Drage članice i dragi članovi FFA foruma!

Pred nama (za manje od mjesec dana ) je deseta, jubilarna The Game Awards ceremonija! To je posebna večer u kojoj slavimo video igre, developere istih, kad gledamo poznata lica iz svijeta Hollwooda kako se muče da sastave više od tri smislene rečenice samo zato što im je Geoff Keighley platio da se pojave tamo i da Christopher Judge održi toliko dugačak govor da za vrijeme istog možemo završiti Dragon Quest VII i Persona 5 Royal zajedno.

To je večer u kojoj patimo za dvije najljepše riječi na svijetu, a to su: “World Premiere“ i večer u kojoj čekamo nastup Game Awards Orchestra pod vodstvom velikog Lorne Balfe, koji nas svake godine ostavi sve, samo ne ravnodušnim.

Što se mene osobno tiče, ako uzmem u obzir prošlogodišnju ceremoniju i neke prije, smatram da  The Game Awards ne ide u dobrom smjeru i da su World Premiere traileri i nastup orkestra jedino vrijedno gledanja.

Za to imam dva glavna razloga, od kojih je jedan već spomenuti: forsiranje lica iz Hollywooda. Smatram da ti likovi nemaju što tražiti tamo ta 3 sata osim ako na neki način nisu doprinijeli razvoju igre, kao što su Idris Elba za Cyberpunk 2077: Phantom Liberty ili Norman Reedus za simulaciju HP ekspresa. Niti nitko od developera ne drži govore niti se prenemaže na Oscar ili Emmy dodjeli nagrada, prema tome... Također, ne vidim smisao zašto bi itko od njih uručio nagradu za najbolju igru godine ili bilo koju drugu kategoriju. Svijet game dvelopemnta je pun legendi kao što su: John Carmack, John Romero, Shigeru Miyamoto, Hironobu Sakaguchi, Yoshinori Kitase, Amy Hennig, Jade Raymond, Peter Molyneux, Shinji Mikami, Gabe Newell, Eiji Aonuma i da dalje ne nabrajam sva legendarna lica koja mogu reći nešto pametno u vezi gaminga, inovacijama, svom životnom putu, itd... Ali, umjesto toga, imamo forsirana preseravanja ljudi koji ni ne znaju izgovoriti ime igre,  a pri tome mislim na Vin Disela koji je jedva izgovorio “Sekiro“ na ceremoniji 2019.

Drugi razlog je nakaradni scenarij od prošle godine, a radi se o tome da su developeri imali najmanje vremena na stageu.  Ono… Developeri se toliko muče, paze na rokove, rade prekovremeno, trpe sranja od onih gore, svašta nešto, da bi na kraju ako i nešto osvoje, moraju paziti na vremenski rok svog borovka na stageu – JADNO!

Ove godine, nominacije idu ovako:

Game of the Year

• Astro Bot

• Metaphor: ReFantazio

• Final Fantasy 7 Rebirth

• Balatro

• Elden Ring Shadow of the Erdtree

• Black Myth: Wukong

Best Ongoing Game

• Destiny 2

• Diablo IV

• Final Fantasy XIV

• Fortnite

• Helldivers 2

Best Art Direction

• Astro Bot

• Neva

Best Mobile Game

• AFK Journey

• Balatro

• Withering Waves

• Zenless Zone Zero

• Pokémon TCG Pocket

Best Performance

• Briana White

• Hannah Telle

• Humberly Gonzalez

• Like Roberts

• Melina Juergens

Best Score & Music

• Astro Bot

• Final Fantasy VII Rebirth

• Silent Hill 2

• Stellar Blade

Best Adaptation

1. Arcane

2. Fallout

3. Knuckles

4. Like a Dragon: Yakuza

5. Tomb Raider: The Legend of Lara Croft

Best Multiplayer

• Call of Duty: Black Ops 6

• Helldivers 2

• Warhammer 40K: Space Marine 2

• Super Mario Party Jamboree

• Tekken 8

Best Independent Game

• Animal Well

• Balatro

• Lorelei and the Laser Eyes

• Neva

• UFO 50

Most Anticipated Game

• Death Stranding 2: On The Beach

• Ghost of Yotei

• Grand Theft Auto VI

• Metroid Prime 4: Beyond

• Monster Hunter Wilds

Best Role-Playing Game

• Dragon’s Dogma 2

• Final Fantasy VII Rebirth

• Like a Dragon: Infinite Wealth

Content Creator

• CaseOh

• Illojuan

• Techno Gamers

• TypicalGamer

• Usada Pekora

Best Action/Adventure

• Astro Bot

• Prince of Persia: The Lost Crown

• Silent Hill 2

• Star Wars Outlaws

• Zelda: Echoes of Wisdom

Best Action

• Call of Duty: Black Ops 6

• Helldivers 2

• Warhammer 40K: Space Marine 2

• Stellar Blade

Kad dođe vrijeme (po običaju, dan-dva prije ceremonije), službeni link ću okačiti u temi,  kao i tu uvodnom postu.

