bravo Nenad!
no, mene oko te cijele priče smeta što je sad sve toliko fokusirano na rezoluciju i brojanje piksela i frameratea.
shvaćam da se nove konzole moraju prodati i da se dodatna snaga tih međugeneracijskih konzola ne smije upotrijebiti za nove igraće mehanike i slične inovacije. al, bokte, samo vizuali i boje i usporedbe su trenutno najbitniji.
Istina da je u posljednje vrijeme fokus uglavnom na grafici. Nedostaje novih mehanika i AI stagnira već neko vrijeme ali jedno će doći s drugim.
Više snage znači i više mogućnosti. Svi se sjećamo "revolucionalnih" facijalnih ekspresija u L.A. Noire na prošloj generaciji. Takvo nešto nije bilo moguće na PS2.
Evo sada BF1 sa svim što obilježava serijal. Ogromne mape, destrukcija, 64 igrača... Takvo nešto nije moguće na PS3. Svi se sjećamo BF3 s 24 igrača.
Witcher 3 koji nije izvediv na prošloj generaciji...
Ima još primjera i ja sam optimističan. Siguran sam da će s vremenom osim grafike doći i nove mehanike, inovacije i da će produkcija samo rasti.
Zadnjih godina su ga i malo usrali s tim DLC-ima, first day patchevima, izrezivanjem sadržaja, recikliranjem ali osobno mislim da gaming nikada nije bio bolji. Ponuda dobrih igara je jako velika. Igre su dostupne. Stalno neki saleovi, free igre s plusa, steam. Sheranje...
Meni nije opterećenje PC vs konzole, ni grafika ni 4K ni kur** palac nego to što jednostavno nemam vremena odigrati sve dobre naslove koji su vani a kada vidim šta sve izlazi padne mi mrak na oči.