Nigdje se ni ne spominje 4K igranje, jer to je nemoguce sa ovakvim hardwareom. 1080@60 je druga prica...
Novi izvori: PlayStation 4.5 ima kodni naziv NEO i neće dijeliti PS4 igrače
NEO će imati 4K izlaz, međutim, iako u dokumentima koje posjeduje Giant Bomb stoje prijedlozi kako igru prilagoditi 4K prikazu, Sony neće inzistirati na igrama za tu rezoluciju.Pročitaj članak.
1080@60 je druga prica...I meni se to cini izgledno.
Pitam se je li NEO ono što je PS4 izvorno trebao biti ali radi troškova nije?
+ moje osobno mišljenje je da današnji brojači pixela i FPS-a neće baš spavati na lovorikama znajući da sada imaju undepowered verziju konzole dok neki drugi uživaju u boljoj grafici, FPS-u i čemu već ne pod izlikom "joj nije mi bitno to, bitno da imam iste igre".
Pročitao i napisao to što stoji u članku.. ne kužim što želiš reći..NEO će imati 4K izlaz, međutim, iako u dokumentima koje posjeduje Giant Bomb stoje prijedlozi kako igru prilagoditi 4K prikazu, Sony neće inzistirati na igrama za tu rezoluciju.Pročitaj članak.
Ono što želim reći, a što ti imaš problema s razumijevanjem je ovaj dio:
In the documents we’ve received, Sony offers suggestions for reaching 4K/UltraHD resolutions for NEO mode game builds, but they're also giving developers a degree of freedom with how to approach this.Znači 4K je moguć u igrama, ako je za suditi prema ovim dokumentima koje ima Giant Bomb, ali korištenje te rezolucije će naravno biti opcionalno. U tom kontekstu, spominje se 4K gaming, kao i prenesenoj vijesti na FFA. Nadam se da ti je sad jasnije.
I opet ne stoji kako to postici.. 4K sa tim harwareom je doslovno samoubojstvo. Ako gledamo cisto brojkama, neo bi trebao imati konkretno dva puta jacu grafu. Cisti 1080@60 target, eventualno 2k@30, ali nikako 4k. Nista o tome nema na netu, nista sto bi upucivalo na takvu rezoluciju, pa cak i ovaj spomenuti build.
Ja pozdravljam ovu vijest doduse ja nemam PS4 pa nisam toliko uzrujan zbog toga, ali ako ce nam noviji PS4 donjet bolji FPS i opcenito bolje performanse super (Naravno ako developeri izdaju u patchu). Bloodborne bi recimo volio vidjet u 60 fpsa nadam se da ce doc do toga
Meni se ovo nikako ne sviđa... recite vi šta želite, ali ovo je čista pohlepa. Po logici da je PS4 već sad zastario svaka je konzola dosad mogla dobiti svoje jače iteracije, ali eto sad im se ukazala prilika jer su prodali pun k konzola, a i tržište i tehnologija se razvijaju u smjeru u kojem im pogoduje za ovako nešto.
Naravno da će većini ljudi koliko god oni mislili da im to ne smeta, smetat. Ovdje ne govori o casual igračima koji igraju samo FIFU i COD već pravim gamerima. Meni će prvom smetat to što će ekipa igrat nešto što izgleda i radi bolje nego meni. Nije da ću se zbog toga "ubit", ali sigurno da ne želim igrat nešto inferiornije. Konzolu nema šanse da kupujem po izlasku jer sumnjam da ću eto samo imat par tisuća kuna za "bacit".
Ali ono što me najviše brine u ovoj situaciji je činjenica da će igre koje budu dolazile na PS4 od tad lošije izgledat ili u najboljem slučaju isto kao i dosad. I to ne mislim na igre kao U4 već većinu naslova koja izgleda kako izgleda. U4 će tako možda i ostat igra koja ima najbolje vizuale na PS4 jer s obzirom na to kakvi su današnji developeri neće se potrudit izdat igru kako spada tamo već će nešto na brzinu sklepat, a na NEOu će izvlačit koliko mogu. Sumnjam da će im se dat zajebavat sa starijom verzijom konzola i izvlačit iz njih zadnje atome kad će imat mogućnost sve to bez problema odradit na NEou. Nadam se da sam u krivu, ali čisto sumnjam.
I opet ne stoji kako to postici.. 4K sa tim harwareom je doslovno samoubojstvo. Ako gledamo cisto brojkama, neo bi trebao imati konkretno dva puta jacu grafu. Cisti 1080@60 target, eventualno 2k@30, ali nikako 4k. Nista o tome nema na netu, nista sto bi upucivalo na takvu rezoluciju, pa cak i ovaj spomenuti build.I ja mislim tako, ponajprije zbog zahtjeva kakve za 4K traže igre na PC-u. Možda smo obojica u krivu dok u Giant Bombu stvarno imaju autentične dokumente koji ukazuju na suprotno. Možda je PS4 Neo hardverski ipak sposobniji nego mislimo i podržava tehnologiju za neki bezbolni upscale na 4K koji pritom i dobro izgleda. Ne znam, vrijeme će pokazati o čemu se radi. Što se mene tiče, već mi je puna kapa prognoza. Čeka se E3, pa neka najave što imaju za najaviti.
