Ne mogu oni podići cijenu koliko ja mogu čekati na sniženje.
Hoće li GTA 6 predvoditi novo povećanje cijena igara?
GTA može koštat i €99 i nažalost će proći jer radi se o vrlo vjerojatno najočekivanijoj igri svih vremena.
Drugi naslovi nemaju taj luksuz da mogu nabiti toliku cijenu.
GTA vrijedi te pare. I to je činjenica.
Za koja sve smeća vidim da se troše full retail pare, ovo je ništa
Mislim da bi trebali staviti cijenu od 150 E za osnovnu verziju i 200 za delux. 60 fps mod dodatno 30 eura nakon par godina.
Vjerujem da su troškovi izrade GTA 6 u milijardama pa se ne mogu buniti ni ako bude koštalo 100€.
Razvoj GTA V je procijenjen na nekih par stotina milijuna dolara sa marketingom (ako se dobro sjećam), ali MP je uz odličnu prodaju bio prava krava muzara zbog koje ćemo sada, neke nevjerojatno duge 22 godine (i nimalo slučajne) kasnije igrati novi GTA.
GTA VI će imati MP u startu i mikrotransakcije i prodat će se u minimalno 100 milijuna primjeraka kroz naredno vrijeme od izlaska. Računica je i više nego jasna. Nema nikakvog razloga da ovo ima veću cijenu od 80 eura. Baš nikakvog.
- Uređivano
Svu lovu upumpanu u razvoj bi povratili i da se igra prodaje za 29,99€.
Prodat će se u suludim količinama, a online će im generirati zaradu koju 20 drugih igara zajedno neće ostvariti.
Ovo su ionak samo obična internet naklapanja i nema ni smisla nešto previše polemizirat, ali da stvarno izvedu nešto sa jebenim povećanjem cijene (ajmo zaokružit na 100,00€), ne bi mi palo na pamet da ikad više kupim nešto od njih.
Zadnjih godina su mi ionako brutalno pali u očima. Znaju napravit stvarno jebeno dobru igru, to im nitko ne poriče, ali su obična pohlepna gramziva stoka, jedni od najgorih u industriji.
Flipper Drugi naslovi nemaju taj luksuz da mogu nabiti toliku cijenu.
Aha, zato sada sve AAA Sonyjeve ekskluzive po defaultu koštaju 80 EUR pa evo dodatnog opravdanja Rockstaru da digne granicu barem na 100 EUR jer "razvoj takve igre košta" i "GTA ima opravdanje za to".
Mislim, ok, tržište će očito sve progutati i mogu staviti cijenu igre 200 EUR što se mene tiče (ne bih se čudio da "ultimate edition" i bude tako), no ta gramzivnost se sve više otima kontroli usred nemoći da si povećaju širinu tržišta.
Ne znam, ako su vam igre preskupe za produkciju, smanjite to ili promijenite jebeni poslovni model. Ova industrija koja se hrani na neprestanom rastu sve većih konglomerata izdavača, burnoutu dobrog dijela zaposlenika i masovnim otkazima developera da se spase profitne marže ne vodi nigdje. Zato i je cijela trenutna generacija u totalnom kurcu.