Razni postovi na društvenim mrežama, forumima i 9gag-u tipa "For the Emperor" i slično su me nekako natjerali da malo istražujem o ovome jer me zanima "what's it all about", a nikad nisam ništa igrao, čitao niti gledao oko ovoga pa sam tako skužio da postoji nekakva tabletop igra od koje je sve krenulo, videoigre naravno koje me nikad nisu privlačile i razne priče i pričice u obliku knjiga ili audiopriča.
Uglavnom, došao sam do toga da me tabletop igra ne zanima jer je prezahtjevna, preskupa, zahtjeva puno vremena kojeg nemam i druge igrače koje isto nemam.
Videoigre bi eventualno mogao probati, ali za sad me uopće ne privlače.
Ono na što sam "spao" su knjige, ali koliko sam skužio tu ima brdo toga i trebao bi skužiti što bi me moglo zanima tj. privlačiti pa su mi preporučili da si nabavim nekakav stari core rulebook koji ima dosta lore-a pa bi to mogao pročitati i onda vidjeti što mi sve sviđa i naći knjige o tome. Nabavio sam 9th edition core rulebook, no nisam baš našao nešto lore-a unutra. Također sam dobio preporuku da kao početnik pročitam baš taj "For the Emperor" pa sam si nabavio cijelu Ciaphas Cain seriju knjiga i kratkih priča pa ću vjerojatno i krenuti s time.
Znam da je @blade radio recu za novi Space Marine pa pretpostavljam da je fan, a ne znam ima li vas još i imate li kakvu preporuku za mene?