Uhh dobri stari PS1, bilo je tu uspomena pregršt, ali ona koja mi pada na pamet je kad smo igrali crash bash ovaj jedan prijatelj iz osnovne i ja u coopu, bili smo 5, 6 razred osnovne tako nešto on je ako se dobro sjecam treba ici na neki rođendan, ali mucili smo se sa Pogo Padlock kristalom i umjesto da ugasimo i da ode mi peglamo i dalje, njega zovu di je kad ce doc on govori evo za uru, pa opet za uru i tako malo pomalo on ne ode na rođendan al tamo iza ponoći nakon par sati pokušavanja pao je kristal, još se sjecam kako sam skocio od srece, skoro joystickom nisam luster skuco, a nije bilo ko danas da trazis pomoc na youtube jer je carnet bio limitiran i uzasno spor.
A sto se tice pocetaka prvi put sam ga zaigra sa sinom od ocevog vjencanog kuma na Korculi pocetkom 2000-te. Imo sam 5 godina. Prije toga sam igro Nintendo koji sam ima doma. Kako je vjencani kum radio u Disneylandu u Floridi kupio je svome sinu Playstation 1. Igrali bi Pepsimana do jutarnjih sati, umiralo se svako malo al je gust bia nenormalan. Druga igra nam je bila Hugo 3 i sjećam se da nismo mogli prijeći onaj level kad te vatra progoni u hramu onom. Uvijek bi čeka kad cemo ići na Korculu samo da bi moga igrat sa njim PS1, nakon nekih godinu dvije sam ga dobio i ja pa se igralo najviše crash bandicoot, tekken 3, tom and jerry, carmageddon, rayman, spyro… majko mila trnci me prođu kad se sitim.
Onda zamjena igara u školi kad ti fali jedan dio tipa nisam imao spyra 2 pa posudis nekom crash neki dio za spyra. Onda na pazaru kad se prodavala igra za 20kn piratska. Al nikad neću zaboraviti kada je na kutiji Asterixa pisalo 3,2,1 a ja naivno mislio da su to 3 igre kao 3 dijela, kad ono to je bila jedna igra i to su bile neke trke pa kao odbrojava 3,2,1 i zato je to pisalo na kutiji… smijem se i danas kako sam se zajebo.
Da je bar postoja counter zanima me koliko bi stotina mozda i tisuca sati pokaza u pojedinim igrama.