Cole Danas je njima ovakav oblik komunikacije nezanimljiv, jer nije instantan. Ja, primjerice, imam TikTok, ali ga otvorim doslovno jednom ili dvaput godišnje; njima je to dnevna rutina. Odvojiti sat i pol ili dva za nekoliko postova — pritom mislim na velike rasprave, recenzije i dojmove — njima je gubitak vremena.
Drugačije doba jednostavno, klinci su na Discordu + fokus uništen od Shortsa i TikToka i općenito naviknuti na chat oblik komunikacije od malena. Oni duže tekstove zapravo konzumiraju kroz video i to je max valjda 5-6 minuta sadržaja koliko IGN napravi video recenziju. Možda su i pametniji od nas, više se igraju, a manje pišu romane na internetu zašto im je igra dobra ili ne 🙂
Ja sam isto rob navike, pustim si neki omiljeni bend i čitam / pišem ovdje. Probao sam koristiti Discord, ali nije to moj tip online komunikacije o video igrama. Čak mi se generalno chat sveo samo na posao (Slack, WhatsApp ponekad), navečer mobitel ide u ladicu i ne gledam ga do idućeg radnog dana. Za vikende u zadnje vrijeme mob skoro i ne koristim, pokušavam klincu biti uzor da nije na ekranima.