@kauboj @Genesis
Pa iskreno, pošto mi se ne žuri s prodajom, ne bih ispod 150€. Pošto je steelbook u kompletu s kutijom, artbookom i poprilično je dobro očuvan, a vremenom će samo dobijati na cijeni.
briatore
Najbolji savjet je da odeš na ebay i u advanced search upišeš ime artikla kojeg te interesuje i obavezno kvačicu odaberi "Sold items" i tako okvirno možeš vidjeti kako se taj item prodavao.
Ali opet varira od artika do artikla, neki su jeftini jer su oštećeni/izgrebani, neki su imali sreće jednostavno jer se prodavaču žurilo da prodaju.
Eh da i topla preporuka za sve, počeli su masivno praviti custom steelbooke koji nisu oriđiđi. Most fun part, uopšte nisam našao način da razaznam kako znati da li je original ili ne. Čak i te ilegalne kopije steelbooka imaju onaj engraving "Steelbook" unutra, tako da je teško znati. Pa ako slučajno vidite neki tipa Nier Automata ili Dark Souls Prepare to Die za 50-tak eura, a mint condition, 99% je fake.
Fun fact, nedavno sam vidio da se Dark Souls Prepare to Die steelbook koji je bio Zavvi ekskluziva, prodao za 1000 funti. Što je smiješno, ali očigledno ima tržište za to.
Also, nema mi žalije nego kada vidim na ovim reseller stranicama (pogotovo domaćim) gdje sam znao naletiti na tako rijetke steelbooke, ali netko je toliko nemaran bio, da se ponekad uopšte pitam kako dođe do tih oštećenja. Jel ljudi bacaju ih po stanu ili šta? 😃
Sve i da ne znaš šta imaš, što mi je ok, jer često ljudima je znalo doći uz preorder "metalna kutija", ali opet, ja čuvam račun od struje od prije 5 godina uredno, a gdje neću nešto veće što potencijalno vrijedi.