• renda

•  
    •  
    •  
    •  

klinjo od kud je ta slika? Da vidim odgovore na post tog retardinja!

Genesis sve to štima da ima popust. Al je glupo da na taj način davaju cijenu jer ispada da su uber skuplji. To im nije prvi put. Prije sedam godina kupoval combo perilica/sušilica rublja. U Sancti 6000kn, reko, uzimam od njih. Al, prije toga otišel u Frigo, da bi me kod njih ispala 5100kn, bez ikakve akcije. Te iste godina Sancta digla cijenu perilice za Black Friday sa 6000kn na 6200kn, da bi za popust bila 5800kn. Znam, svi to rade, al danas se opet poklopilo s njima.

• Fenix

•  
      •  

Fenix je promijenio naslov Bojkot trgovina.

Kaj sutra opet, pa kaj bu tak sad svaki petak? Jebote sad me sram već ić petkom u dućan jer kao kontra sam bojkota. Ma ko ga jebe. Sutra mi treba za vikend nekaj od hrane pa bum možda otišel. Nebum puno kupoval.

Traže da bojkotiramo Lidl a u njega rijetko idem, nekad usput a cocacolu e pa nju ne pijem više godina jer ju je zamjenila Cockta koja mi je sto put bolja i ukusnija a to je kakti naša cuga.

Podržavam našu proizvodnju i proizvode iako i nije nekaj baš ful kvalitetno ali je naš proizvod i to kupujem.

Po meni bi sve trgovine i one sa tehnikom zbilja bile na prosjačkom štapu jer kupujem malo toga, ono najnužnije i jednom tjedno za špeceraj tak da me taj novonastali trend bojkota ne dotikavle.

TITANXIS svaki cetvrtak ista prica s tobom Titane moj😆

U Zaboku su jedan pored drugog Lidl, Kaufland i Plodine. Uvijek parkiram kod Kauflanda da se usput prošećem čim više do teretane.

Prvi put otkad je otvoren prije nekih 2 godine, nisam uspjel nać parking kod Kauflanda nakon 3 kruženja. Kod Lidla sam vidjel da je uopće badava pokušavat, uspjel sam se uguzit nekud skroz u kut kod Plodina.

Kakvi mrtvi bojkoti jedan dan u tjednu, kakvo divljanje cijena, boli nas Hrvate ona stvar kad drugi dan ljudi navale u dućane ko da je korona Vol. 2. Bile su plaće, treba ić u opskrbu.

🤨

• renda

•  
          •  
          •  
          •  
        • Uređivano

Tuhy narod za otpis, jebiga, tuzna realnost.

I ne mazi nam oci s teretanom.

Tuhy kad su ljudi glupi ko noć. Nedaj boze da stoka jedan dan ne pojede 2 kubika hrane. Zato i jesmo kao nacija medju najpretilijima, a vjerujem i najmutavijima.

Tuhy Zabok je opcenito definitivno postao centar županije, prepun stambenih-poslovnih zgrada i mnoštvo dučana.

Ovo godine se otvorio pevex a dolazi i mcdonalds što je točka na i.

Dakle u shoping dolaze ljudi iz cijele županije plus što svake godine imamo sve veći broj novih građana koji se doseljavaju iz drugih regija i masovno kupuju stanove te grade kuce.

Ja cijeli svoj život živim u tom gradu, znam svaki kutak i večinu ljudi koji u njemu žive i vjeruj mi da u dučanima ne poznajem barem 90% ljudi.

Uz to dolaze dosta i stranci jer se skinu s autoputa pa im je to super stanica.

Onog prvog petka se osjetio bojkot, ali dan poslije sve po starom.

doctorfreak imam točno 33km željezničke udaljenosti u oba smjera i nekad mi je puno bolje bilo ići u kupnju u Varaždin, no vremena su se značajno promijenila - sad mi je Zabok puno bolji izbor. Ne zato jer Varaždin nema trgovina, već zato kaj su daleko od željezničke postaje, za razliku od Zaboka, gdje je sve doslovno prek ceste.

I PS Portal sam si kupil u Zaboku, u Stirlineu - skriveni/neotkriveni dućan u kojem ima svega elektroničkog.

• Uređivano

Lidl je baš u k…ako nije na akciji vjerojatno nije ni vrijedno kupnje. E da, za moje gym boyse, u Eurospinu vam je tuna komadi u salamuri 1,19e za 160gr. Niže od toga ne budemo vidjeli ikad više vjerojatno. Ono proteinsko mlijeko je isto oko 1e. U Lidlu je posni Pilos isto na akciji 1,30e čini mi se (sad njega direktno uvoze iz Njemačke pa je zapravo ona stara Milbona).

montoya Pa da zašto ne, lagao bi i ja kad bi rekao da ne otiđem u zg u nabavku za stvarima kojih ovdje nema ili mi se neda čekat dostavu.

Što se stirline-a tiče, dobro sam upoznat jer sam radio godinama za konkurentsku tvrtku.

Oni su uspjeli doci do jako dobrih dobavljača i jako agresivno postavili niže cijene, i to ne samo za lokalnu razinu već na razini države. Tako su u startu imli niz artikala najjeftinijih u državi i često na nabava.net bili na prvoj poziciji.

Uglavnom dobar marketing i pročulo se…međutim mislim da su sada malo stali na loptu i da cijene nisu više toliko "povoljnije" kao ranije.

5 dana kasnije

Fenix ovo je super ako će se moći napraviti korisni alati koji putem API-ija povlače podatke o cijenama, iako ostajem skeptičan oko bilo čega u režiji države. Kao intencija zakona je lakša kontrola državno definiranih max cijena, a to smo opet u socijalizmu jer ne možeš ti tržište prisiliti da određuje cijene kako ti hoćeš ili smatraš da bi trebale biti. Mislim, zakonski već postoji da moraš na akcijama isticati najnižu cijenu u zadnjih 30 dana, no u praksi to slabo funkcionira.
            Danas čitam po medijima da kao prema analizi HNB-a najveći generator inflacije je bio velik rast plaća u javnom sektoru. Moglo bi se i o tome raspravljati, ali ok, neću dalje 😅