Prenosimo dozu novih/starih informacija koje su potvrđene Giant Bombu iz više izvora.
Novi izvori: PlayStation 4.5 ima kodni naziv NEO i neće dijeliti PS4 igrače
I nije tako strašno kao što smo mislili,ali po meni i dalje nepotrebno.
Mene zanima jer nisam stručnjak koliko je to realno bolje i jače? Inače, sve sam sigurniji da ćemo ga vidjeti na E3-u.
Itekako je.
Koliko sam ja vidio proizvodjaci ce sami odluciti kakve ve igre praviti?nemojte mi samo rec da svi mislite da ce i dalje za nasu verziju raditi?!
To ce mozda trajat pola godine a onda ce me natjerat da moram kupiti novi ps4
Krivo si vidio.
As such, there will be no NEO-only games, and Sony will not let developers separate NEO users from original PS4 players while playing on PSN.
Krivo si vidio.Nece sony dopustit,hahaAs such, there will be no NEO-only games, and Sony will not let developers separate NEO users from original PS4 players while playing on PSN.
Daj Boze da je tako ali sumnjam.
Ovo je mozda taman toliko napredak da donese recimo bolje i kvalitetnije snimanje gameplay videa na samoj konzoli?
Veci bitrate i 1080p svakako ne bi skodio
I nije tako strašno kao što smo mislili,ali po meni i dalje nepotrebno.Slazem se. Ne razumijem zasto se ide na neku medukonzolu prije PS 5 koji ce ionako doc za par godina. Zanjima me da li to onda znaci odgodu next gen PS ili jednostavno prikracivanje vremena do petice?
Sent from my SM-J500H using Tapatalk
Krivo si vidio.Da moš mislit...kao "neće" dijeliti postojeću bazu i ostalo. Koja bi onda bila svrha?As such, there will be no NEO-only games, and Sony will not let developers separate NEO users from original PS4 players while playing on PSN.
Šupci...niš drugo.
Ovo je ogroman upgrade...dobit ćemo smeće na normalnom PS4 za godinu dana.
Mene zanima jer nisam stručnjak koliko je to realno bolje i jače? Inače, sve sam sigurniji da ćemo ga vidjeti na E3-u.Treba pricekati stvarna mjerenja.
Ne znam koliko to sad komplicira stvari developerima, jer moraju raditi igru za "dva" PS4.
Da li je ovo novi procesor ili samo overclockani stari?
Duplo vise Computing Units na visem taktu za GPU.
Povecana propusnost memorije (manja mogucnost bottlenecka). Premda u tekstu pise 287GB/s a na slici je 218GB/s.
Djeluje mi kao overclockani PS4. PC u nekim slucajevima s overclockanim CPU/GPU/RAM moze dati +30% vece rezultate u benchmarcima, ali mora imati i bolje hladenje.
U svakom slucaju zanimljiva situacija i hrabar potez. Da li ce im se osvetiti, vidjet cemo?
Ajde da se slazemo u necemu.mene stvarno smeta ova najava.ja sam vec dva ps4 promjenio i sad bi trebo treci kuoovat pa opet za dvi godine ps5.Krivo si vidio.Da moš mislit...kao "neće" dijeliti postojeću bazu i ostalo. Koja bi onda bila svrha?As such, there will be no NEO-only games, and Sony will not let developers separate NEO users from original PS4 players while playing on PSN.
Šupci...niš drugo.
Ja stvarno neznam odakle tolika hrabrost,jeli stvarno toliko budala u svijetu ima da oni sad najave govno da bi opet bilo 5 mil prodanih primjeraka
Ne trebaš kupovati?Ajde da se slazemo u necemu.mene stvarno smeta ova najava.ja sam vec dva ps4 promjenio i sad bi trebo treci kuoovat pa opet za dvi godine ps5.Krivo si vidio.Da moš mislit...kao "neće" dijeliti postojeću bazu i ostalo. Koja bi onda bila svrha?As such, there will be no NEO-only games, and Sony will not let developers separate NEO users from original PS4 players while playing on PSN.
