PS5 Pro Version Sony Patent Means Even More Powerful Version Is Coming

PS5 Pro kao zasebna tema barem sa moje strane kao nekadašnjem velikom Sonyjevom fanu.

07.11.2024. što je danas je službeni datum izlaska nove Sonyjeve konzole PS5 Pro u seriji PS5 konzola.

Detalji o konzoli preuzeti sa SD-a.

Što mislite kad bi cijena mogla ići dolje ili kad bi mogli očekivati neke "akcije" za Pro konzolu?

Meni se nekako čini da ove godine naravno ništa, ali ni kroz 2025. ne očekujem da će biti ispod 750€ na nekim akcijama. Baš veće sniženje bi očekivao pred PS6.

Brijac

Sljedeći božić možda ako se bude prodavao gore od očekivanog, prije toga teško.

Bilo bi fer da cijenu dignu da day 1 ljudi ne podudlaju kroz godinu dana.

foggy

Pa već ste ga podudlali kupovinom konzole od 800€ bez stalka i drive-a 😆

somethingwrong

Pa da, s obzirom da su ovi budalaši poletili kupovati bez obzira što im ga meću možemo vjerojatno očekivati i poskupljenje.

Ja bi bio spreman toliko dati za ps6, koliko ps5pro košta.

TITANXIS Bilo bi ok da makneš tu sliku sa specifikacijama (ili nađeš točnu) jer ju je netko izvukao iz guzice vjerojatno prije objave specki za Pro. Ovako je zavarajuće za neinformirane i maloumne kakvih i inače ne manjka.

somethingwrong

Ako se ne varam uvijek su prodavali PS konzole s gubitkom jer zarađuju na igrama.

somethingwrong nije da imaju konkurenciju

Zbog ovoga neće prodavati konzolu s gubitkom. Tako da mi nije jasno zašto ljudi navijaju za propast Xboxa jer sve to skupa onda na kraju vise udari po džepu prosječnog igrača.

Brijac Ne nužno, možeš krenuti s minusom, ali u proizvodnji postoje varijabilni troškovi koji (kao što im ime kaže) variraju pa mogu povećati profitabilnost i onda u nekom trenutku imaš zaradu. Oni značajno sudjeluju u ukupnom trošku proizvoda u proizvodnim kompanijama tako da mogu jako utjecati na profit. Nijednom poduzeću nije u interesu ništa prodavati da ide u minus, bez obzira što si time povećavaju mogućnost za zaradu putem nekih drugih proizvoda ili usluga.

tlou remake opcije i stellar blade

nisam previse isprobavao al recimo stellar blade na PRO modeu mi ide izmedju 80-90fpsa dok na pro max ide 60 zakucanih….

Genesis Gleda sam review za Stellar DF kaze da u PRO opciji dobijes vise fps-ova i cak da je slika bolja zbog PSSR… Ugl. da ta PROMax opcija nema smisla pored ove prve

escoban vjerujem da ce barem jos 30% ljudi otic kupit ps5pro nakon par dana kad izadje vise videa na YT

Genesis Meni konzola vec sad ima vise smisla nego PS4PRO.

Osobno jedino mi je zao sta nisu nudili 1tb opcije za 100-150 eura manje mislim da bi se onda prodavala ko luda. I naravno scam sa standom i discdriveom necu ni spominjat, kao sta su ubacili sugave plastike za horizontalno mogli su ubacit tako i za vertikalno drzanje konzole. Ali eto kompanije kao kompanije supci uvik bili i uvik ce ostat…

escoban Osobno jedino mi je zao sta nisu nudili 1tb opcije za 100-150 eura manje mislim da bi se onda prodavala ko luda.

To sam odmah rekao. Meni je 200 Gigi puno, ostalo ne koristim. Takva opcija za Pro bi mi bila sasvim dovoljna.

Jbg stavili su 50€ eura skuplji disk i naplatili ga 150€… Tak se to dela 😁

I kakvi su prvi utisci vama kojima je stigla konzola?

@Fenix gdje je reca?

foggy Ma bas gledam i nevirujem imam 20 igri i jos mi je ostalo 500gb znaci potencjalno jos 5-10 igri mogu instalirat… Evo sad sam otkrio da kadi mas previse igri samo ti pokazuje odreden broj na homescreenu ostale se nalaze u gamelibraryu.

Stvarno neznam kome ovo treba ali ok, zamene je 1tb i vise nego dovoljno. Nebi da igram 20igri istovremeno

Stara konzola je neusporedivo deblja i višlja.

Nisam imo prilike vidjet Slim, al ovaj macan je tanak, a dugačak. Otprilike ko i moj… 🤭

Tuhy Nisam imo prilike vidjet Slim, al ovaj macan je tanak, a dugačak. Otprilike ko i moj… 🤭

Eto da i to vidim da neko flexa sa tankim 😂😂
                      Kad te opije Pro Ha-Ha-Ha

Ja dok se igram na PC-u i mijenjam postavke iz quality u super quality, bez foggy productions dostave i posebnih patcheva.

escoban

Lijepo što su sve te igre dobile dobra poboljšanja ali ne mogu si pomoći ne nasmijati kada netko spomene 30 fps-a u 2024 bez obzira na rezoluciju. Ali ajde, barem sada ima opciju izbora pa nije toliko strašno tako da tko voli nek izvoli.

prayer Pa ima si i prije opciju 30 ili 60 🤣 Samo uz manju rezoluciju i nestabilnije frameove

escoban

Ma znam, doduše kao što kažeš, prije je bila rezolucija u pitanju dok je sada bolji grafički prikaz. Meni je uvijek framerate bio iznad rezolucije i šteta što sada umjesto rezolucije mora patiti grafika.

Ponosni vlasnik, jedva čekam ponovno odigrati FF7R završiti BG3 (konačno) i početi DA Veilguard

prayer Lijepo što su sve te igre dobile dobra poboljšanja ali ne mogu si pomoći ne nasmijati kada netko spomene 30 fps-a u 2024 bez obzira na rezoluciju. Ali ajde, barem sada ima opciju izbora pa nije toliko strašno tako da tko voli nek izvoli.

Kad se navikneš na 60fps ni jedna rezolucija ili fidelity to ne može nadoknaditi, sa PS6 2026-2027. ce vrlo vjerovatno sve igre biti min 60fps bez obzira na RT i fidelity.

Sutra u 15:18 idem po PRO

Još će me čekat moj preorder

Jebeš pare

E kutija od PRO je abominacija, jos sam OG prozvakao ali za premium proizovod dat ovakvu kutiju je kriminal. SeX kad sam unboxo je bio experience i imas osjecaj da si dobio nesto kvalitetno a ovdje dobis kitu

Kopiraj i tuj.

Znaci ako nekom pocne skakat error kod data transfera, brisanje kompletnog media libraryja (pics, videos) je rijesio problem.

Bio sam spreman zapalit obje konzole

Znaci Horizon na PRO 🤯🤯🤯🤯

Zasad sam jos proba TLOU1 i 2 i odma je vidljiva razlika u kvaliteti slike.

Proba sam jos SWJedi bar sta se tice rezolucije ja tu nevidim neki pomak, neznam jel opce izasa patch jer nema nigdi “PRO” modea. Opcenito taj novi SW mi nikad vizualno nije sjeo i mislim da izgleda losije nego prvi dio koji je izasa na Ps4

Probao sam GoW, Spiderman 2 i Kayak VR, sve odlicno vrti/izgleda uz PSSR i RT , za sada sam zadovoljan kako fercera PRO.