Favorite Game: Resident Evil 4
Igra koja je bila revolucija 3rd person igara, sto horror sto tps. Gotovo besprijekornog pacinga i non stop baca nove ideje pred tebe. Najbolji upgrade sustav oružja ikada, Leon i njegovi one-lineri, maestralan level dizajn, combat koji se i dan dns drži te neograničen replay-ability.
Best Story: Shadow of the Colossus
U igrama je vrlo teško napraviti dobar story koji se ne kosi s onime sto radis igrajući. SotC-u to uspjeva. Uz to mu uspjeva kroz minimalno cutscene i objašnjavanja ispričati priču koja nikoga ne može ostaviti ravnodušnim. Igra o kojoj razmisljam često i koja traži od igrača da preispita sve što je naučio i navikao u klasičnim video igrama. Jesmo li uvijek mi ti koji smo dobri i opravdava li cilj sredsta?!
Favorite Art Style: Bloodborne
Hidetaka Miyazaki je stvorio jedan od najodvratnijih, a uz to najljepših svjetova ikada. Victorian-gothic inspiriran svijet sa daškom Lovecraftian horrora je nemoguce da vas ne uvuče, a noćas Yahrnam ne spava i lov počinje.
Biggest Personal Impact: Final Fantasy XII
Igra zbog koje sam počeo igrati i zavolio JRPG žanr. Glazba, svijet, art style, zrela tema priče, sve je sjelo na svoje i dan danas žudim za igrom koja ce mi dati slično iskustvo…
Best Combat: Sekiro - Shadows Die Twice
Vjerojatno nema boljeg osjećaja u gamingu od onoga kada ides iz parry u deathblow. From Software se odmakao od svog tradicionalnijeg pristupa combatu kojeg je njegovao kroz Dark Souls trilogiju, a započeo jos sa Demon's Soul's i napravio igru sa najuzbudljivijim combatom ikada koji to možda ne bi bio da svaki encounter i sa najobičnijim enemy nije borba na život i smrt. Potpuna kulminacija strpljenja i skilla se događa u zadnjoj borbi koja ce iscrpiti i najveće veterane žanra, a trijumf koji osjećaš nakon završetka bitke je do sada ne nadmašen.
Overhated: Assassin's Creed - Unity
Igra koja je dobivala i previše hejta sto po izlasku, sto i sada, što od Kritike, sto od igrača. Da, ima svojih problema, kako u gameplayu, tako i tehničkih, ali bila je to i preambiciozna igra za svoje vrijeme i ima šarma i dobrih strana. Posebice dns, kada je ogromna većina tehničkih problema rješena i kada smo dobili free current gen update, je dobro vrijeme da se neki od vas vrate igri i možda promjene mišljenje.
Underrated: Donkey Kong Country - Tropical Freeze
Najbolji 2D platformer ikada - Točka
Igra bez mane, a kritika je zbog težine, i svoje nekompetentnosti, nije nagradila zasluženim ocjenama, a ni blizu dovoljno igrača ju nije zaigralo.
Overrated: Grand Theft Auto V
Ima jos kandidata za ovu igru, ali zbog megauspjeha koji je rezultirao reizdavanjem igre jos nekoliko puta i milkanjem online-a do besvijesti, nema boljeg kandidata za ovu kategoriju. Ne pomaže ni sto priča, gameplay, likovi i struktura misija ne drže kvalitetu u koju se kritika kune i kruni pohvalama.
Needs a Remake: Vagrant Story
Kada pričamo o rimejkovima uvijek nam padaju na pamet imena poput Final Fantasy, Metal Gear Solid, Resident Evil itd. Ali osobno smatram da Yasumi Matsuno'v swan song sa kraja ps one ere zaslužuje novo ruho i udahne ovoj fantastičnoj igri novi život.