Samo što upscale nije nativni 4K. Za nativno 4K je doslovno 4X render 1080, a to sa ovim hardwareom ostaje samo san..
Ako je ovo istina odmah bez razmisljanja bih prodao svoj trenutni ps4 i nadoplatio i uzeo jacu konzolu. Prakticki vecinu multiplat naslova sam poceo igrat na PC jer je razlika nebo i zemlja u izgledu, pogotovo kad napravis direktnu usporedbu onda se nemoguce vratit na ps4, naravno nema smisla poredit ps4 sa GTX 970 grafom.
Uglavnom u jednu ruku ovaj potez od sonya je jadan posto postaju kao PC i kad tad useri sa starijom verzijom ce biti zakinuti, a u drugu ruku ga podrzavam posto bih se opet vratio na ps4 jer znam da igram prakticki najbolju verziju igre.
Ako je ovo istina odmah bez razmisljanja bih prodao svoj trenutni ps4 i nadoplatio i uzeo jacu konzolu. Prakticki vecinu multiplat naslova sam poceo igrat na PC jer je razlika nebo i zemlja u izgledu, pogotovo kad napravis direktnu usporedbu onda se nemoguce vratit na ps4, naravno nema smisla poredit ps4 sa GTX 970 grafom.Pišljive kune ti stari PS4 neće vrijediti...ko će kupiti rabljeni stari PS4? Ko?
Uglavnom u jednu ruku ovaj potez od sonya je jadan posto postaju kao PC i kad tad useri sa starijom verzijom ce biti zakinuti, a u drugu ruku ga podrzavam posto bih se opet vratio na ps4 jer znam da igram prakticki najbolju verziju igre.
-------------------------------------------
Ovo da nema nikakve eksluzive ili eksluzivnog sadržaja na PS4 Neo je smijeh...pa eto dobiješ igre koje će izgledati miljama bolje i koje će ići u puno većem frame rateu...gluposti.
Ovo jos nisam cuo da netko bolju grafiku i fluidniji fps naziva ekskluzivama. Kuzim da si uzrujan, ali ovo je vec pretjerivanje lol
Planirao sam piknuti četvorku negdje oko izlaska U4, međutim mislim da ću sada pričekati. Ionako me na trojci još čeka popriličan backlog, a osim spomenutog Uncharteda na četvorci me, iskreno, ništa baš i ne impresionira toliko da bih to morao imati ovaj tren.
Inače, smatram ovaj Sonyjev potez prilično huljskim prema postojećim vlasnicima PS4. Igraju na kartu niskih strasti jer znaju kakve su gameri picajzle i uz minimalnu investiciju hoće ljudima dva puta prodati de facto istu stvar. Najbolji primjer je jedan moj frend koji je na releaseu kupio PS4, ali siguran je da će uzeti i NEO verziju jer je slab na grafiku i nerviralo bi ga igrati inferiornije igre. Da sam kojim slučajem već kupio četvorku, doduše, nema te sile koja bi me natjerala da ovo kupim. Jedino ostaje zabrinutost da se ne dogodi ono što je CroZac spomenuo, da developeri ne počnu brljaviti igre za osnovni model, ali nadam se da je Sony dovoljno racionalan da se pobrine da do toga ne dođe jer će inače doživjeti brutalan backlash zbog kojeg bi mu se cijela stvar mogla obiti o glavu.
Bez imalo ironije, prijatelj kojeg u pojam ubija grafika zbilja treba PC.
A kako ocito nema ucinka sam navoditi koje ja "razlike" ocekujem medju igrama i koliko su one bazicne... Mislim da je i pravednije i konstruktivnije da svako tko ima razloga za strah da bi ikoje verzije bile zbrljane (dakle ne kazem da razloga nema!) izdvoji jos 30sec. i ispise te strahove poimenice - kako bismo zajedno imali konkretniju raspravu i kako bi i ostale kolege makar malo lakse iz svih nasih pisanja izvukli i vlastite odluke spram npr. kupovine. (u onoj mjeri u kojoj ovo ispadne potvrdjeno)
Makar te kolegijalnosti radi, ako vec ne i radi rasprave, napisite i koje potencijalne brljotine vas plase - vasa dobrobit bi bila i ta sto bi se onda mogla i sloziti lista tih brljotina, umjesto samo "brljotina" i nista vise ;)
Sta god ti sad htio reci sa ovom brljotinom...
Evo da ti, Brlj'o, pomognem kad ti treba - predlozih da tko god ima strah tipa da ce developeri zbrljati jednu od dvije verzija igre, neka pokusa uloziti jos 30sec u pisanje da bar malo precizira to i da onda mozemo konkretnije o konkretnijem strahu.
Eto, Brlj'o, i nema na cemu 8)
Znaci mi bi trebali slijediti tvoju sprancu? Zasto?
Naravno da nisi uspio ni uvidjeti da je formulirano bas kao prijedlog i to ne bez obrazlozenja.
I, naravno da ces tvrditi da se za ovo sada nisi zakacio zato jer bi radije tip rasprave (u ovoj temi) koji izaziva sto vise frustracije - umjesto da je suvisla rasprava u prvom planu, a frustracija samo da ju prati. (ali razumljivo da je frustracija i neizbjezna i normalna oko ovog)