Najavljena je nova survival-horror igra ILL koja donosi zastrašujući body horror, krvavi okršaj s mutantima i brutalno realistične fizičke efekte.

Igra razvija studio Team Clout Inc., a izdaje je Mundfish Powerhouse, poznat po Atomic Heartu. Igra se razvija na UE5.

O čemu se radi?

• ILL je first-person horror shooter koji miješa akciju, brutalnu borbu i elemente preživljavanja.

• Glavni naglasak je na jezivoj atmosferi, grotesknim neprijateljima i mogućnosti rasparčavanja tijela (body horror).

• Igra nudi napredno oružje s mogućnošću kvarenja, nadogradnje i interakcije s okolinom (eksplozivne bačve, rušenje zidova).

• Istraživanje okruženja i craftanje resursa bit će važni za preživljavanje.

Platforme:

• PC (Steam)

• PlayStation 5

• Xbox Series X|S

Ostalo:

• Trenutačno nema potvrđenog datuma izlaska (moguće krajem 2026., ali to nije službeno).

• Trailer je prikazan na Summer Game Festu 2025 i izazvao je dosta reakcija zbog grafički eksplicitnog prikaza mutacija i neprijatelja, a ako bude igra ovako izgledala jednom kada izađe…mislim da nas čeka čudo.

• Body horror inspiracija dolazi iz filmova kao što su The Thing i Evil Dead.

Jedna od najboljih najava na showu.

Baš bolesno izgleda

• Uređivano

Flipper Body horror inspiracija dolazi iz filmova kao što su The Thing i Evil Dead.

Rekao bih i Attack on Titan kad su u pitanju ove groteskne nakaze. Vrhunski izgleda, definitivno +18 materijal po prikazanom.

Bit će ovo super za PS6. 😃

Flipper interakcije s okolinom (eksplozivne bačve,

Samo jedan HVALA za nepoznatu individuu koja u skoro svakoj igri u povijesti naokolo postavlja planski smjestene bačve pune eksploziva da bi nama olaksalo napredak kroz nivoe ❤️

Dobra hororčina. Volel bih više da ju rade iz 3 lica ali kaj se more.

Kad bi se a pretpostavljam da i budu nastavci radili ja bih stavil mala slova iza I, tak da izgleda ovak:

Ill II, Ill III, pa naprave jednom rimejk od prve Ill I.😀

Gubis smisao igre prebacivanjem u trece lice

chono zbog cega? Jer se ne osjecas ko da ti taj lik?

Genijalno izgleda a grafika je nemoguće dobra. Fini horori se vracaju…

renda ne, nego to nije top tier studio koji to moze izvesti, igra je radena u UE5 da izgleda fotorealisticno, da bude prepuna jump scareova i nelagodnih situacija, a fps je najlakse tako napraviti. Iz treceg lica gubis tu napetost, imerziju i horor elemente koji bi trebali biti naglaseni. Blizak primjer je Stalker 1 i XLabs koji bi bio slabasan i manje strasan iz treceg lica

solidmerlin

Neće to tako izgledat, dobro režiran trailer. Moguće da jeste ingame al lik ga vrti na 5090 sa framegenom.

chono ima neceg u tome, ali ima i igara iz treceg lica di sam sral u gace.

pravednik zato sam napisao nemoguće. Osjeti se da je izmanipulisano na neki nacin.

renda ima, ali to treba znat napravit. Meni je prvi Dead Space u ono vrijeme bio top

chono da, DS je vrhunski to odradil, a i Fatal Frame, jos imam traume od te igre.

@renda @chono od og dead space 1 sam imao traume. :-D onaj dio kad te naganjaju na početku a ti ih moraš gađati sa random predmetima ps promašiš 10 puta jer ti srce lupa 230 udaril Alt f4 otvorio jebeni nyan cat i disao u jebenu vrecicu 10 minuta. Niti jedna igra me nije uspijela tako tiltat. Usput jedan od razloga zašto ne igram amnesie ili igre gdje moraš bježati.