Criminally Overlooked: Kunitsu-Gami: Path of the Goddess
Igra o kojoj se, imam dojam, premalo priča i koju se premalo igra. Mišljenja sam da je ovo jedan od najboljih novih IP-eva, a s obzirom na ime i ostale velikane industrije neće nikada dobiti zasluženo mjesto pod svijetlom. Ispolirana, zabavna, šarmantna igra koja me držala sve do kraja i za koju bi se veselio kada bi Capcom najavio nastavak i sa većim budgetom i boljim marketingom možda uspio igru približiti većem broju igrača.
Favorite Protagonist: Arthur Morgan (Red Dead Redemption 2)
Sta reći o Arthur Morganu kada je sve vec rečeno na bespućima interneta. Lik s kojim odrastaš, sazrijevaš, osjećaš njegove muke i na samom kraju te ostavlja praznim, potrošenim od emocija.
Favorite Antagonist: Micah Bell (Red Dead Redemption 2)
Nikada nisam nekog lika u igri toliko mrzio kao Micah Bell. Uvijek postoji neke redeeming qualities kod tipičnih antagonista, ali Micah nema nijednu. Ne znam bi li čestitao Rockstaru na ovakvom "uspjehu" da naprave lika kao sto je on, ali svakako ce mi ostati u sjećanju…
Best Soundtrack: Shadow of the Colossus
Glazba u samom uvodu igre vec zaslužuje 10, a cijeli Soundtrack 110. Naručio sam CD sa igrinim soundtrack iz Japana i od tada redovito slusam ovo savršenstvo. Svaka melodija je na svome mjestu i nema niti jedne goofy ili happy poskočice koja bi umanjila ovo remek djelo Kow Otani-a.
Best Multiplayer: Unreal Tournament
Necu nikada zaboraviti legendarne LAN matcheve kod frenda u sobi gdje bi spojili 3 PC-a i udarali satima. Igra koja se igrala, uz spomenute LAN partije, i u školi pod informatikom i online do sitnih sati i šuljalo u krevet da nitko ne čuje kada bi se ostalo predugo za moje mlade godine( i strpljenje roditelja) prikovanim za monitor.
Not Usually My Thing, But... Into the Breach
Nisam neki ljubitelj igara u kojima ne osjetim input pod prstima i u kojima nemam stvari u svojim rukama, ali ova me igra naučila da baš imam sve u svojim rukama tj. mozgu jer svaki potez, svaka greška je čisto na meni. Još jedna igra na ovoj listi praktički bez mane. Zaraza i ogromna preporuka.
Turn My Brain Off: Doom
Originalni Doom je igra, možda zato sto sam ju igrao toliko puta i sto me vraća u djetinjstvo i vrijeme MS DOS-a, koju uvijek mogu upaliti i osjećati se kao doma, kao pod najdražom dekicom, kao kad pijem šalicu toplog kakao-a. Igra jednostavno teče, bez da se previše naprežem i razmišljam. Iako ovo razmišljam, možda ne o igri, ali svakako o najboljem dobu moga života - djetinjstvu
Best With Friends: Super Smash Bros.
Staviti bilo koji u serijalu. Ja možda pamtim najbolje Brawl jer smo njega ko balavci rokali kod mene ponajviše, ali Ultimate smatram boljim. Iako jako je teško izostaviti Pro Evolution Soccer, Mario Kart i Dragon Ball Z igre kao i Resi 5. Kategorija u kojoj mi se najteže odlučiti i vec sutra odgovor ce biti drugačiji.
Best Retro Game: The Legend of Zelda - Ocarina of Time
Jedna od najbitnijih i najboljih igara ikada. Sta reći o igri o kojoj je sve receno i koju su i ptice na granama opjevale?! Zaigrati, po mogućnosti 3DS verziju.
Nostalgic Childhood Game: Kunio-kun no Nekketsu Soccer League
E djetinjstvo moje…
Game Everyone Should Play: Shadow of the Colossus
Više od igre. Remek djelo nulte kategorije i dokaz da video igre mogu biti umjetnost.