn based borbe, sa sustavom chance rolla.
Isto sam imao jedno takvo skriptirano iskustvo gdje u biti igraš dosta bitnu misiju, i onda ti se pojavi x puta jači neprijatelji koji te samelju u 3 turna.
Čitao komentare po netu, ljudi su pizdili zbog toga i navodno je problem u Directors Cut verziji koja je uvela u skriptirane eventove takve neskalirane neprijatelje. Što ne bi bio problem, da onda temeljem odabrane težine dobiješ neke "olakotne okolnosti". Čega nema. Ranger je de facto neigriv, seasoned (normal) je muka isusova.
Za sada jedina veća zamjerka igri, uz vrlo isprazan i nemaštovit level dizajn. Ostalo rula više-manje.
Preporuka za one koji misle igrati ovo - prije odlaska u drugo područje skupite što više love tako da si možete kupiti normalno oružje i armor koji će biti od koristi.
Da, prelazak u novo podrucje je velik skok u tezini. Imao sam najbolje moguce oruzje i opremu iz Arizone, love dovoljno, jer sve skupljam kao hrcak i prodajem. I svejedno sam zaglavio na par mapa, koje sam bio primoran ostaviti za kasnije dok nisam sabrao novu opremu.
Bio sam "primoran" rjesavati juzni dio, pa onda sjeverni.
Eh, nisu baš dobro izveli to skaliranje. Majstori mi ubace neskalirane neprijatelje iz random encountera u misije koje su dosta bitne i nemaš izbora onda nego učitati raniji save (ako ga imaš) i vratiti se kasnije toj misiji dok ne dobiješ jače oružuje / armor / povećaš level.
Nemam nište protiv izazova u igri (dapače), al' kada jednostavno nemaš nikakve šanse ni taktike da preživiš, to se zove fejl u game dizajnu.
Ja sam radio save prije svakog ulaska u neki grad. Imao sam skill nabrijan za izbjegavanje random encountera, pa sam u 90% slucajeva mogao izbjeci.
Ja sam vise stekao dojam da nisam u tom gradu smio biti tako "rano". U krivo vrijeme na krivom mjestu ;)
Slično je i u Divinityju, makar ja nisam imao toliko problema dosad. Više nerviraju neki quest bugovi, tho. Tamo isto nema random encountera, mobovi ne skaliraju s tvojim levelom i najčešće su dobro vidljivi na mapi. Ako zalutaš i naletiš na likove koji su već 1 level viši od tebe, to je već problem. Stigao sam u drugo područje za koje spominju slične propuste kao vi ovdje, makar iz dvije usputne borbe to i nisam primjetio. Igra je dosta fer, i jedini boss koji je dosad dao na prvi mah WTF dojam (i kojeg sam riješio zahvaljujući uglavnom summonima i archerici) je pao kad sam skontao da je bolje forsirati ranged borbu gdje nema toliko šanse da mi sprži pola partija s određenom magijom.
Valjda će mi i Wasteland 2 biti sličan kad ga jednom zaigram.: p
Ne brini, postoji i noob težina u igri, uvijek je možeš u izborniku aktivirati ;D