• Gaming Vijesti
  • Cities Skylines i Frostpunk su igrali svi, ali nastavci su podbacili. Gdje su danas i što se dogodilo?

Pročitaj na portalu
Članak

Cities Skylines i Frostpunk su igrali svi, ali nastavci su podbacili. Gdje su danas i što se dogodilo?

Trenutno se na FFA forumu dosta raspravlja o broju igrača na Steamu, pogotovo vezano uz novi Assassin’s Creed, što nas je iz nekog razloga motiviralo da bacimo oko na… popularne city buildere!

Odlična tema! Da mogu bacit like na članke, definitivno bih, ovo je bilo stvarno zanimljivo za pročitat! 👏

Baš mi je žao za Cities, jer city builderi kao žanr mi se dopadaju, iako u zadnje vrijeme me intenzivnije igre više vuku za rukav.

A onda pogledam izdavača i već znam šta očekivat. Paradox, ugh. Ne volim biti negativan, stvarno mi se sviđaju igre koje izdaju ali nikako ne mogu biti ok s tolikim brojem dlc-jeva u njihovim igrama, pogotovo ako je base igra toliko u k…

Hoće li se base igra stvarno smatrati gotovim proizvodom ako nakon izlaska izađe 60+ dlc-jeva? Ok za ove koje daju novi izgled zgradama ili nove radio stanice, ali šta je s dlc-jevima koji dodaju nove sisteme?

E sad. Vidim da je prvi Skylines i SimCity 3000 na popustu.

Kupiti ili ne kupiti, pitanje je sad.

Ja sam nekada (davno) igrao ciy buildere kudikamo više, sada nekako više nemam volje za to. A nije da se nema što igrati, ima ih dosta dobrih (izuzev ovih u članku) koji su izašli relativno nedavno. Sada će uskoro Ubisoft izbaciti novi Anno smješten u rimsko doba, to čak razmišljam da uzmem day one jer je Anno jeben serijal, a ja k tome obožavam taj vremenski period.

Što se tiče Skylinesa, nisam se nikada previše zagrijao da kupim igru, jučer evo uzeo jedinicu za par eura lol.

Što se tiče Frostupunka, nisam imao pojma, po meni bi nastavak trebao evoluirati mehanike koje su popularizirale igru, a ne sve iz temelja mijenjati. Evo primjer zadnji Civ - isto su značajno mijenjali neke stvari što igračima nije baš leglo. Moraš biti baš jako siguran u to da će ljudima sjesti velika revizija svih mehanika, inače riskiraš tržišni flop.

Frostpunk 2 je jos prije nekih 4 mjeseca bio prebacio pola milijuna prodanih kopija, a i sam developer je naveo da je igra veliki success, prema tome naravno da nije podbacio. To sto se nekome ne svidja mehanika u odnosu na jedinicu nije mjerilo kvalitete igre. Meni je recimo Metal Gear serijal sranje pa sta sad, ne govorim da je flop i da je generalno smece.

biver

Dobra prodaja je tu radi dobrog originala. Ako bude trećeg dijela ljudi će sigurno biti puno oprezniji s kupovinom nego što su bili s dvojkom.

Brijac Dobro, mozda ce eventualna trojka podbacit, ali dvojka sigurno nije

Cities Skylines Remastered PS5