Evo neki pokušaj. Vjerojatno bi se do popodne predomislio još 5 puta pa nek bude ovako 😃

Favorite game: Bloodborne? - nikad baš nisam bio dobar u odlučivanju o tome što mi je najdraže u nekoj kategoriju. Ima jako puno kandidata za ovu poziciju i Bloodborne sam stavio čisto zato jer me je podsjetio da me igre još uvijk mogu u potpunosti zaokupit kao nekad u djetinjstvu i u neku ruku ponovo probudit ljubav prema mediju nakon više godina igranja MP igara na PC-u samo da se prođe vrijeme
Best story: 999? - najteža kategorija i teško mi je svesti odluku ni ispod 20 igara a kamoli odabrat najdražu. Priče su mi najveća motivacija, ne samo za igranje, već za većinu hobija i svest na jednu mi je nemoguće pa sam jednostavno naveo neku koju ne očekujem da će netko drugi staviti.
Favorite Art Style: Okami - Način na koji ova igra djeluje kao rukom crtana slika u pokretu me je oduševilo kad sam ju prvi puta igrao i nije nimalo manje impresivo danas.
Biggest Personal Impact: FF8 - igra nije na listi zbog same igre, već iz razloga da sam ju započeo sa jako krkhim znanjem engleskog, igrao ju sa riječnkom u krilu i napredovao više u učenju stranog jezika u 2 mjeseca nego u cijelom školovanju
Best combat: Sekiro - Monster Hunter je na trenutke iznad, ali Monster Hunter postiže tu kvalitetu borbe u svojim najboljim boss fightevima, Sekirov sustav borbe je savršen od prvog protivnika i postaje bolji svakom sljedećom borbom te kulminira jednim od najboljih boss fighteva ikad
Overhated: Dynasty Warriors serijal - ne sjećam se da sam ikad čuo nešto pozitivno o ovim igrama, a meni su uvijek bile zabavne za igrat, pogotovo u coopu
Undrrated: Mafia - izašla je u sijeni gta serijala i stalno je uspoređivana s njim, Mafija je sasvim drugačiji tip igre i maestralno je prenijela tematiku i atmosferu mafijaških filmova u igrivi oblik. Užasan konzolški port stvarno nije pomogao
Overrated: Cijeli FPS žanr - COD je na slici, ali samo je najrazvikaniji primjer u žanru koji se svodi na wack-a-mole sa različitim skinom već preko 30 godina. Kako je nešto što možeš simulirat daskom sa nekoliko čavla i čekićem u ruci postao najpopularniji žanr i gamingu mi neće nikad bit jasno.
Needs a Remake: Parasite Eve - Survival horror RPG je iznimno rijetka kombinacija žanrova, a Parasite Eve mi je ostao u jako lijepom sjećanju. Volio bi vidjeti igru sa istim gameplayem u današnjoj grafici
Criminally Overlooked: Blue Prince - Iako je hvaljen na sve strane i čak nominiran za igru godine u nekim kategorijama, jako malo ljudi je dalo pravu priliku igri koja je jedan od najimpresivnijih primjera game dizajna ikad.
Favorite protagonist: Estelle Bright, Trails in the Sky - Mislim da je iznimno teško napisat lika na prijelazu iz teenagera u odraslu osobu bez da bude iritantan. Falcom je sa Estelle nadmašio svako očekivanje i ne vjerujem da netko može odigrati Sky igre bez da mu na kraju bude među najdražim likovima ikad.
Favorite antagonist: Yotsuyu Brutus, FF14 - Stormblood - Yotsuyu mi je najdraži antagonist u igri za sada, ali ako se je FF14 po nečemu uspio istaknut u serijalu to je pristup pisanju negativaca, gdje je svaki drugačiji i stvarno dobro odrađen.
Best soundtrack: Nier: Automata? - još jedna kategorijg u kojoj mi je skoro nemoguće odabrat. Isto tako lagano bi tu mogao biti Silent Hill 2 ili neki od starijih FF-ova ili chrono igre, Xenoblade, Clair Obscure…
Best multiplayer: LoL - prošlo je više od 15 godina od kad sam prvi put probao igru, a i dalje mi je iznimno zabavna za igrat
Not usually my thing, but: Gran Turismo 4 - ne igram baš puno vožnja, u GT4 imam više sati nego u svim drugima zajedno. Veličina igre, i sam pristup vožnji, skupljanju automobila i njihovom modificiranju i održavanju je bilo nešto neviđeno u to vrijeme.
Turn my brain off: Monster hunter serijal - kad nisam raspoložen za ništa drugo i samo se želim opustit na sat vremena upalim neki monster hunter i odradim par borbi, nije ni bitno koji, svi su odlični
Best with friends: PES - ISS2 je na slici jer mi je nekako najviše ostao u sjećanju, ali cijeli serijal na ps1 - ps2 mi je prušao stotine sati igranja sa prijateljima i nezaboravne turnire u večernjim satima nakon povratka iz škole
Best retro game: Age of Empires 2 - RTS mi je nekad bio najdraži žanr, a AOE 2 daleko najdraža igra, od solo kampanje, do igranja s prijateljima i usavršavanja timinga izgradnje jedinica/zgrada da možeš konkurat rusima na gareni i frustracija kad je netko isključio net jer mu treba telefon. Proveo sam godine igrajuć istu igru, žao mi je samo da sad kad ponovno rade sadržaj za nju više nemam tu volju za igranjem koju sam nekad imao.
Nostalgic childhood game: CTR - Još jedno drago sjećanje iz doba osnovne škole. Multitap i 4 igrača free for all battle mod bi i dan danas igrao da me netko pita.
Game everyone should play: Super Mario Bros - ne vjerujem da treba puno objašnjavat bilo kome na forumu ovoj izbor