Završio sinoć sa prvom frakcijom (Shu) i ostajem pri mišljenju da je ovo odlična igra i ponajbolji Dynasty Warriors nastavak.
Vjerojatno i najbolji, DW3 i DW4 su u glavi radi nostalgije.
Ono kaj mi fali jest više "epic" cutscena, stvarno su mogli ubacit još pokoji duel. Ovako, doslovno ima 3 animacije koje su mi ostale u sjećanju i koje se malo ističu. Ostalo se sve svodi na razgovore i trkaljenje koje jest zanimljivo do pola igre, al kasnije stvarno pretjeraju, pogotovo u bond razgovorima di mi svi govore kak sam ja super frend i super osoba i super partner i da bi mogli više noći provesti ovako (nadam se da misle na razgovor, lol… makar, Zhao Yun je dvocjevka, garant 😅).
Fali mi i par likova s obzirom da su mi baš oni bili među najdražima u prijašnjim nastavcima (Ma Chao, Wei Yan, Jiang Wei, Lu Xun…), ali s obzirom da je ostavljen prostor za nastavak (nisu sve bitke u igri, Chi Bi je predzadnja ovdje), bit će ih valjda u Origin 2. Ili bilo kojoj sljedećoj iteraciji DW-a, nije da ga ne bude.
Fali mi i intro za likove, da ih malo "predstave" kad se sretnemo u bitci. Fali i animacija kad odapnu, al oke, s obzirom da skoro nitko ne umre, ajd… 😅😅
Također, slično kao i u Rise of Ronin, previše puta se dogodi da se u jednoj bitci borimo do krvi jedni protiv drugih, samo da bi par razgovora poslije postali saveznici protiv trećeg jadnika. Nervira me to, al dobro, enemy of my enemy is my friend i te spike.
Ispucal sam ono "loše" (makar je dost toga subjektivno), na ostalo se nemrem požalit. Ono najvažnije, gameplay ima tu neku svoju dubinu i još uvijek nema zamora i repetitivnosti. Ja sam prvi koji traži dobar sustav fighta u nekoj igri i ovo je sve samo ne button mashanje. Pogotovo kad se stavi na hero (hard) težinu. Ultimate će bit priča za sebe, al još sam premali level da krenem na nju (a morat ću radi postgame challenga).
Raznovrsnosti također ima, premda se 10 oružja ne može usporediti sa 30+ likova iz prošlih igara gdje je svaki lik imao svoje unique oružje i moveset. Al opet, meni je to ovdje ispalo dovoljno jer svako oružje ima dovoljno varijacija sa basic pokretima i skillovima (Battle Arts).
Od priče oko glavnog lika ne treba očekivat čudo, ali je dovoljno zanimljivo da vuče dalje. Možda sam se u prvom prelasku trebo odlučit za Cao Caa, jer su ga stvarno odlično prikazali. Liu Bei je idealistički nesigurni mlakonja.
U svakom slučaju, nakon prvog prelaska se ide odigrat ostatak misija za druge frakcije. Ima dovoljno postgame dodataka da nije samo suhoparno igranje ispočetka + ipak se radi o različitim misijama (mapama) i drugačijim zadatcima. Dobro su izbjegli upasti u potencijalnu zamku repetitivnosti, pogotovo u današnje vrijeme kad često zna bit smor krenuti ispočetka ili u NG+.
Uglavnom, reko bih da će fanovima ovo bit itekak dobro (vrhunsko) , a siguran sam da bi i novi igrači uživali u igri. Odlične ocjene nisu bez razloga, drago mi je da su napravili zaokret u serijalu i isporučili jednu odličnu igru. Nisam požalil ni lipe, napokon da se i ja vratim Warriorsima.