DEVELOPER: Omega Force
IZDAVAČ: KOEI Tecmo
DATUM: 17.01.2025
PLATFORME: PS5, XBox, PC

TRAILER:

Nemrem vam opisat kolko mi je drago što su recenzije zasad toliko pozitivne (trenutno 80 na Metacriticu), ima jako puno devetki i osmica (naravno, ima i pokoja sedmica, ali u globalu je pozitiva oko igre).

Dynasty Warriors 3 i 4 su mi svojedobno bile vrh, igro sam ih na stotine sati, obožavao sve te likove.

Najviše hvale odličan fight sustav, grafiku i izvođenje te čak i priču i odnose sa likovima.

Manjak coop-a ne smatram nečim značajnim da bi mi utjecalo na doživljaj (meni je ovo oduvijek single igra) dok repetitivnost definitivno može bit mana, al to mi je skoro pa trademark za ovaj serijal nakon što odigraš stotine bitaka.

Znam da je ovdje slabo zanimanje za ovu igru, al imal sam ju u planu za nabavit. Sad nakon recenzija uzimam 110%.

https://www.gamesradar.com/games/action-rpg/dynasty-warriors-origins-review-a-stripped-back-approach-champions-the-explosive-combats-focus-on-visceral-clashes-and-tactile-battlefields/

https://www.pushsquare.com/reviews/ps5/dynasty-warriors-origins

https://gamerant.com/dynasty-warriors-origins-review/

Tuhy

I ja sam dosta igrao PS2 generaciju DW igara. Coop možda i više nego solo, pogotovo peticu. Imao sam vjerojatno stotinjak sati s prijateljem dok smo čekali da se skupi društvo za pes turnire. Probao sam i osmicu na PS4 samo mi je puno brže dosadila iako je bolja i ima više sadržaja od starih. Nekako mi je danas to premonotono za igrat duže vrijeme.

Probao bi origins,ali definitivno ne po izlasku. Kad padne na 20 eura ili manje. Nije baš igra koju jedva čekam da odigram.

sanzo ali definitivno ne po izlasku

Nisam ni ja ziher da bih sad dao 80 eura za njega. A i ne vidim da ga itko od naših shopova (osim O-Zonea) ima u ponudi.

I ja ću vjerojatno malo pričekat, ali nabavljam sigurno. Demo mi je dost dobro sjeo.

14 dana kasnije
        • Uređivano

Tuhy Nisam ni ja ziher da bih sad dao 80 eura za njega

Jbga, kaj da velim… našao na Shoptu, 63€ sa poštarinom. Odlična cijena, al su mi oderali i carinu. Ipak, i dalje jeftinije od O Zonea.

Naručio 21.01., stiglo danas (8 dana). Fenomenalno.

Meanwhile, in Sancta Domenica… 😁😁😁😂

Anyway, drago mi je što ga imam fizički. Lijep cover. Riješim Ninju i bacam se na ovo.

• foggy

•  
            •  
            •  
            •  

Iso miki, igrao sam ih kad su kretali na ps2 cini mi se, jos ziv serijal. Svaka cas

Probao sam demo neki dan da vidim jel se ista promjenilo od PS2 ere. Odusevio sam se kad sam jednim zamahom uradio 99 K.O. 🥰

Uninstall…

Tuhy

A ja sam te baš mislio pohvalit kako kako si pokazao malo karaktera i suzdržao se od bacanja novca 😃

Ajd uživaj i javi kakva je kad malo odigraš.

Tuhy kolko te carina ispala?

Btw javi dojmove kad stignes 😁

DarkPunisher kolko te carina ispala?

16€

Čim pokrenem i zaigram, javim.

4 dana kasnije

Veliki sam fan serijala. Odigrao sam gotovo svaki naslov Dynasty Warriorsa i Samurai Warriors i Warriors Orochi.

Ovo preskačem jel je besmisleno što su napravili da je jedan lik igriv. Besmisleno i apsurdno i ne želim to igrati. Već ako su željeli implementirati takvu mehaniku onda su trebali promjeniti naslov, odnosno Dynasty Warriors u nešto drugo, ovako ne, ne kupujem.

