StarFox_N što se tiče remakeova ja čekam ove
A što se tiče ovogodišnjih igara, koje sam ja igrao, izdvojio bih ove:
-TLOU2 remaster (odličan remaster odlične igre, ali ipak samo remaster)
-Helldivers2 - iako kvalitetna igra, nije za GOTY zbog jednodimenzionalnosti
FF7 Rebirth- najveći RPG ove godine, ali je FF i kao takav uvijek malo previše safe i clean za moj ukus. Možda dobije GOTY (ili nagradu u nekoj kategoriji)
-Stellar Blade - iznenađujuće kvalitetna i vrlo utegnuta igra. Derivativna priča, ali delivery je odličan u tim okvirima, muzika i vizualni doživljaj odličan. Vrlo igrivo. Side misije i likovi vrlo rudimentarni. Vjerojatno neće biti niti nominirana zbog političkih razloga.
-Shadow of the Erdtree - vjerojatno najmasivniji i najkvalitetniji DLC svih vremena. U puno aspekata bolji od glavne igre. Predobra atmosfera, open world, muzika i neprijetelji .Daje kontekst samom ER. Jedina zamjerka je što je kraj ERa masivni antiklimaks u odnosu na kraj SOTE.
-Black Myth Wukong - vrlo spor početak, prva dva chaptera.
Već na samom startu jasno da je igra kvalitetna. Interesantni likovi sa dobrim voice acterima. Pogotovo Zhu Bajie, koji je jako zabavan . Dašak friškog zraka u gamingu, lišen zapadnjačkih tropeova, narativno i vizualno. Crtići između chaptera vrlo dojmljivi i odlično urađeni. Combat raznovrstan. Zadnja dva bossa, secret i main boss zahtjevniji od bilo čega u Elden Ringu. Jedan od mogućih kandidata za GOTY koji neće biti GOTY, jer je kineska igra.
-Astro Bot - jednostavno savršeno glatko odrađen i tehnički tight 3D platformer. Prepun detalja. Užasno zabavna igra. Doslovce se smiješiš cijelo vrijeme dok igraš. (Osim na dva, tri challenge levela koji su zahtjevniji i traže više koncentracije). Muzika je predobra, prava moderna arkadna muzika. Možda je mogao biti zericu teži.
Još na to sve besplatno challenge leveli nakon izlaska igre.
Jedan od glavnih kandidata za GOTY.
Ono šta nisam igrao, a pretpostavljam da će biti nominirano je Dragon Age: the Veilguard because reasons.
Silent Hill2 će možda biti nominiran, ali neće uzeti GOTY.
Moja predikcija - Astro Bot, osim ako stave Shadow of the Erdtree DLC u kategoriju punih igara.