Moja predviđanja za ceremoniju:

novi trailer za - GTA VI (ovo očekujem na samom kraju ceremonije)
prvi prikaz nasljednika Switcha
novi trailer za novi Mass Effect
novi trailer za Death Stranding 2: On the Beach
novi trailer za Doom: The Dark Ages
novi trailer i release date za Hollow Knight: Silksong
najava novog Resident Evil projekta, bilo da se radi o IX ili o remake postojećeg
novi trailer za Silent Hill f
bilo kakva novost vezana za nove projekte Santa Monice i Naughty Dogg studia
trailer za novu Fromsoftware igru pod vodstvom Hidetake Miyazakia

da konačno imamo release date za ovo:

Želje, legende, bajke, neostvareni snovi:

povratak Team Silent
novi Zone Of The Enders
Xenogears reamke
povratak Onimusha serijala

Kakva su vaša očekivanja?

Što bi ste volji vidjeti na ovogodišnjoj ceremoniji?

Hoće li Geoff konačno zaprositi Kojimu ove godine?

Koji je vaš kandidat za GOTY ove godine?

Slaba godina i loše vrijeme za nas rajske ptice, malo slatkog šećera za vene…

Dakle najbolja igra bi meni bila… možda Like a Dragon IW, onda Elden Ring DLC a FF7R tek započinjem…

@herc

Metaphor: ReFantasio ili Astro Bot za sada.

Za koji dan ćemo saznati kakav je Stalker 2 a u 12. mjesecu Indiana.

Meni je igra godine Helldivers II i to daleko ispred svega. Igra je baš čudo zabavna za igranje, a opet kvalitetna u svim aspektima. Zatim mi slijedi Silent Hill 2 Remake, mislim da tu nemam šta baš previše govoriti, svima je sve jasno. Rise of the Ronin je iznenađujuće nakon. Nisam baš previše očekivao od nje, ali nisam je mogao pustiti iz ruke sigurno mjesec dana, kompletno sam se uživio u igru.

Ne mogu se odlucit izmedju Pacific Drive, Astrobot ili Plucky Squire.

Stellar Blade. Doviđenja

StarFox_N jel ulaze te dvije igre u nominaciju uopce s obzirom na kasni datum izlaska? Ako ne, onda jedino Hellblade 2

Po meni DLC nikako ne bi trebao biti nominiran.

Meni je Sielnt Hill 2 Remake najbolje šta je ove godine izašlo.

Ovo za DLC sam čito da se namješta da Shadow of the Erdtree pokupi nagradu

chono Mislim da neće ući u nominaciju ali iako je tema uopće nisam razmišljao o Game Awardsu nego sam samo odgovorio na hercovo pitanje.

Po dojmovima igrača i kritike dvije igre koje sam naveo su najbolje prošle.

Objava nominacija je sutra u 17:30.

Objave možete pratit na ovom linku:

chono Silent Hill 2. Remake…. R e m a k e… jos gore od DLCa

Nažalost, da…. I igre koje spadaju pod reamke kategoriju ulaze u obzir za najbolju igru. Ovako sad što se sjećam…

2019. - Resident Evil 2 Remake
        2020. - Final Fantasy VII Reamke
        2023. - Resident Evil 4 Remake

Svi ti naslovi su konkurirali za GOTY na ceremoniji.

Ali, da se razumijemo… Silent Hill 2 Reamke mi djeluje odlično i svakako bih ga volio odigrati.

DarkPunisher da, zamisli da HL2 RTX osvoji goty nagradu. Znaci koji k

@herc bez daljnjeg Silent Hill 2 remake je jebeno odraden, samo po meni to je ista igra u novom ruhu. Sta je slijedece, Skyrim sa 300 modova kandidat za goty 2025? Nadam se da kuzis u kojem smjeru idem

Znaci Stalker 2 i Indie ne ulaze u nominacije? A možda će bas jedna od njih biti GOTY materijal.

