Baš me interesuje da li ću ikad doživjeti da vidim opet AAA naslov ala Crysis koji je ekskluzivno orijentisan ka najjačoj platformi, a to je PC. Znači ono, beskompromisno da je igra do jaja grafički što bi se reklo, da se na ultra detaljima jedva pokreće na grafičkoj od 2000 eura i da će tek prosječni korisnik moći igrati to nakon deset godina. 
Mislim, vjerovatno ne, ali čisto iz puke znatiželje, volio bih vidjeti kako bi jedan talentirani studio napravio neki fps/tps bez ograničavanja. Ne treba biti remek djelo igra, mora biti samo dobra igra.
Ja se sjećam kao klinac kad sam tad nabavio Leadtek Winfast 8800 gts s jebenih 320 MB. Prvo što mi je bilo jeste testirati je na Crysisu. I zamislite moje razočarenje kad sam skužio da ne mogu igrati na ultra detaljima, iako je bila tada "high-end". 
Prije nego netko kaže Cyberpunk ili tako nešto just… no. Cyberpunk izgleda fenomenalno, ali ipak je to cross-gen igra.
Ne bih rekao da je na istom levelu, jer se relativno komparativno iskustvo može dobiti na ps5. Crysis je baš bio ono, master race igra u grafičkom smislu. Nikad neću zaboraviti fiziku kuće koja eksplodira kada baciš granatu i onaj metal odleti i koji te može roknuti ako si baksuz 
Naravno ta ekskluzivnost je bio Crysisov downfall, sjećam se teškog piratluka te igre te izvješća od EA da se investicija nikako nije isplatila. Jedini razlog zašto smo dobili nastavke je zbog toga što su sljedeći naslovi bili orijentisani ka konzolama.
Naravno praviti 100 million+ igru ekskluzivno za PC i propustiti čitavo tržište konzola je nešto što nijedan iole pametan publisher neće dozvoliti, što je razumljivo. Ali možda, samo možda bacite kovanicu dovoljan broj puta da legne na ivicu...