Datum: 11.12.2025. / 12.12.2025. za nas iz HR
Vrijeme: 4:30 PM PT / 7:30 PM ET - 01:30 po HR vremenu
Web: https://thegameawards.com/

Što ovo vrijeme leti, to nije normalno… Kao da sam jučer pisao tekst za TGA 2024…
Uglavnom!!
Poštovane članice i članovi FFA foruma… Eto, još jedna gaming godina je iza nas i malo je reći da je bila odlična!... Samim time, za malo više od mjesec dana (11.12.) održava je jedanaesti po redu The Game Awards. Vjerojatno najveći gaming događaj godine. Kao i svake godine, očekuju nas brojne najave (World Premire) i brojna duga iznenađenja.
Ok, znam da je i bilo onih ceremonija koje je bilo bolje prespavati, ali ako je nešto na The Game Awards zagarantirano, onda je to da će Game Orchestra pod vodstvom velikog Lorne Balfe odraditi posao kako treba! Naravno, tu je sada već i legendarni Pedro Eustache poznatiji kao: The flute guy.
U prošlogodišnjoj najavi TGA sam pisao dosta ciničnim i sarkastičnim tonom, ali… Ova godina je na svu sreću drugačija, ova godina mi nekako budi optimizam za budućnost gaminga. Ono što me posebno oduševilo ove godine je činjenica da su mali timovi pokazali ostatku industrije kako se radi posao i da i dalje ima nade! Pri tome prvenstveno mislim na:
- Clair Obscur: Expedition 33
- Hollow Knight: Silksong
- Blue Prince
Svi oni koji su igrali spomenute naslove znaju na što mislim i o čemu pričam.
Moja predviđanja za ovogodišnju ceremoniju:
novi trailer za The DuskBloods
novi gameplay trailer i release date za Intergalactic: The Heretic Prophet
novi trailer za novi Mass Effect
premijerna najava novog Tomb Raider serijala
novi trailer za Project Robot (Fumito Ueda)
trailer za novu igru od Playdead
novi trailer za Tides of Annihilation
trailer za novu igru od Santa Monice
Želje, legende, bajke, neostvareni snovi:
novi Zone Of The Enders
najava Xenogears remake
navaja Chrono Trigger remake
Kakva su vaša očekivanja?
Što bi ste volji vidjeti na ovogodišnjoj ceremoniji?
Koji je vaš kandidat za GOTY ove godine?
Po dobrom starom običaju, službene linkove i nominacije zalijepim tu kad sve bude dostupno.