• Fenix

•  
    •  
  • Uređivano

Garrus_V ja apsolutno preferiram diskove, volim imati stvari fizicki a i realno tako mi je najjeftinije igrati, odigram, zena stavi na vinted ili ebay i prodam s minimalnim gubitkom. Samo postaje sve teze, ovdje u DE se sve vise smanjuje mjesto rezervirano za igre u ducanima s elektronikom, isto tako proslog mjeseca se i Gamestop povukao s trzista tako da vise ni nema trgovine koja je namjenjena za gaming.

doctorfreak Vinted? Zašto nisam ranije znao da se na vintedu mogu uzet rabljene ps4/ps5 igre..i to od osoba iz poljske..gdje je poštarina samo 2e?

Hvala na informaciji…idem nesto uzet..pa da vidim dal to uistinu funkcionira…

Ova razmjena me potaknula da otvorim temu, nisam ni znao da ima svega na ovom EU app oglasniku, od igara do tehnike.

Je li koristio itko? Neka iskustva?

Čuo sam već nekoliko puta za to i nikako da instaliram i bacim oko. Nekak mi je do sad u glavi bilo šta tu može biti bolje od Njuškala ili Marketplace-a, ali očito može, pogotovo za prodaju i kupovinu iz drugih država.

Ja sam pak mislio da se radi samo o krpicama 🙂

Uglavnom koliko ja vidim oglasi su iz poljske…fora je što se može cijenkat, pa pričekaš odg prodavatelja da li pristaje ili ne.

Postoji i opcija chata sa translatorom 🙂

Poštarina je cirka 2e za igre i ide preko boxnow.

Također, prodavatelj ne dobiva sredstva dok kupac ne potvrdi da je primio robu i da je s njom sve ok.

E sada..ono što neznam je..koliko je sigurno kupovat od osoba koje imaju nove korisničke račune ili nisu do sada ništa prodavali.

Sustav ocjenjivanja prodavača bi trebao predstavljati sigurnost kupovine.

Sto se dostave tice čitam od 4-10 dana u prosjeku.

Ovo je top jer dosta igara koje sam gledao su jeftinije nego kod nas, a 2e poštarina je doslovno jeftinija od preporučenog pisma u hrvatskoj nam dragoj pošti.

• Brijac

•  
      •  
      •  
      •  
    • Uređivano

Cijena poštarine me baš čudi. Skuplje je iz HR poslati u HR, a iz Poljske do nas 2€, ali to je HR valjda i zato imamo ove bojkote.

Brijac Krivo.

Napravi vinted acc, stavi artikl koji mi hoces prodat…ja ga odmah kupim…i dobili smo za 2e poštarinu 🙂

Win-win

Za Hrvatsku je poštarina još niža 😃

Reklama mi njihova skoro svaki dan kad dođem na YT i to mi išlo na živec ali s vremenom sam se već navikel. Ima i na tv reklama, jebemu miša.

Nisam još niš naručival od tam a vjerujem nit nebum jer moj stil kao pehista a i pravilo da ne kupujem rabljeno nikaj pa i da je kupil taj ili ta i nekaj želi prodat i još k tome neotvoreni proizvod i ja nebih kupil.

Ali svakako podržavam takvu kupo-prodaju. Tam se nađe skoro kak se veli svaki drek kaj čovjeku zatreba a nigde drugde ne nađe. To je kao ebay, od igle pa sve do lokomotive.

Prodaš svoje stare adidas tenisice u kojima je prije nakratko hodal dj stoka.

Moja mala i zena su vec par puta narucivale robu s Vinteda i sve OK. Meni je isto bilo sumnjivo u startu, pogotovo to s niskom postarinom ali stvarno nikakvih problema.

Fenix moja zena godinama kupuje na vintedu i sasvim slucajno sam skuzio da ljudi prodaju i igre preko vinteda, sto mi je bilo jako zgodno jer najveci marketplace u Njemackoj je kleinanzeigen koji je bio dio e-baya, problem s njime je bio sto nisi mogao prodavati 18+ igre sto je bas muka, za takve stvari mi je vinted super dosao.

Nazalost s ovim zadnjim update-om mi ne prikazuje samo domace prodavace vec najcesce talijanske i nisam jos nikad probao trgovati sa stranim prodavacem.

Do danas nisam ni znao da postoji vinted u HR.

Garrus_V ako dobro vidim, čini mi se da mi u HR možemo samo s Poljacima trgovat. Ne vidim više nikoga iz drugih država. Jednom kad i ako povežu cijelu Europu mogla bi bit jebena aplikacija, ali vjerujem da je to do dogovora s dostavnim službama

Fenix zanimljivo, sada sam gledao i ovdje je vecina oglasa iz Francuske i Italije, druge drzave nisam vidio. Iskreno, bolje mi je bilo prije kad si samo s domaceg trzista mogao kupovati. Doduse u HR je vjerojatno prednost sto mozes i iz drugih drzava uzimati stvari.

10 dana kasnije

Prvo iskustvo dosta pozitivno. Naručio od Poljaka relativno skupu elektroniku, po cijeni kakva se ni približno ne može pronaći kod HR, još smo se i cijenkali kroz app. Došlo nakon 6 dana, sve super zapakirano i u slovo kako je opisao

S druge strane čujem da ima i dosta prevaranata. Pod obavezno bi se moralo snimat preuzimanje iz ormarića i unboxing