DarkPunisher

Ne znam, meni odgovara "repetivnost" barem u Dynasty Warriors 3 gdje ti je trebala taktika i alliesi su bili od iznimne važnosti zbog visokog AI.

Osobno najbolji Dynasty Warriors nastavak, pa zatim petica. Hvaljena četvorka jedan od najlošijih.

renda

Ako je Zhou Tai igriv možda čak i dam šansu

DarkPunisher

Nakon petice promjenio se koncept igre gdje je AI unazadio zbog brojnosti likova na mapi i da igrač samo ide i dere, dok to nije bilo baš tako u navedenim prijašnjim naslovima. Također sam stil gameplaya se promjenio uključujući art stil koji baca na anime, dok do šestice to nije bio slučaj. (To vrijedi i za Samurai Warriors 1 i 2 koji su bili vrhunac svog podžanra Samurai Warriors, kasnije se to raspalo zajedno s Dynasty Warriors.)

Sjećam se u Dynasty Warriors 3 - Wu Zhang Plainsa na Normal Mode u Mushou Modeu, po današnjim standardima to bi bio Ultimate Mode.

2 mjeseci kasnije

Pokrenuo prije par dana i došao do onog da jedva čekam doć doma i ponovno upalit. Meni je ovo zasad stvarno jako jako dobro.

Nimalo mi ne smeta samo jedan lik, s obzirom da svako malo dobijemo novu vrstu oružja. Taman kad malo dopizde ona koja imam, oni mi bace novo. Doduše, imam još samo 2 slota tako da neće bit još puno toga, ali sa svakim novim levelom se otključa pokoji novi potez da unese raznovrsnosti u borbu.

Borba je jako dobra, svako oružje ima dovoljno varijacija u potezima i borba protiv oficira nije samo bjesomučno nabijanje po kvadratu. Parry je obavezan radi staggeranja, a i perfect dodge puni bravery pa se onda lupa po Battle Artsima. Nije sad neka revolucija i fight ala Ninja Gaiden, ali je upgrade u odnosu na ono što sam nekad igro j serijalu.

Ono što mi smeta kod našeg lika je mutavost. Siroče nema voice actinga i "razgovara" kroz naše odabire u dijalogu. Što je šteta jer djeluje skroz zanimljivo i cool, al jebaj ga, momak ne priča…

Ono što je definitivno plus su ostali likovi iz serijala i baš mi ih je gušt vidjet. Sve su to stari znanci i interakcija s njima je konstantna. Ponekad nas prate na misiji, i kad se dovoljno napuni njihov metar, nakratko zaigramo sa njima. Što je neki ekvivalent nekom specijalnom napadu jer su stvarno moćni.

Minus je što melju ko blesavi i ogromna količina animacija se zasad svodi samo na razgovore. Mene drži jer volim te likove, al kužim svakog tko bi "premotavo" dijaloge. Opet, sad sam pri kraju drugog chaptera i vjerojatno će sad sve to ić nabolje s obzirom na situaciju sa Dong Zhuo-om i pojavljivanje Lu Bua (jebena životinja, ništ mu ne možeš).

Ta prva dva chaptera su 20 sati dugačak uvod koji svako malo uvodi nešto novo od mehanika i zasad mi nema nikakve naznake dosade i repetitivnosti. Jest, razvukli su ih (nekad smo Yellow Turbane te potom Dong Zhuoa riješili kroz 3 misije), al vidljivo je da puno toga polažu na razvijanje odnosa našeg igrača sa ostalim likovima. Na taj način su i Zhang Jiao te Dong Zhuo dobili i više karakterizacije i prostora, što je sasvim oke.

Baš mi je sjela igra i drago mi je da je ispala tako dobra i kvalitetna. Ne tvrdim da bi svima sjela jednako dobro te je prvenstveno ipak namijenjena fanovima koji znaju što mogu očekivat, ali nakon par godina lutanja su stvarno isporučili dobru igru.

Btw, najugodnije iznenađenje dosad - Diao Chan. Auhh 😍