Zapravo neka, ovo je samo samarcina ovoj generaciji i svima koji tupe kako ima odlicnih igara i IPeva. Generacija remakeova ce dobiti i takve GOTYe

chono Skyrim sa 300 modova kandidat za goty 2025? Nadam se da kuzis u kojem smjeru idem

Kužim i što je najgore, više se se smiješ zajebvati s time, jer ako uzmeš u obzir u što se ta industrija pretvorila, to sutra može biti stvarnost.

Ova godina je još gora od prošle. Ne bi mogao iz prve reci koja bi bila GOTY igra.

SH2 još nisam igrao kao ni astro bot-a ni helldiverse (još uvijek dosta skupe) što su po vecini mozda i najbolje 3 igre ove godine.

chono Razumijem što želiš reći i djelomično se slažem ali situacija uopće nije toliko loša.

Protivnik sam remastera. Ovu generaciju ih je previše i mislim da su nepotrebni.

Protiv remakeova nemam ništa protiv. Ako se radi o starim (odličnim) igrama.

I ako su odlični kao oni koje ću navesti.

Ovu generaciju sam odigrao Demon's Souls, tri Resident Evil i Dead Space remakeove.

Uživao sam isto kao prije 15 i više godina kada sam igrao originale.

Čak mislim da je to odlična stvar za igrače koji su propustili te igre jer budimo realni vrijeme ih je pregazilo.

Što se tiče novih igara i IP-a…

Definitivno ih nema dovoljno ali do sada se itekako našlo nekoliko fenomenalnih naslova.

Da, svi smo očekivali više ali ima dobrih igara.

Kakav mrtvi Elden Ring, Silent Drek 2 i Helldivers 2 u godini kada je izašao jedan Astro Bot. Stvarno ste ispalili svi lagano…i to gore od tih game awardsa, a svake godine govorite za njih nešto…

Prosvjetli nas o veliki vođo. Pratit ćemo samo tvoju viziju i mišljenje.

StarFox_N što se tiče remakeova ja čekam ove

A što se tiče ovogodišnjih igara, koje sam ja igrao, izdvojio bih ove:
              -TLOU2 remaster (odličan remaster odlične igre, ali ipak samo remaster)

-Helldivers2 - iako kvalitetna igra, nije za GOTY zbog jednodimenzionalnosti

FF7 Rebirth- najveći RPG ove godine, ali je FF i kao takav uvijek malo previše safe i clean za moj ukus. Možda dobije GOTY (ili nagradu u nekoj kategoriji)

-Stellar Blade - iznenađujuće kvalitetna i vrlo utegnuta igra. Derivativna priča, ali delivery je odličan u tim okvirima, muzika i vizualni doživljaj odličan. Vrlo igrivo. Side misije i likovi vrlo rudimentarni. Vjerojatno neće biti niti nominirana zbog političkih razloga.

-Shadow of the Erdtree - vjerojatno najmasivniji i najkvalitetniji DLC svih vremena. U puno aspekata bolji od glavne igre. Predobra atmosfera, open world, muzika i neprijetelji .Daje kontekst samom ER. Jedina zamjerka je što je kraj ERa masivni antiklimaks u odnosu na kraj SOTE.

-Black Myth Wukong - vrlo spor početak, prva dva chaptera.
              Već na samom startu jasno da je igra kvalitetna. Interesantni likovi sa dobrim voice acterima. Pogotovo Zhu Bajie, koji je jako zabavan . Dašak friškog zraka u gamingu, lišen zapadnjačkih tropeova, narativno i vizualno. Crtići između chaptera vrlo dojmljivi i odlično urađeni. Combat raznovrstan. Zadnja dva bossa, secret i main boss zahtjevniji od bilo čega u Elden Ringu. Jedan od mogućih kandidata za GOTY koji neće biti GOTY, jer je kineska igra.

-Astro Bot - jednostavno savršeno glatko odrađen i tehnički tight 3D platformer. Prepun detalja. Užasno zabavna igra. Doslovce se smiješiš cijelo vrijeme dok igraš. (Osim na dva, tri challenge levela koji su zahtjevniji i traže više koncentracije). Muzika je predobra, prava moderna arkadna muzika. Možda je mogao biti zericu teži.
              Još na to sve besplatno challenge leveli nakon izlaska igre.
              Jedan od glavnih kandidata za GOTY.

Ono šta nisam igrao, a pretpostavljam da će biti nominirano je Dragon Age: the Veilguard because reasons.
              Silent Hill2 će možda biti nominiran, ali neće uzeti GOTY.

Moja predikcija - Astro Bot, osim ako stave Shadow of the Erdtree DLC u kategoriju punih igara.

