TGS mi je prekasno za FF, pogotovo jer Hamaguchi u intervjuima u zadnje vrijeme je totalno nestrpljiv da kaže više o igri. Mislim da je full mesnati 3 minute trailer skoro pa siguran za SGF, pogotovo jer će Switch vlasnici netom prije toga dobiti Rebirth.
Ako se ne varam, igra je u igrivom stanju i sada ide poliranje. Što je nevjerovatno pozitivno za čuti. Siguran sam da će izaći unutar prva tri mjeseca 2027., taman za 30. godišnjicu FF VII. Jedino što to može uzdrmati, je ako GTA pomjeri datum izlaska za početak iduće godine, onda jebiga, ne krivim ih.
I na kraju dana, zašto da ne, ovo je prvi put u historiji Squarea da ekšli sve ide kao po loju. Ne treba daleko gledati od toga da kroz sva tri nastavka je nevjerovatan broj developera koji je ostao raditi na trilogiji, ostanak na UE4 (whew, thank God) i očigledan čvrst design document bez prenemaganja u toku razvijanja softvera (kakvo god mišljenje polarizirajuće ljudi imali).
Također nije bilo nikakvih dlc-ova kao što je bilo u Intergrade slučaju… Fucking CAN'T WAIT.
Ispoliranost Rebirtha, koja je ogromna igra, bez skoro ikakvih bugova (osim onog čudnog za platinu ako me dobro pamćenje služi, ali to je fixano brzo) je nešto za što Hamguchijev tim ne dobiva dovoljno kredita iskreno.
Iako ne vjerujem, zato se nekako nadam barem title revealu i malim snippetom. To je sasvim dovoljno do SGF-a.
p.s. i skidam kapu na switch portu (i pokušaju rebirtha na isti), ja sam pokrenuo demo samo eto da vidim kako izgleda i ostao sam paf šta se vrti na 15 wat uređaju. Ne može se porediti s ps5 of courseeeee, ali opet. Kapa dolje.