Sve više vidim da spominjete Amazon i kako naručujete s njega iz HR od elektronike do kućnih stvari

Kako to ide? Na što treba pazit i koje su cake? Većinom što vidim, a pogotovo od elektronike, su stvari jeftinije, ali je poštarina dosta skuplja. Vrijedi li Prime za to?

Fenix

Ja san nedavno uzeo slatkiše i preko 50e poštarina je besplatna.

A koliko vidim pp redditu ljudi su poceli sve kupovati radi nasih cijena praškovi i ostale stvari jos kad je postarina besplatna nema se sto misliti tu

Znam uzimati knjige preko njih i nikad nije bilo problema. Naručujem s njemačkog Amazona.

Fenix

Ja koristim mobilni app.

Tamo možeš mjenjati s kojeg Amazona naručuješ (de, us, uk, it). Nekad s dostavom za neke stvari ispada jeftinije sa US Amazona jego sa DE.

Neke pak stvari još uvijek ne dostavljaju u hrvatsku, ali toga je svakim danom sve manje.

Kaj se tiče same procedure, ista je kao svaki drugi webshop. Uneseš karticu i peglaš jednim klikom.

Sve ima tracking, predviđeno vrijeme dostave i uglavnom dolazi kad kažu ili prije. Kašnjenje isto jave tako da nema onoflg da ne znaš koji je status pošiljke.

Naručujem uglavnom knjige, ploče, blu-ray i ostale fizičke medije, ali ima doslovno od kuhinjskih pipa i indukcijskih ploča preko građevinskog materijala pa do papira za printer ili setova za popravljanje kožnih siceva u autu.

Reviewi su mixed bag. Botova je hrpu, ali ionako bi sve kaj se kupuje trebalo provjerit kod neovisnih izvora.

Kaj se tiče sigurnosti su top. Nikad problema sa naplatom, otkazom narudžbe ili povratom novca.

Nekad čak i otkazana narudžba dođe nakon otkazivanja narudžbe, ali to nisam napisao 🤫

+1 na ovo što Woodie kaže. Ja uglavnom naručujem putem DE inačice, trošak dostave čak bude ok ako stavim u jednu pošiljku vise manjih stvari.

Nekada za neke stvari koje ne šalju u Hrvatsku, pošaljem sestri na adresu u Munchenu pa mi ona doveze u Hrvatsku kada dolazi. Doduše, sve je manje toga što ne šalju u Hrvatsku pa ni to vise nije potrebno.

Elektroniku uglavnom kupujem samo manje stvari, ove veće i skuplje preferiram ipak kod nas zbog eventualne gnjavaže s reklamacijama / garancijom.

Fenix

Nisam niš od elektronike uzimao čisto zbog želje da imam lokalni proces reklamacije u slučaju kvara, ali mislim da nema razlike sa samom nabavom i dostavom u odnosu na druge proizvode.

Također bi volio čuti mišljenja ljudi koji su naručivali i možda imali reklamaciju.

Da mogu,sve bih kupovao na amazonu,al nazalost ne dostavljaju sve za HR. Slobodno kupi elektroniku, nemas se sto brinuti, nema kod njih gnjavaze kao kod lokalnih dilera. Ako nesto ne radi, javis im se,oni otvore ticket,posalju ti da isprintas povratnicu te ju zalijepis na kutiju i das posti koja besplatno salje nazad, u slucjau da se desi da ti posta nesto naplati, uslikas,posaljes supportu i refundiraju ti novce.

Amazon Prime ti se iskreno ne isplati jer ne vrijedi za nas vec za lokalno trziste. Ima opcija ako nesto ne dostavljaju da mozes na mailbox.de napravit adresu pa ti tamo salju te ti onda oni salju za dodatni trosak u hrv.

10 god aktivno koristim amazon za shopping i mogu svima preporucit 😁

Amazon je jedino sto mi nedostaje iz Njemacke i njihove one day delivery opcije. Hranu si takodjer mogao narucit preko Amazon Fresh. U Irskoj pokusavaju nesto slicno napravit al tamo sam narucivao sa UK amazona.

Meni nisu dali naplatiti jer navodno podaci s kartice nisu odgovarali onima s adrese - iako je sve isto.

U početku mi je narudžba prošla, ali onda su stonirali s tim problemom. Ne znam zbog čega je do toga došlo, ostale trgovine prolaze bez problema.

Kasnije nisam pokušaval.

Pretpostavljam da za besplatnu postarinu moras skupit 50 eura kod istog sellera a ne od vise njih ?

bosscorelli od vise njih, samo ti mora pisat u opisu da je free delivery on orders dispatched by amazon over 49€

kako sam zadnji par dana pratio grafe na amazonu i vidio da je 4080 te 5080 oslo u nebesa sto se tice cijene, rekoh ajd da vidim 7900xtx sto mi dosta ljudi preporucilo, i odjednom MAGICNO nakon 2-3 dana amazon mi za odredjene grafe nudi placanje u ratama bez interesa, al to je samo moguce ako imas njemacki tekuci racun, tako da grafa od 980 eura, moze bit 196 eura mjesecno 😃

Ako ste njubovi kao i ja, na elektroniku za sve stoji neka bijesna poštarina, ali jednom kad je u košarici se izbriše ako je iznad 50 eura. A isplati se jer je praktički sve što sam dosad gledao jeftinije nego najjeftinije kod nas

Fenix samo gledaj da trenutno vidis njemacke cijene i njihov pdv od 19%, prilikom check outa i odabirom HR adrese to ce ti se promjenit na nas pdv

Može mi netko ovo objasnit? Unutra su proizvodi iz Amazon Free Delivery kategorije. Ali ipak mi zaračuna dostavu, a onda anulira plus još više nekim fantomskim popustom

• Soul

•  
            •  
            •  

Fenix

Giphy - Dont Know Bashir GIF by Goldmaster

Cudno da, ali ono, ispalo je i bolje…

Ja sam nedavno narucio neke 3 knjige za 60e, ista stvar mi desila. Nisam se bunio 😃

Soul a ono, ja bi kao tipična rvatina zadržao ovaj popust (iako ne znam kako sam ga zaslužio) i maknuo poštarinu Ha-Ha-Ha

Možda to imaju pravo novi korisnici ili oni koji prvi put nešto naručuju pa dobe bonus dobrodošlice.

Fenix uvijek mozes naci proizvod (gotovo uvijek) koji je oslobođen plaćanja poštarine, tako da svakako elektronika izađe jeftinija, čisto za primjer ja sam uzeo svojevremeno rtx 4070 za 540 eura na amazonu, a u tom trenutku najeftinija opcija kod nas je bila 630. Isplati se i dostava bude u roku tjedan dana (tjedan i pol vanredno)