escoban I da faila Fairgames to me previse nezanima kao ni uspjeh Helldiversa, mislim da svi cijene i vole Sony radi SP naslova i tu su idalje na vrhunskim nivou.
Helldivers 2 je uspio zato što je tematski i žanrovski sušta suprotnost Concordu, usto je izašao u povoljno vrijeme.
Concord je fail masivnih razmjera, 8 godina iza arena shooter trenda, pre-woke, vizualno neatraktivna kopija Guardiansa i još je koštala 40 jurosa.
Situacija sa Concordom mi govori da će taj Fairgames(ako ga ne otkažu) doživjeti ogromne promjene od prvog prikaza i/ili izaći direktno Free2Play ili na PS Extra.
Ali čak ni takav Concord, a niti Helldivers 2, nisu imali te silne microtransakcije od kojih "javno mijenje" strahuje. Odnosno, in game currency se može zaraditi igranjem.
Šta se tiče Single Player igara iz Sonyjevih studija, koje to igre imaju takve mikrotransakcije da bi se ekstrapolirao taj tobožnji strah što će se dogoditi sa From Software igrama ako ih Sony kupi?
Naprotiv, dosta igara iz Sony studija ove generacije dolaze sa besplatnim DLCima(Returnal, GOW Ragnarok, AstroBot npr.) i 99.9% ih radi out of box, što se ne može reći za skoro nikog drugoga.
Čisti false narative. Laž prve klase.
I to čak i od gaming novinara koji su ne tako davno pisali cijele disertacije zbog čega je dobro da Microsoft kupi Activision, Blizzard i Bethesdu.
A šta se tiče izlaska igara, da, development se produžio masovno nakon Covida, a Sony više ne najavljuje igre godinama unaprijed pa se igrači opravdano pitaju što rade i kad misle izdati igre Naughty Dog, Santa Monica, Guerrilla i ostali.
Pogledajmo samo primjer Rockstara i GTA6.
GTA V je izašao prije pune 2 generacije. I da, imat će hrpu mikrotransakcija. I nitko neće ni trepnuti.