moschus čekamo da @Deadwalker počasti kolegicu, a bliži se i Tzeov posjet Austriji
Novi Mac Mini (M4, 2024.)
Fenix javim ako uzmem do kraja godine pa ostavim svoje dojmove. Trenutno smo toliko zatrpani poslom da mi ne pada napamet ići ekipi slagati nova računala
Tzereen Ali kad smo kod Maca, koliko je teško prebaciti sve na taj ekosustav? Će mi raditi office normalno, steam, Torrent za Apple TV serije koje glupi Apple još ne nudi kod nas?
Od Steama ništa. Mac nije za igranje, tako da osim na ograničen library igara zaboravi
A što se tiče rada, preporučio bih ti da odeš i isprobaš pa vidiš je li za tebe. Sve što si nabrojao osim Steama trebalo bi radit. Meni je Windows dopizdio ima već neko vrijeme, a ovo malo što sam se susretao s Macom kroz posao bilo je ugodno. Sad ne znam koliko zahtjevne stvari imaš za posao, ali ako je to većinom samo Office i to ti Windows radi dobro, nije ti pod mus ići u drugo okruženje + nedavno si uložio u odličan laptop. Eto, zovi me glasom razuma
Fenix na predstavljanju ovog maca sam vidio da radi Civilizacija. To je u biti jedini kaj me i zanima. Vjerujem da je ipak ugodnija tamo nego na plejki.
A ostalo, da, slažem se. Laptop je zbilja jako dobar za svakodnevni rad. Portabilan, izdržljiv i praktičan. Nula bodova za igranje, ali iduće tri u pol godine ću u biti ionako imati samo velike oči za igre, a vremena nula.
U biti mi samo treba dobar monitor.
Ali, ako ipak odemo do Beča, baš ću se zaletiti.
Trebao mi je netko tko se brzo predomisli.
Ne kužim koja je drama oko te power tipke? Pa uključiš ga prvi put i više nikad. Mac je uvijek u sleep modu i ne uspori se ko kurac kao Windows PC.
Issue koji nije issue
Moraju ljudi njurgati oko necega tako da je ovaj put to gumb. Da nije gumb bilo bi zasto nema sd card slot naprijed kao Studio…
Stvarno ne vidim problem, gumb ti treba mozda 2 puta godisnje. Ja komp gasim samo kada idem na more pa me nema par tjedana, ostatak ili radi ili je u sleepu.
Cijene na Amazon.de su puno povoljnije nego kod nas a kolliko vidim dostava bi trebala funkcionirati.
16/512gb ispada 923€ a kod nas je 1059€
- Uređivano
Sad ćeš reći "mogao sam si i misliti", ali naručio sam s Mimovrste (slovenski Mall ) neke jeftince tipkovnice i stavio preuzimanje u pošti koja je odmah na granici sa Slovenijom pa smo otišli tamo i preuzeli tipkovnice hehe
Ali to je doslovno odabir prilikom narudžbe, nikakve zavrzlame kakve bi se trebale izvoditi sad s Austrijom.
Ima vec jedan base model na Njuskalu za 750€ Cak su i napisali da je kupljen u Becu, znaci pretpostavljam da ga je taj netko uzeo na Edu za 580€
A šta je taj EDU, webshop ili fizički dućan?
- Uređivano
moschus čini se kao dosta dobar business model U svakom slučaju, ja negdje u prvoj polovici 12. mjeseca vjerojatno idem u Beč, pa mogu uzet još nekome
Brijac A šta je taj EDU, webshop ili fizički dućan?
Appleov alternativni webshop, ali samo za učenike/studente/profesore. Daju im 10-15% 20%+ popusta i kako se zasad čini pritom u Austriji ne rade provjeru jesi li stvarno student. Ali pliz nemoj zasad dijelit po svojim grupama dok se mi ovdje ne namirimo
Edu popust ima svaki Apple store (cak i nas) ali svi traze dokaz da si student/profesor osim Austrijskog.