Fenix mislim da nitko ne govori da se ne koristi situacija od strane tvrtki, samo je priča kudikamo kompliciranija od “trgovci su pohlepni”. Iste korporacije posluju u susjedstvu, nije da su tamo manje pohlepni lol. Samo valjda kod nas imaju preduvjete (tržište s velikim rastom potrošnje, manjak regulacije i sto sve ne) da mogu izvuci veću dobit. Inače da, ovo sto kaže weky svakako stoji, mislim, porez na dobit je 10% i onda još toliko ako si isplaćuješ dobit. I onda od te dobiti još ti država uzme 25% s PDV-om i hrpa drugih gluposti koje se naplacamo kroz godinu. Normalno da tvrtke napucavaju troškove, tako si odbiju hrpu PDV-a i poreza na kraju godine. Na milijunske iznose to su ogromne cifre koje tvrtke rade potroše na sebe, umjesto da uplate u državni proračun.
Inače taj lik je ok, čitam njegove analize već duže vrijeme, vrlo često je bio vrlo precizan u svojim predviđanjima. Također shvacam i tvoju perspektivu, ljudima je već puna kapa stručnjaka, politike i PR-a od poduzetnika. No mislim da ovaj bojkot neće ništa riješiti, barem ne na dugoročne staze. Živimo u državi bez proizvodnje, jako orijentirane na turizam i usluge, s golemom birokratskom mašinerijom ne bi da nas ima 100 milijuna i s društveno već normaliziranom korupcijom. Ovo će funkcionirati još neko vrijeme dok dolazi lova kroz EU projekte, no kada to stane i dođe prva veća recesija, bit će nam jako grdo.