Pokrenuo prije par dana i došao do onog da jedva čekam doć doma i ponovno upalit. Meni je ovo zasad stvarno jako jako dobro.
Nimalo mi ne smeta samo jedan lik, s obzirom da svako malo dobijemo novu vrstu oružja. Taman kad malo dopizde ona koja imam, oni mi bace novo. Doduše, imam još samo 2 slota tako da neće bit još puno toga, ali sa svakim novim levelom se otključa pokoji novi potez da unese raznovrsnosti u borbu.
Borba je jako dobra, svako oružje ima dovoljno varijacija u potezima i borba protiv oficira nije samo bjesomučno nabijanje po kvadratu. Parry je obavezan radi staggeranja, a i perfect dodge puni bravery pa se onda lupa po Battle Artsima. Nije sad neka revolucija i fight ala Ninja Gaiden, ali je upgrade u odnosu na ono što sam nekad igro j serijalu.
Ono što mi smeta kod našeg lika je mutavost. Siroče nema voice actinga i "razgovara" kroz naše odabire u dijalogu. Što je šteta jer djeluje skroz zanimljivo i cool, al jebaj ga, momak ne priča…
Ono što je definitivno plus su ostali likovi iz serijala i baš mi ih je gušt vidjet. Sve su to stari znanci i interakcija s njima je konstantna. Ponekad nas prate na misiji, i kad se dovoljno napuni njihov metar, nakratko zaigramo sa njima. Što je neki ekvivalent nekom specijalnom napadu jer su stvarno moćni.
Minus je što melju ko blesavi i ogromna količina animacija se zasad svodi samo na razgovore. Mene drži jer volim te likove, al kužim svakog tko bi "premotavo" dijaloge. Opet, sad sam pri kraju drugog chaptera i vjerojatno će sad sve to ić nabolje s obzirom na situaciju sa Dong Zhuo-om i pojavljivanje Lu Bua (jebena životinja, ništ mu ne možeš).
Ta prva dva chaptera su 20 sati dugačak uvod koji svako malo uvodi nešto novo od mehanika i zasad mi nema nikakve naznake dosade i repetitivnosti. Jest, razvukli su ih (nekad smo Yellow Turbane te potom Dong Zhuoa riješili kroz 3 misije), al vidljivo je da puno toga polažu na razvijanje odnosa našeg igrača sa ostalim likovima. Na taj način su i Zhang Jiao te Dong Zhuo dobili i više karakterizacije i prostora, što je sasvim oke.
Baš mi je sjela igra i drago mi je da je ispala tako dobra i kvalitetna. Ne tvrdim da bi svima sjela jednako dobro te je prvenstveno ipak namijenjena fanovima koji znaju što mogu očekivat, ali nakon par godina lutanja su stvarno isporučili dobru igru.
Btw, najugodnije iznenađenje dosad - Diao Chan. Auhh 😍