Ovo ide na ps plus kroz 6 mjeseci, barem Extra ili Premium tier.

Čini se ko dobra igra. Trajnost od 7-10 h nije loša, dojadilo mi igrati po 50h a većina toga je umjetni filer sadržaj.

solidmerlin Prelijep svijet, dobar art, zakucanih 60fps, na Prou native 4k. Problem sa aliasing i shimer.

Grafika je sasvim dobra kod vecine renomiranih AA igara zadnjih 5-6 godina, fokus treba biti na prici, likovima, gameplayu i dizajnu svijeta, opcenito bolje da je to sve dobro a grafika moze biti prosjecna…

stitrek Ne uzdam se u pricu i zadatke kod igara zadnjih godina, pa gledam da je bar vizuelni dozivljaj izgledan. Za pocetak.

solidmerlin Ne uzdam se u pricu i zadatke kod igara zadnjih godina, pa gledam da je bar vizuelni dozivljaj izgledan. Za pocetak.

Ima solidnih novijih igara po pitanju price, samo treba potražiti van AAA okvira i pogledati više žanrova.

Sutra izlazi Karma, koja mi izgleda dosta zanimljivije od Atomfalla.

weky I skroz drugačije s obzirom da je horor walking sim, lol.

Zero Iznenadio bi se koliko su zapravo slične. Ovo isto ima gomilu hodanja.

Znaci main menu, font, markeri, pojedino raslinje, “grounded feel”, sve je identicno kao Stalker 2…

A nije UE5, vec Asura. Zasto bi itko pobogu htio izgledati generic poput UE5 igara?

solidmerlin

Solidni Merline Dustborn je solidna igra po pitanju price, likova i grafickog arta, znam jer sam igrao.

Ovo je jedan Square Enixov Rpg iz 2001. koji je jedan od kretivnijih naslova sa kvalitetnim humorom, grafika je stara ali esencija je bitna.

Da ne idem previše u offtopic, vec skoro desetak godina imamo graficki odlicne igre, jer na kraju krajeva bolje da je igra zanimljiva jer imati jedno i drugo u vrhunskom izdanju je postala rijetkost.

Probal 10min, nakon kaj sam prije moral skinuti 7gb update. Dojmovi onak, to je ko i Stalker i nebu me zanimalo… No treba još malo pričekati, dati drugu šansu, nakon Wukonga - neću da pomiješam kontrole "u svijesti", u Wukongu sad mora sve biti perfektno.

Grafika je ok:

Dojmovi nakon 5 sati igranja. 7/10

Igra vas ne vodi za ruku, kad dobijete neki quest ( koji mozete dobiti od vise izvora ) ne obiljezi se na mapi niti na radaru/hud kuda morate ici. Ako vam taj netko nije zabiljezio na vasoj mapi gdje to je morate na drugi nacin saznati gdje je ta lokacija. Headshotovi ubijaju sve normalne neprijetelje sa jednim hicem. Melee je oke ali nema dodge/block. To i nije problem sa ljudskim neprijeteljema. Ili ga nisam jos otkljucao u skillovima ? Melee cete ionako samo koristiti ako nemate metka ili ako su samo melee neprijatelji. Combat na otvorenom se izbjegava jer ne dobijete xp nego samo loot koji neprijtelji nose. Skillove otkljucavate pronalaskom skill point bookva , i dodatno mozete kupiti/pronaci knjige koje otkljucavaju drugi i treci stup skilla.

Igra je daleko od savrsenog , inventory sistem je ogranicen i stalno imam borbu sto ostaviti a sto ne. Neprijetelji nekad imaju savrseni vid na 100 metara a nekad me ne vide na 10. U igri nema valute nego svaki item ima neki imaginarni value kada trgovate sa npc-jem. Svaki npc razlicito cijeni iteme, neke vise neke manje. Igra ima mana , ali bas mi je sjela nekako 🙂