• Gaming Vijesti
  • Remedy smanjuje budžet za Control 2, kreće era održivog razvoja igara

Pročitaj na portalu
Članak

Remedy smanjuje budžet za Control 2, kreće era održivog razvoja igara

Alan Wake 2 je bio u mnogočemu uspješan projekt, prvenstveno po igraćim parametrima. Međutim, nastavak popularnog survival horora zakazao je unajbitnijem dijelu – nije bio financijski isplativ za Remedy.

• Brijac

•  
    •  
    •  
    •  

Jesus pa ako je smanjeni budžet 50 milijuna, koliko je "pravi" trebao biti?

Čini mi se jako puno za studio kao što je Remedy pogotovo jer je Spider-Man 2 koštao, koliko, 200 milijuna?

Kad je Contol 2 u pitanju najbolje bi bilo da ga skroz otkažu.

Brijac Meni isto nije jasno ovo za budžet. Nalazim na netu da je Remedy CEO Tero Virtala izjavio kako je trogodišnji razvoj C1 koštao oko 30 milijuna dolara. Ovo za C2 je skoro duplo više, čak i uz inflaciju i sve ostalo to je značajno više od prethodnika. Što se AW2 tiče, više i od neizlaska na Steamu smatram da je bila greška što odmah nisu ponudili fizičko izdanje. Ako je Epic pokrio trošak razvoja, opet se nemaju na što žaliti, igra će se još prodavati…

Brijac AW2 produkcijski nimalo ne zaostaje za Spider-Manom, dapače.

Zero valjda je uspoređivao AW2 budžet. Na Steam vjerojatno neće nikada igra jer je Epic istu kompletno financirao, bez kojeg se AW2 vjerojatno ne bi uopće realizirao.

• buz

•  
        •  
        •  
        •  

Baš sam uživao u Controlu, nedavno sam ga odigrao. Baš mi je igra bila zabavna.

Sve je to prenapuhano i naravno da nije odrzivo. Pitaj boga kam sve ti novci idu bezveze.

buz

Prodaje se po 15€ PS5 verzija, kažeš isplati se?

Jer igrao sam sigurno oko 2h na PS4 kad je izašla. Combat mi se činio zanimljivo ali priča i mali miljun čitanje fileova me odbilo od daljnjeg igranja. Znam da ne moram čitati sve ali ako tek tako shvatiš priču meh. Ain't nobody got time for that.

Htio bi dati drugu priliku. Prešao sam i Quantum Break i bio je mi je zabavan i uživao sam. Osim animacija koje su bile snimljene kao prava serija.

Remedy ima problem zato što rade igre na par enginea i sa vrlo lošom financijskom potporom.(Mislim da su posudili od Tencenta poveću lovu za buduće projekte). Control i AW su nebo i zemlja u svim aspektima, iako je to isti "universe" da tako kažem. Usto rade i remake Max Paynea i ovaj MP Control Firewalk ili kako već. A nisu baš tako veliki studio.

• foggy

•  
            •  
            •  
            •  

resident_evil Znam da ne moram čitati sve ali ako tek tako shvatiš priču meh. Ain't nobody got time for that.

Zasto onda uopce igrati dobre igre? Hrpa igara ima dobar lore, Control pogotovo. Radje odigraj manje igara, ali se posveti vise tim kvalitetnima. Ne kuzim sto svi trce kroz te igre, pa niste na tiktoku.

foggy

Ma nije da žurim kroz igre niti ih igram previše. Evo šta sam odigrao 23/24 i trenutno u ovoj godini.

1 / 2

resident_evil Ma nije da žurim kroz igre niti ih igram previše. Evo šta sam odigrao 23/24 i trenutno u ovoj godini.

Ne moras se nekome pravdati jel zuris kroz igru i citas li fakin lore pa mu jos moras crtati. Tvoja gaming percepcija ne treba nikoga zanimati.

Control je sranje od igre i smor od zabave. Imam je kupljenu digitalno i zavrsio sam je. Na zalost.

solidmerlin

Nisi došao ni do drugog objectivea lol.

Control je jedan od najsvjetlijih primjera shooter gameplaya.

Kaj se tiče priče, nije za sve, ali za ciljanu publiku je skoro perfektna. Sami kraj je malo flacidan.

• buz

•  
                    •  
                    •  
                    •  

resident_evil Ja ne igram (gotovo) ništa u zadnje vrijeme jer:

A) Nemam vremena

B) Nemam živaca

Onda znaš kad ti kažem da sam Control odigrao u nekih 6 dana. Igrao sam ga cijele dane (granted, bio sam na bolovanju) jer mi je igra bila zabavna. Da, ima toga za čitati, ali jbg to je takav developer. Baš ima hrpetine dosjea za skupit i pročitati, ali je interesantno. Za 15€ ne bi puno razmišljao.

wooddiebone Nisi došao ni do drugog objectivea lol.

Fino sam rekao da sam presao igru. Prica je jos i najmanji problem. Ali da se ne ponavljam vec sam negdje pisao.