Sterlok
Samo zato što ne pjeva o nečem, ne znači da to podržava.
Kakva je to logika?
Mislim da nikog ne čudi da Thompson ima puno protiv Jugoslavije. Razumno je zaključiti da mu je godina osnutka Jugoslavije loša. Jugoslavija je ta koja je vršila agresiju na Republiku Hrvatsku početkom devedesetih.
I da, iako su jugoslavenski partizani zaslužni za pobjedu nad fašizmom još uvijek je ta pobjeda došla sa ogromnom cijenom, a to je brisanje praktički svakog oblika hrvatskog nacionalnog identiteta u korist jugoslavenskog koji nikad nije kod ljudi baš usvojen.
O tome pjeva Thompson.
Kao klinac sam slušao razne priče starih ljudi koji su pričali kako se pjevalo ustaške pjesme poskrivečki, na privatnim okupljanjima, rođendanima i slično ne zato jer su svi ti ljudi bili željni povratka ustaškog režima, klanja srba ili slično nego zato jer su kontroverzne i zabranjene a staju na žulj Jugoslaviji.
Nitko od tih ljudi nije više danas živ, ali za života su se najnormalnije družili sa srbima, cigićima, muslimanima i nisu nikad o njima imali ništa loše za reći.
Tak da ono… nije sve samo crno bijelo. Ima hrpa slojeva i bit tako isključiv po tom pitanju je dosta lijeno i neodgovorno i upravo stvara te podjele.
Još kad vidim Senfa kak se pravi glup da nije znao da će bit ZDS jer nije bio na dočeku rukometaša, zanemarujući uopće činjenicu da Thompson nije ni pjevao Čavoglave na dočeku i ignorirajući da ZDS u Čavoglavama stoji isključivo u kontekstu Domovinskog rata, a ne Ustaša.
Glasao bih za njega na ovim izborima da mi je adresa još uvijek u ZGu, glasao bi i na idućim, ali vjerujem da će izgubit dosta glasača sredine sa ovakvim isključivim ponašanjem. Kao i SDP.