Bojkotiram.

Ako se pokaže da se dosta ljudi odazvalo ima mogućnosti za nastavak "akcije"

A zašto je odabran baš petak a ne subota kada se pouzdano zna da subotom se kupuje najviše.

Deadwalker Također zahvalite vlasti što nemamo više bilo kakve bitne resurse pod svojom kontrolom s kojima možemo utjecati na ulazne cijene.

Kako ne, utjecalo se ograničavanjem cijena goriva, plina, struje i nekih prehrambenih proizvoda. Ali i to su mjere koje ne traju vječno, pogotovo bez EU novca, naravno.

Inflacija se iz EU prelijeva i na nas. Kad vidim da recimo Lidl konstantno diže cijene nekih svojih proizvoda od kojih su neki bili jeftiniji i od domaćih (tipa posni sir, tuna u konzervi je već par puta poskupila), onda je problem širih razmjera.

Po pitanju ekonomskih politika kad se recimo smanjio PDV na neke osnovne proizvode, do razmjernog pojeftinjenja na te proizvode nije došlo. Trgovci su zadržali cijene.

Ono, ja kad mogu kupujem hrvatsko, ali još češće od toga tražit ću akcije i kupovati pametno koliko mogu. Na kraju dana jedini pravi način za boriti se je povećanje standarda građana s rastom primanja. To je jedini način kako zadržati i privući ljude da ovdje privređuju. Hrvatska ne bi cijenom rada trebala biti kao istok EU jer to i nismo. Rast se može i mora osigurati, ako je za to potrebna reforma javnog sektora, do toga će i doći kad veći dio javnosti i glasača bude spreman na to. U ovom trenutku nema interesa da se krene u neke radikalnije promjene osim novog poreza na nekratnine i to je vjerojatno dio problema.

• Brijac

•  
    •  
    •  
    •  

Ovo što ova kaže u DeadWalkerovom ss-u, sljedeći korak bi najbolje bilo identificirati proizvode/proizvođače koji nerealno dižu cijene svojih proizvoda i bojkotirati baš određene proizvode/proizvođače. Ovo bi naravno bilo teže organizirati, ali dalo bi se.

Ja prešutno bojkotiram, u petak ionako ne bi išao u dućan, ali podržavam slogu.

Trgovci nisu krivi za cijene i ovo im neće biti neka šteta. Šalje se poruka vladajućima.

Obuhvata li bojkot i ugostiteljstvo ili samo trgovine?

• foggy

•  
      •  
      •  
      •  

Apsolutni bojkot uz novi JRPG koji danas krećem. Bojkotirat ću i ručak čini mi se.

Velikog bojkota, kupiš ekstra hrane danas da sutra ne moraš i da kakti bojkotiraš. Ideja je na mjestu ali mislim da će učinak biti neprimjetan.

• foggy

•  
          •  
          •  
          •  

prayer Ti si samo ljubomoran jer ne kreces danas Tales of Graces F.

Also, ak se ne mozete dogovorit 1 dan da nesto ovak napravite, ni da je akcija bulletproof ne bi to radili. Napravite to svejedno jer sve krece od tocke A

Fenix A što se tiče tko je kriv, poduzetnici, država ili politika, ako se momentum zadrži i proširi, sasvim nebitno je tko je kriv.

Meni baš nije nebitno tko je kriv jer je prilično jasno tko je kriv, barem svakome tko razumije osnove ekonomije. De facto poduzetnici su opet ispali vlasti kao savršeno žrtveno janje na koje će svaliti svoju nesposobnost da provode bilo kakve smislene strategije koje će osigurati globalnu konkurentnost ukupnog gospodarstva, efikasnost javnog sektora i kvalitetu sudske vlasti.

Ovo ograničavanje cijena koje rade je smisleno koliko i polijevanje šumskog požara s jednom kantom vode. Populističke mjere da pokažu da oni "nešto rade".

Nemam inače ništa protiv građanskog bunta (dapače), ali je usmjeren na krivu adresu (opet). I ne kažem naravno da nema poduzetnika koji ne iskorištavaju situaciju, no problem je mnogo kompleksniji od "pohlepnih trgovaca".

