prayer Staviš igre day 1 na svom Launcheru, pokupiš svu zaradu
I pritom motiviras dobar dio konzolasa da kupe PC, i izgubis ogroman revenue.
Evo primjer kad bi ja prisao na PC:
Trenutna situacija je:
Kupujem cca. 10 igri godisnje od toga su 1-3 PSstudios (stavit cu 80€ po igri) 800€
Placam PS+ godisnja preplata cca.100€ (ovisno o popustima)
Kupujem sigurno kako kad neki DLC /Battlepass/Skin cca. 50€
Znaci godisnje oko 950€ potrosim na PSstoreu
Stim da je ovo moj primjer jer bog zna samo koliko mladarija trosi na FIFA/Fortnite i sl. skinove
Sad mozes jos uracunat koliko sam protrosio na dodatke kroz ovu generaciju tipa: kontroleri/stand i sl. plus naravno konzola u mom slucaju 2 konzole PS5 i kasnije PRO
E sad kako bi to izgledalo na PCu:
Kupim preko steama 8 igri koje nisu Sonyeve
Kupim na PS/PCstore 3 njihove igre (jer su exluzivne na tom storeu) ako cemo racunat trenutne cijene 70€ znaci 210€
BP/Skinovi i ostalo nema prihoda jer to su upravilu SP igre
I tu je kraj price.
Sad to pomnozi sa kolicinom ljudi koji ce se prebacit sa PS na PC a sigurno je ogroman (milijunski) broj.
Pa tek onda vidis koliko je to riskantan potez.
Naspram broja ljudi koji ti nece kupit tvoj PC port jer je dosao 1-2godine kasnije nakon Console releasa. Iako ja mislim da je taj broj ljudi jako jako mal, jer ako si uziva u Tushimi i jedva cekas Yotei imas 2 opcije ili kupit PS5 ili cekat te 2 godine. I neces sigurno kasnije rec ma jebe me se za Yotei.
Zero A nevidim zasto bi drzali PC launcher ako neuspiju dobit dio kolaca, a nazalost na PCu je extremna dominacija sa steamom, najveci je konkurent EPIC koji ima cca. 8% trzista i to zbog exluzivnosti fortnitea, tako da nevidim kako oni mogu tu ista razdrmat.