Fenix Vrijedi li iPhone 16 800 eura?
Ne vrijedi naravno, ali za te novce dobivaš komunikacijski uređaj, GPS, fotoaparat, mobilno bankarstvo, prijenosno računalo, prijenosnu konzolu, AI assistant, učitelja stranih jezika i da ne nabrajam dalje. Puno je lakše opravdati taj trošak, posebno uz Appleov marketing 🙂
Problem je psihološka percepcija cijene za nešto što koristiš isključivo za razonodu, s time da Pro konzola za sada niti nema neku igru zbog koje bi rekao "jebote, boli me srce što ću iskeširati toliko, no imat ću jebeno nezabovno iskustvo na svojem 75 inča oled LG-u". Računalo naravno više košta za istu snagu, ali i nudi kudikamo više featuresa pa je opet lakše opravdati takvu investiciju.
Koliko čitam po internetu, doslovno je rezime s ovom cijenom za koju btw sada mnogi mediji najavljuju entry point za iduću generaciju konzola, "ima mi više smisla onda složiti PC". Naravno, većina neće, ali mislim da je nakon poskupljenja svega zadnjih par godina ljudimo ovo jako loše leglo jer još svi čekamo igru koju bi iskoristila snagu bazne plejke.