Šupci...niš drugo.
Ja stvarno neznam odakle tolika hrabrost,jeli stvarno toliko budala u svijetu ima da oni sad najave govno da bi opet bilo 5 mil prodanih primjeraka
Nitko te neće "tjerati"...samo kažem da će shebati trenutne PS4 korisnike. To što oni kažu da neće ovo, neće ono...pa najbolje da kažu na presici da će igre ići ko govno na starom PS4.
@Chaky, osvetit ce im se sigurno. To je ono klasicno kruha preko pogace.
Sent from my SM-J500H using Tapatalk
Premda u tekstu pise 287GB/s a na slici je 218GB/s.Moja greska. Mozak otisao na godisnji.
Meni nije jasno o kakvim podjelama pricate. Ako stvari budu kao sto izvori govore, za nas koji imamo "stare" PS4 ce biti sve isto kao i do sad. Bas nista se nece promijenit. Sve igre ce i dalje stizat na PS4, izgledat ce dobro kao i do sad, za nista skoro necemo biti zakinuti.
A sto cu onda igrati?kako me nece tjerati?svaka nova igra izaci ce za to 4k govno i sto da ja radim sa svojim ps4 koji jos ima 2 god garancije?nabijem ga na ku...Ne trebaš kupovati?Ajde da se slazemo u necemu.mene stvarno smeta ova najava.ja sam vec dva ps4 promjenio i sad bi trebo treci kuoovat pa opet za dvi godine ps5.Krivo si vidio.Da moš mislit...kao "neće" dijeliti postojeću bazu i ostalo. Koja bi onda bila svrha?As such, there will be no NEO-only games, and Sony will not let developers separate NEO users from original PS4 players while playing on PSN.
Šupci...niš drugo.
Nitko te neće "tjerati"...samo kažem da će shebati trenutne PS4 korisnike. To što oni kažu da neće ovo, neće ono...pa najbolje da kažu na presici da će igre ići ko govno na starom PS4.
Prika ti bi mogao koji put i procitat clanak prije nego sto ka komentiras.
Prika ti bi mogao koji put i procitat clanak prije nego sto ka komentiras.Procitao sam.nisam neki ekspert ali sam dovoljno pametan da znam sto je ovo.
Nadovezao sam se na komentare.i brine me sve to jer ipak imam kovi konzolu staru par mjeseci a vec sam dvije uzeo do sad
Ma nis strasno, vidi se na slici ispravno.Premda u tekstu pise 287GB/s a na slici je 218GB/s.Moja greska. Mozak otisao na godisnji.
Meni nije jasno o kakvim podjelama pricate. Ako stvari budu kao sto izvori govore, za nas koji imamo "stare" PS4 ce biti sve isto kao i do sad. Bas nista se nece promijenit. Sve igre ce i dalje stizat na PS4, izgledat ce dobro kao i do sad, za nista skoro necemo biti zakinuti.
Vjerojatno za nas stare nece biti isto, ako igra bude bolje radila na 4.5
To je jedan od razloga zasto je PS4 ispred XOne.
Svi zelimo taj pixel i FPS vise, ako nam financije dopustaju. Jebiga, takvi smo.
Čak i da je GPU dvostruko jači i negdje na razini R9 280, opet nema teorije da se današnje igre vrti na 4K u prihvatljivom framerateu. Podizanje takta procesora isto neće pomoći u toj mjeri jer je jednostavno preslab bez obzira na frekvenciju. Dizanje specifikacija može igrati ulogu za VR, a 4K Blu-ray video reprodukcija se podrazumijeva s obzirom da je nema stari PS4.
Svejedno, pozdravljam dolazak novog modela, kakav god on bio. Kao što se spominjalo, to će sasvim sigurno značiti i daljnji pad cijene starog PS4.