• Gaming Vijesti
  • Fanovi Call of Dutyja s PlayStationa nisu prebjegli na Xbox/PC zbog Game Passa

Pročitaj na portalu
Članak

Fanovi Call of Dutyja s PlayStationa nisu prebjegli na Xbox/PC zbog Game Passa

Bilježimo šesti dan od izlaska Black Opsa 6, prvog Call of Duty naslova ikad dostupnog na Game Passu od samog lansiranja i, sudeći prema brojkama, Microsoft može biti zadovoljan eksperimentom.

FFA je promijenio naslov Fanovi Call of Dutyja s PlayStationa nisu prebjegli na Xbox/PC zbog Game Passa.

Zasto bi se okrenuli, tu nema nikakve logike. Jedino ako ti krepa konzola pa trebas novu i ako si cod + sportska igra rak igrac, onda odes zbog cod-a na xbox. Kupit xbox samo zbog cod-a je idiotizam ako imas ps5 koji radi pa je i statistika ocekivano u skladu s time.

Xbox kao konzola je mrtva i niko je nezeli, cak i da su lockali COD samo na Xbox nebi uspili privuc ljude da kupe njihovu konzolu. Ove brojke samo pokazuju da nemaju sta cekat, portaj sve igre na sve platformei stim odplacuj gamepass i razvoj novi igri.

Da MS nije kupio Acti Blizzard bilo bi svega. Bez profita od njih sve brojke su im u padu. A konzola je praktički gotova.

escoban Ja je na primjer evo zelim, kupio sam je i fantasticna je. Dok god radi nemam razloga kupovati drugu konzolu. Nije sve u generaliziranju.

biver Stvari su takve kakve jesu, nekazem ja da je Xbox losa konzola ali jednostavno je niko nezeli i to brojke pokazuju sve vise. Nestasica PS5 konzole je bio najjveci razlog zasto kupit Xbox konzolu, i tad su im brojke bile najace. PS ce i sa ovom generacijom probit 100mil Xbox nece ni 40 i svake godine prodaju sve manje i manje