Naravno da podrzavam

A ove fore da se nece nista postici nebi sigurno se lupali black friday popusti po ducanima za sutra

• Fenix

•  
            •  

Deadwalker Meni baš nije nebitno tko je kriv jer je prilično jasno tko je kriv, barem svakome tko razumije osnove ekonomije.

A to je manje od 1% ljudi i možemo sad tupiti da smo needucirani, glupi itd, ali to ništa neće promijeniti. Smatram se nadprosječnim građaninom kad je u pitanju razum, odnosno pokušavanje razumijevanja i ulaganja truda u istraživanje neke teme, pa mi ništa nije jasno. Ne vidim drugog načina za okupljanje masa, a pritom imam dojam da zaista većina mase misli, odnosno zna da nije samo na trgovcima.

Mene je nebitno tko će ispast žrtveno janje, a ako su trgovci stvarno na minumumu marži i problem nije do njih, iz Halo Inspektore (neovisne potrošačke platforme koja je ovo pokrenula) je najbolje objasnila što je cilj (i što se nadam da će se dogoditi)

Pokrenuli smo bojkot kupovine u trgovinama kako bi se čuo glas potrošača, ukazali na neizdrživi cjenovni pritisak na potrošače te potaknuli mehanizme za suzbijanje cjenovnog divljaštva i visoke inflacije.

Tko god je kriv ili nije kriv, ako upali, kad tad će doći do izvora problema.

• buz

•  
              •  
              •  
              •  

Idem u petak u dućan jer će biti manja gužva nego obično.

• Picek

•  
              •  

Planiram bojkotirati iako mi se čini da neće biti učinka. Ako će nekome i trebati nešto, kupit će dan prije ili poslije i dođe se gotovo na isto. Prije bih rekao da će bojkot, ako uspije, dati upozorenje trgovcima, dobavljačima i proizvođačima da se građani mogu ujediniti nego što će im taj jedan dan izazvati financijsku štetu. A ako se građani mogu ujediniti u bojkotu na jedan dan onda postoji mogućnost da se ujedine i u stvarima koje bi stvarno mogle izazvati određenu štetu cijelom dobavnom lancu.

Više mi se sviđa inicijativa koja se negdje spomenula da se npr. na dva tjedna bojkotira određeni trgovački lanac, određen dobavljač i sl. Ovdje bi se već mogle osjetiti nekakve posljedice. No jedan dan bojkota neće promijeniti gotovo ništa osim pokazati eventualnu slogu ljudi.

• foggy

•  
                •  
                •  
                •  

Picek No jedan dan bojkota neće promijeniti gotovo ništa osim pokazati eventualnu slogu ljudi.

Bez sloge neces imat nikakav buduci plan. Velim, ako na 1 dan nesto ljudi ne mogu odraditi, nece ni ovak targetirano. Upravo je poanta da probamo bit slozni, kao prvo.

• Brijac

•  
                •  
                •  
                •  

Kako smo mi tu bili složni kad smo rekli da nećemo kupiti PS5 Pro 😆

Treba pročitati trgovinske ugovore koje smo potpisali kod pregovora za EU. Onda nabrojati sve trošarine koja država uzme dok to ne dođe na police, pa onda vidjeti koliko na to ovi još lupe maržu. Da se razumijemo lupaju, ali nisu sami. Obala Istre skupa ko azurna obala. Limenka Rio mare tune u salamuri je 4e. Danas gledao, nekad sam u Italiji za 4 marke (4000 lira) kupio paket od 4+1 gratis istih tih tuna, danas je 6e isti paket, ali u nas je komad skoro ko pakiranje od 5. Cijene ne idu dole niti nakon sezone otkad se uveo euro.

• foggy

•  
                  •  
                  •  
                  •  
                • Uređivano

Brijac Jer kupit komad tehnike je isto kao složit se za bolje sutra svih nas.

• Brijac

•  
                    •  
                    •  
                    •  

foggy Jer kupit komad tehnike je isto kao složit se za bolje sutra svih nas.

Isto precjenjen komad tehnike kao i potrepštine, hrana i ostalo zbog čega bojkotiramo sutra.