Ima Pro smisla i efekta na FHD tv?
Mislim da ako izaberes opciju rezolucije Pro ti napravi Supersample na 4K i onda Downsample na 1080 pa dobiješ oštriju sliku.
Ne ide to tako. PS4 Pro nema supersampling na system wide razini vec ovisi o samoj igri i nacinu kako su developeri ubacili. Ti ako imas 1080p ekran ni ne mozes u opcijama odabrati 2160p rezu. To radis preko opcija kako su developeri ubacili in-game, neke igre ti daju odabir neke ti automatski rade supersampling itd.
Pro se itekako isplati ako znas sto trazis od hardvera i sto ces dobiti. Za casual ekipu je novi slim super ali realno gledajuci ono sto Pro nudi bilo za 4K ili 1080p ekrane se po meni isplati i to kazem iz prve ruke jer sam imao PS4 s kojim sam bio skroz zadovoljan i kupio sam novi Pro koji mi je jos bolji (imam i odlican PC tako da ovo nije fanboj rasipanje "dobar je pro zato jer sam ga ja kupio").
Ovisi o igrama i na 1080p se itekako vidi razlika. Uncharted 4, battlefield 1, titanfall, tomb raider, ratchet, andromeda.... i sve sto ce dolaziti izgleda bas ono korak bolje ispoliranije... i to je ono sto Pro igraci kupuju. Plus, meni jos vaznije je to da su igre jos bolje ispoliranije za performanse.. primjer BF1 se dosta lose vrtio na obicnom PS4 u MP dok na Pro leti. Pro je kao i svaka konzola, jos developeri moraju nauciti kako najbolje iskoristiti dodatne resurse i to ce sigurno doci, a u nekim naslovima poput Horizona je vec i doslo. Njihov 2160p checkerboard prikaz izgleda vrh a zbog supersamplinga na 1080p je isto vrhunski prikaz.
Na kraju kad pogledas dobijes odlicnu masinu za 3 soma kuna i itekako se isplati, a jos vise ce se isplatit pred kraj generacije. Pro je na kraju ipak "samo" PS4 i oni koji hoce od ovoga "PS5" iskustvo to nece dobiti. Pro je hardverski jaci PS4, a same prednosti ovisi o igri i svakako su prisutne.
Uostalom, danas pored interneta mozes sve vidjeti i nitko ti ne moze uvaliti nesto a da ne znas o cemu se radi. Doslovno za svaku igru mozes naci analize bilo digital foundry, vg tech, nx gamer itd i tocno vidis koje su razlike izmedju PS4 i Pro bilo 4K ili 1080p.