Što kažete na to? Bojkotirate?
Bojkot trgovina
Bojkotiram apsolutno.
I ja. Sutra sve online.
Naravno.
Pogodilo se da u tjednu nabavku ionako idem u subotu, tak da…AJMOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!
Neznam baš dal ću bojkotirat jer mi je plan napravit zimski roštilj kod ujaka u HRV Zagorju u subotu a meso mora dan ranije u pac dakle petak možda bude mesni shoping.
Inače kaj se tiče tog bojkota neće ništa donjeti dobrog. Samo zbrku trgovinama. Treba smanjiti namete da bi proizvod bil jeftiniji. Pa proizvođači i sami trgovci ne bi nikaj zaradili da su im cijene proizvoda niže od svih davanja prije negoli dođu do trgovine.
- Uređivano
Ne.
Osnovni problem je što živimo u vrlo skupoj državi i ne proizvodimo više skoro pa ništa. Trgovci su zadnja karika u lancu uz državu koja zalijepi svoj 25% PDV.
Koristi li dio trgovaca situaciju? Sigurno. No ne sjećam se da se bilo tko počeo baviti poduzetništvom da bude dobrotvorna ustanova. Koncept "ekstra profita" je vrlo relativan pojam. Također zahvalite vlasti što nemamo više bilo kakve bitne resurse pod svojom kontrolom s kojima možemo utjecati na ulazne cijene. Ali neka narod i dalje glasa za HDZ-SDP.
- Uređivano
Ne, jer nema smisla dok se na ulice ne izađe (a to nije vezano samo za rast cijena…puno dublja tema). Od online ratovanja nema ništa. Mislim, neću svakako ići u trgovinu jer sam bio jučer, ali ako slučajno bude nešto trebalo, idem.
A sad ozbiljno, podržat ću iako ne vjerujem u to. Ali ako se bilo što pokrene - bit će super.
Deadwalker Ali neka narod i dalje glasa za HDZ-SDP
Tako je, hrpa ljudi koja će sutra bojkotirati će na idućim izborima opet zaokružiti HDZ.
Glup narod.
Deadwalker premda dijelimo slično mišljenje, ja ću podržat jer je ovo prvi put od kad znam za sebe da su se ljudi svih opredjeljenja u ovoj zemlji uspjeli ovako masovno ujediniti oko nečega.
A što se tiče tko je kriv, poduzetnici, država ili politika, ako se momentum zadrži i proširi, sasvim nebitno je tko je kriv. Po inerciji će doći pritisak s ove ili one strane do onoga tko treba popraviti što treba u tom lancu
Shopping obavljam subotom ujutro pa ionako ne bi išao sutra, iako smatram da je ovo čista glupost. Nikakva razlika trgovinama neće bit ako ono što si planirao kupit petak odeš kupit subotu. Obračun na kraju mjeseca će im bit isti.
Vidim da su ljudi kod nas ponovno počeli odlazit u Trst po hranu. Prije će to imat neki utjecaj ako se proširi jer im ustvari utječe na prihode.
Bojkotiram apsolutno!
To kaj rade s cijenama nije normalno.
Pa neće, ako se sljedeći dan naždereš čipsa i slatkiša nisi ništa napravio. Isto i tu, ako subotu kupiš ono što si namjeravao petak, nema nikakve promjene.
Da svi počnu trošit 10-20% manje u trgovinama s vremenom bi bilo utjecaja, samo ne idem u konzum ili lidl kupovat gluposti, već osnovne potrepštine, a pretpostavljam da je isto za većinu ljudi. Nije baš da to lako smanjiš.
Svakako je korak prema nečemu i dokaz da se narod može ujediniti. Naravno, ako stane na ovome onda neće biti neke promjene.
Fenix Od nečega treba krenut, od malih stvari su kretale sve revolucije
Dijelimo isto mišljenje, ali ja opet citiram ovo.
To sve što nabrajaš/nabrajate se planira za iduće dane i tjedne,. Ako sutra ljudi stvarno ne vide nikog ili značajno manje ljudi po trgovinama dat će momentum za drastičnije pristupe.
Sigurno bojkotiram!
Tko god mislio kupiti sigurno će se osjetiti taj jedan dan. Pa koliko puta bez veze odem u trgovinu kupiti nešto što mi realno ne treba.
Po meni je ovo mali korak ali nadam se da će se nastaviti. Ako bude trebalo i na ulice idem. Prešlo je sve svaku mjeru.
Ljudima je dobro i zato se ne bune ali glupi smo svi odreda jer si dopuštamo. Kad se treeba skupiti za vatrene onda smo svi suglasni.
Bojkotiram.
Ako se pokaže da se dosta ljudi odazvalo ima mogućnosti za nastavak "akcije"
A zašto je odabran baš petak a ne subota kada se pouzdano zna da subotom se kupuje najviše.