pravednik Pišeš kao da PS5 i Pro verziju kupuju samo ultra bogati.
Cifra od 800 eura za konzolu koju imaš par godina nije velika. Novost da, iznad očekivanog al dosta ekipe serucka.
Bitno da se svake godine uzme novi Iphone ili Samsung za 1300 eura.
Euro raste, inflacija plus EU tržište
Mislim da nisi razumio poantu.
Prvi je šok minimalna ili gotovo nikakva razlika u prezentaciji između stare/nove konzole.
Drugi šok je prikaz nove konzole a bez prikaza neke nove igre koja bi iskoristila tu snagu. Prikazuju se igre koje smo više manje sve igrali. Ne pada mi na pamet igrat nešto što sam već prošao davnih dana radi minimalne razlike u prikazu.
Treći šok je content same konzole. Bez postolja, bez disk jedinice i bez "pro" kontrolera.
Četvrti šok je cijena, kao najskuplja ps konzola do sada.
Za primjer ps4 je bio 299e. Ps4 pro je bio 399e. Ali je taj pro donio više novog nego današnja generacija za razliku od 100e.
Na kraju krajeva što ljude ljuti je također činjenica da apsolutno nitko nije tražio novi model odnosno međugeneracijsku verziju. Meni kao i večini ljudi ps5 radi odlično i ne vidim u kojoj to igri mi fale nekakve performanse.
Ne fale performanse, fale nam igre.
Na kraju krajeva prošle su 4 godine od izlaska ps5 a ko da je izlazak bio jučer.
Ako gledamo matematički ako ove godine izlazi ps5 pro i pretpostavimo da bi ps6 trebao doci kroz 3-4 godine uz sve gore navedeno, ps5 pro je zapravo konzola koju nitko nije tražio, nitko ne treba i nikako nije isplativa nikome odnosno večini nas. Prosječan ps konzumer ni ne zna što je raytracing, dinamicka rezolucija i slično.