• Gaming Diskusije
  • Stari sivonja danas slavi 30. rođendan. Koja vam je najdraža uspomena s prvog PlayStationa?

Uhh dobri stari PS1, bilo je tu uspomena pregršt, ali ona koja mi pada na pamet je kad smo igrali crash bash ovaj jedan prijatelj iz osnovne i ja u coopu, bili smo 5, 6 razred osnovne tako nešto on je ako se dobro sjecam treba ici na neki rođendan, ali mucili smo se sa Pogo Padlock kristalom i umjesto da ugasimo i da ode mi peglamo i dalje, njega zovu di je kad ce doc on govori evo za uru, pa opet za uru i tako malo pomalo on ne ode na rođendan al tamo iza ponoći nakon par sati pokušavanja pao je kristal, još se sjecam kako sam skocio od srece, skoro joystickom nisam luster skuco, a nije bilo ko danas da trazis pomoc na youtube jer je carnet bio limitiran i uzasno spor.

A sto se tice pocetaka prvi put sam ga zaigra sa sinom od ocevog vjencanog kuma na Korculi pocetkom 2000-te. Imo sam 5 godina. Prije toga sam igro Nintendo koji sam ima doma. Kako je vjencani kum radio u Disneylandu u Floridi kupio je svome sinu Playstation 1. Igrali bi Pepsimana do jutarnjih sati, umiralo se svako malo al je gust bia nenormalan. Druga igra nam je bila Hugo 3 i sjećam se da nismo mogli prijeći onaj level kad te vatra progoni u hramu onom. Uvijek bi čeka kad cemo ići na Korculu samo da bi moga igrat sa njim PS1, nakon nekih godinu dvije sam ga dobio i ja pa se igralo najviše crash bandicoot, tekken 3, tom and jerry, carmageddon, rayman, spyro… majko mila trnci me prođu kad se sitim.

Onda zamjena igara u školi kad ti fali jedan dio tipa nisam imao spyra 2 pa posudis nekom crash neki dio za spyra. Onda na pazaru kad se prodavala igra za 20kn piratska. Al nikad neću zaboraviti kada je na kutiji Asterixa pisalo 3,2,1 a ja naivno mislio da su to 3 igre kao 3 dijela, kad ono to je bila jedna igra i to su bile neke trke pa kao odbrojava 3,2,1 i zato je to pisalo na kutiji… smijem se i danas kako sam se zajebo.

Da je bar postoja counter zanima me koliko bi stotina mozda i tisuca sati pokaza u pojedinim igrama.

Solid_Snake Morao sam sad u 11 navečer iskopati iz arhive, nikad neću zaboraviti, ja čitam OVAJ Gameplay i svršavam

Ima li nekoga tko nije svršavao na ovaj broj? Točno se sjećam gdje sam ga kupio, koje doba dana, tko je bio samnom dok sam ga kupivao i u kojoj klupi pod kojim satom i profesorom sam čitao tu recenziju. A bogami mi se još više urezao i onaj broj s najavom

Zamisli danas objaviš takvu detaljnu recenziju dugoočekivane igre online i spojlaš opise i pojavu svih bossova. Već vidim kako bi ovi naši nadobudni rejđali.

Solid_Snake to doba kad je SCART bio vrhunac. Ha-Ha-Ha Ha-Ha-Ha Ha-Ha-Ha
I još upute kako ga sam spojiti na divlje.

BTW točno tako sam vadio zvuk i skopčao na muzičku liniju. Surround sound 90tih

Definitivno je obilježio sivonju s MGSom. Za dosta gamera je to i najbolja igra za PS1, a ima i argumente za najbolju PS2 igru s MGS2/MGS3.

TITANXIS uzmi dakstejšn i sam si izremasteriziraš bilo kojeg gusara na svom budućem kompu i eto ga

Zanimljivo ovo u članku.

Ja sam to zval križić, kružić, kocka i trokut i to mi tak i značilo. Iks odnosno križić se najviše pritiskal.

Zanimljivo je i to kad se ovako sa odmakom vremena pogleda da više nisu u bojama ti znakovi na kontrolerima.

PS4 je bil zadnji koji je imal te znakove u bojama ali zato postao je prvi čiji je PS logo na kućištu postal jednobojni metalic sivi plus ugravirani sprijeda koji ni nema nikakvu boju.

Boje se miču iz svih logoa neznam iz kojeg razloga ne samo u gamingu već i na tv logotipovi programa.

https://www.24sata.hr/fun/gejmere-sokiralo-otkrili-su-im-sto-zapravo-znace-gumbi-koji-su-na-kontroleru-playstationa-1019903

TITANXIS Boje se miču iz svih logoa neznam iz kojeg razloga ne samo u gamingu već i na tv logotipovi programa

Zato sto na scenu dolazi gen Z woke minimalizam.

Svi se divite samoj konzoli i igrama a zaboravljate na stričeke koji su nam modali konzole i stavljali čipove.

Za mene su oni bili doktori znanosti u to vrijeme. Malo tko se bavio time i imao znanje za to. Ja sam mislio da to nisu normalni ljudi.

Također, tko se sjeća AMSTEL-a? Lik/likovi prodavali apsolutno sve ps1/pc piratske igre za cijelu hrv preko oglasnika.

Dok su oni krenuli pržilice su bile skupe ko suho zlato, internet je bio užas jer je bio prijelaz 56k na isdn i flat rate nije postojao pa mi ni dan danas nije jasno od kuda i kako su imali kompletan library za te dvije platforme.

4 dana kasnije

Torgue PS je u to vrijeme imao najlegendarnije reklame