Deadwalker
Teško je biti pošten u tome jer ne obavljaju iste funkcije. Kod Steam kontrolera mi je praktički jedini minus položaj analog stickova koji se kosi sa face tipkama, ali stvar je privikavanja jer zbilja traži poseban grip na koji nisi naviknut uopće. Dualsense je super što se ergonomije tiče, sve je na svome mjestu i lako dohvatljivo. Tpke za uspredu su puno tiše na Steam Controleru naspram DS i triggeri su isto dosta bolje dizajnirani. Naravno, benefit DS-a su ti njegovi triggeri u igrama gdje su podržani i haptic feedback, ali pored toga kontroleru fali mogućnost podešavanja gdje ga 8Bitdo i Steam Controler baš debelo šišaju.
Mislim da je jednostavno stvar gdje i što igraš. PC sa kauča je svakako za Steam Controler, PC sa monitora je skoro pa 50/50 između Dualsense i 8Bitdo, ali to sve ovisi šta tražiš od kontrolera i koje igre misliš igrati. Meni je barem dok igram sa monitora trenutno najdraži 8Bitdo jer mi najviše paše što se tiče ergonomije, tip igara koje igram (retro, indie) i ima neke sitnice poput stalka za punjenje koji je ujedno i 2.4GHz resiver gdje stalak pali i gasi kontroler automatski s obzirom da li je kontroler na njemu ili ne.