Fenix Pa i kažnjava se, svako kolo gotovo svi plaćaju kazne. Samo Hajduk ima najviše gledatelja, posljedično najviše sranja bude i naravno da najviše plaćaju. Našao sam informaciju da je ovo Hajduku 5. prekršaj i da je propisana kazna zatvaranja stadiona i 70k kuna. Krenule su od 10000 kn za prvi prekršaj, nisu iz vedra neba dobili tu kaznu.
HNL
Prekršaj koji to nije. Imaš izbor skandiranje pripisati navijačkom folkloru ili se iživljavati. Odabrali su ovo drugo na vjerojatno najpozitivnijoj utakmici HNL-a ove sezone. Apsolutno nitko poslije utakmice nije imao nikakvu primjedbu.
Ajde da je bilo baklji u terenu, da se prekidala utakmica, da su navijači utrčavali...
Nikad u životu nisam prisustvovao nekom derbiju, a da se nije sucu ili nekome deralo "cigane" i da nije zapaljena pokoja baklja. To je jednostavno uobičajeni folklor na kojeg smo navikli i kojem se nikada nije davalo previše pozornosti. Malo je reći da ne volim Hajduk, ali što je previše, previše je.
Tipični buz pokušava opravdati sve što se radi protiv Hajduka.
- Uređivano
Nemoramo se pravit da baklje nisu normala i u drugim ligama , toga vjv samo nema u Engleskoj . Iako sam i ja ,kao i 90% Poljuda protiv Torcide kad pocmu bacat ih u teren , oni koji idu na utakmice znaju da Istok i Zapad uvik zvizde torcidi kad pocmu ubacivat u teren baklje u onoj famoznoj 70 minuti , pogotovo kad Hajduk dobro igra i onda prekinu utakmicu debili .
Brijac Ako pod tipični misliš objektivan, onda svakako. Nisam ništa pokušao opravdati, već smatram da stvari nisu crno bijele. Ni ovdje konkretno, ni u bilo čemu drugom u svijetu. Svi se kažnjavaju za taj "foklor". Hajduk zbog najaktivnije navijačke baze naravno ima više prekršaja pa se dobije krivi dojam. Naravno da će biti manje prekršaja na Dinamovim utakmicama gdje bude 2000 ljudi, nego na Hajdukovoj gdje ih je 30000. Kazna je zaslužena, jedino možemo diskutirati o tome je li to navijački folklor ili nije. Ali s obzirom na kampanju FIFE protiv rasizma mislim da je u njihovim očima skandiranje "Cigani, cigani" rasističko. Jebiga, svijet se mijenja i neke stvari koje su bile prihvatljive više neće biti koliko god vam/nam to bilo teško prihvatiti.
- Uređivano
Mamiću se 15 godina pjeva "Mamiću CIGANE, odlazi iz svetinje" pa se ne sjećam rasističkih kazni.
buz
Bio sam na utakmici i to na istoku i apsolutno nikakvih sranja nije bilo na utakmici da bi se zaslužila kazna od jedne utakmice bez gledatelja, a vidio sam svakakvih stvari prije.
Bacili su blokove papira koji su bezopasni i koje su službe pokupile, bilo je klasično baklji, ali čak ni njih nije bilo toliko kao što se prije znalo paliti. Skandiralo se "Ustani Bane" s obzirom da je Osijek pod Mađarima, ali to nije uvredljivo u RH.
Presmiješna kazna koja nemam nikakvog smisla, pogotovo nakon onoga u "Jadranskom derbiju".
- Uređivano
buz Jebiga, svijet se mijenja i neke stvari koje su bile prihvatljive više neće biti koliko god vam/nam to bilo teško prihvatiti.
@Brijac Ajde malo pročitaj s razumijevanjem.
@Nexus Kazne su se akumulirale, nije ovo prvi prekršaj i odmah prazne tribine, jel. Zato mi nije jasan bijes. Da je ovo prva utakmica sezone i odmah takva kazna prvi bi rekao da je bullshit. No u sezoni svako kolo Hajduk najviše kazni dobije, nitko od vas ništa ne komentira i sad kad se skupilo kroz pola sezone prekršaja, akumuliralo se za veću kaznu. Jesam što krivo ili nelogično rekao? Jesu mogli progledati kroz prste pa dati neku veću novčanu kaznu uz uvjet da ako se ponovi veći prekršaj da će se tribine zatvorit? Mogli su, ali nisu morali s obzirom da taj obrazac ponašanja traje godinama.
Svijet se mijenja samo to da Dinamovi ljudi vode cijelu HNL se ne mijenja.
- Uređivano
buz
Na dobro ajde...ne isplati se raspravljati jer tvoje (biased) mišljenje neću promijeniti.
Ja sam ovdje jedini pisao o glupostima koje "navijači" Hajduka rade, ali opaliti kaznu s utakmicom bez gledatelja kao zbog nekakve akumulacije nakon ovoga što sam vidio na utakmici s Osijekom je bizarno i po meni ciljano i namjerno od strane HNS-a.
Potpuno nepotrebno nakon najbolje reklame za HNL unazad 10 godina. Ništa na toj utakmici nije za kaznu bilo.
Imate dva kluba u prvoj ligi i ti se našao biti objektivan lol
Ili kad lupetaš o Liverpoolu sinoć, a onda te Blade pokopa lagano s činjenicama.
Tipični Loserpool, što drugo reći.
Ode i Pilj iz Osijeka.
nema drzave kao sto je hrvatska. ljudine se pozivaju kod takvih benignih stvari na neke pravilnike i zakone. isti ti koji se pozivaju na pravilnike su na pozicijama zahvaljujuci vezama i clanstvu u stranci. valjda je to tako normalno.
gledao sam tekmu i umjesto da se atmosfera tretira kao praznik nogometa u hns-u smatraju da je bolje da se igra bez gledatelja, logicno ne dao bog da se privuce nove gledatelje da prate hrvatski klupski nogomet. bolje sve srezati u korijenu.
tipicno hrvatski ajmo se kod najmanjih sitnica pozivati na nekakva pravila ali kod teskih stvari cemo zmiriti na oba oka. gadi mi se sve.