Sve super ali izbriši TLOU 2 s ove liste.

Remasteri nemaju šta tražiti u raspravama za GOTY.

I bez Elden Ring ekspanzije dobrih rpg-a ne fali ove godine. Možda nema ničega na razini BG3, to nije bilo ni za očekivat 2 godine zaredom, ali po meni je lista mogućih nominacija i ovako prenakrcana:

Like a Dragon: Infinite Wealth

Granblue Fantasy: Relink

Persona 3 Reload

Final Fantasy VII Rebirth

Unicorn Overlord

Dragon's Dogma 2

Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes

The Legend of Heroes: Trails Through Daybreak

Ys X: Nordics

Dragon Age: The Veilguard

Metaphor: ReFantazio

somethingwrong .
                  Silent Hill2 će možda biti nominiran

Prešao sam sva 4 glavna SHa i mogu reći da je sranje serijal. Odvratna atmosfera i otherworld na koji se neko loži, ja ne. Priča koju ti Vaati Vidia treba objasniti uz marendu i 9 kafa. Ne uzimam SH2 remake. Precjenjena šizofrenik materija.

Parasite Eve i Dino Crisis, e to su igre sa lajkabilnom gameplay mehanikom i finom horor notom, za moj pojam.

Kaj se tiče nagrada, ukratko za dio toga kako se meni čini (prema kategorijama prošle godine):

Best Game Direction - vjerojatno Black Myth Wukong ili Astro Bot
                    Best Art Direction - također Black Myth Wukong
                    Best Score / Music - Dragon Age: The Veilguard (vjerojatno zbog potpisa Hans Zimmera)
                    Best Performance ("Awarded to an individual for voice-over acting, motion and/or performance capture.") - Hellblade 2
                    Best RPG - Dragon Age: The Veilguard (zbog ocjena kritike)
                    Best Ongoing Game - Diablo 4 (zbog ekspanzije i relativno ok sezona)
                    Best Action Game - Stellar Blade
                    Best Family Game - Astro Bot
                    GotY - Astro Bot

solidmerlin isto, nije moj tip atmosfere. Ne pali me ta vrsta psiho horora. Parasite Eve2 ima odličnu horor atmosferu. Po meni najjača horor survival atmosfera mi je u Alien igrama.

StarFox_N je, TLOU2 sam stavio čisto radi kvalitete, remasteri nikad ne mogu dobiti goty

Deadwalker

Brijem da masu toga što si pridodao DA-u vrlo lako može Metaphor prestići. Isto tako bi i za GOTY Metaphor mogao pobjediti. Astro je super i prezentacija je sjajna, ali tu staje priča oko igre.

Danas idu nominacije, dakle nema Stalkera ni India u bubnju, jebiga.

Ja mislim da će FF Rebirth i Metaphor pomesti ovu godinu iskreno. Lično bih volio FF Rebirth, ali čisto zato što je brand new IP dajem prednost (objektivno) da će tu biti Metaphor.

Best Game Direction - Hamaguchi-san sa FF VII Rebirth ili Hashino-san sa Metaphorom
                        Best Art Direction - Metaphor
                        Best Score / Music - Metaphor ili FF VII Rebirth
                        Best Performance ("Awarded to an individual for voice-over acting, motion and/or performance capture.") - FF VII Rebirth (Barret VA) moj wishfull thinking. Njegov VA je ubio u igri.
                        Best RPG - Metaphor ili FF VII Rebirth, baš je teško za procijeniti
                        Best Ongoing Game - Diablo 4
                        Best Action Game - FF VII Rebirth
                        Best Family Game - Astro Bot
                        GotY - FF VII Rebirth / Metaphor

prayer da, posve sam smetnuo s uma Metaphor. Lako moguće, iako ako se sjećam dobro, nije baš ni Inquisition bila neka fantastična igra pa je svejedno pokupila goty nagradu.

weky Astro Bot je 10 sati dugačka reklama za PlayStation 5.

Nema šta, genijalna reklama. Kupiš PS5 da vidiš reklamu. AOTY.

Samo napomena u vezi današnjeg otkrivanja nominacija.

Livesream kreće od 17:30, a same nominacije počinju u 18:00.
                        Tako da od 17:30 pa do 18:00 možete očekivati ono famozno odbrojavanje.

Krećemo (s odbrojavanjem) !

prayer bio si u pravu, na kraju je Metaphor dobio nominacije, DA niti nije u nominaciji za RPG (zasluženo).

Jedino ne kužim čemu nominacija Elden Ring DLC-a za igru godine, ali ok 🙃