Uzeo sam na kraju ovaj frame s Alia, bio je 184 eura i najjači je model s dva motora i tri stupa koji imaju iz te tvornice iz koje ionako sourceaju svi drugi koji prodaju po dvostruko ili trostruko skuplje. Šalju iz EU i doslovno je stigao za dva ipo dana DPD-om.
https://www.aliexpress.com/item/1005008325454874.html
Zasad prvog dana jako zadovoljan, jako masivno i čvrsto, ima cca 30kg u tome. Motor skoro pa nečujan i brz i sve je u najboljem redu. Može se raširit do 180, a meni je na 120.
Što se tiče ploče, prije nego što sam se uopće odlučio išta radit naletim slučajno na Kakvo je takvo je u Ikei na ploču stola Idasen kakvu ima @electronicus u savršenom stanju samo bez omota za 40eura. Tako da sam prvo uzeo to i tek onda naručio frame.
I tako, dođe frame i baš pred bušenje žena slučajno pronađe da ovaj Idasen, iako je stvarno masivan i djeluje kao drvo, zapravo 10% iverica, a 90% ispuna papirom. Uopće mi nije palo na pamet to ranije istraživat, pogotovo jer kako sam napisao stvarno djeluje bolje od toga. Dakle, nije za bušenje.
Ništa, 40 eura propalo, pa krenem ka Iverpanu i Elgradu. Ne sviđa mi se što te tamo svi gledaju preko kurca ,neda im se uopće objašnjavat i pričaju hijeroglifima, pogotovo kad shvate da nisi neki veliki kupac. Najmanje drvo što prodaju je po 2.8 ili 4 metra, pa je onda tu prešanje, spajanje itd, puno je viška i onda to izađe prilično. Na kraju smo izračunali da se više isplati napravit dva stola pa ako ćete na tu soluciju računajte cijenu tipa 100 eura po ploči nekog srednjeg ranka gdje je površina orah, a iznutra iverica. Što nije loše, ali čeka se 4 tjedna i srećom nisam odmah naručio
Došao doma i reko ko ga jebe, idem bušit Idasena pa što bude. Ako ništa drugo onda zbog znanosti pa da vidimo što je tu unutra. Na kraju se ispostavilo da je puno drvo baš tamo gdje treba bit (ali šupci iz Ikee to ne žele reći iako sigurno postoji neka shema, ne žele da se buši i koristi s ičim drugim što nisu njihove noge, znam jer smo ih zvali)
Tako da na kraju tu je (zasad) top podizni stol za cca 220 eura ili do max 300 eura ako želite veći stol ili radit bolju ploču. Više dojmova za koji tjedan, ali vjerujem da se ništa neće razjebat u međuvremenu.